MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ

Εκτός του ότι η επιχείρηση θα έπρεπε να αξιολογηθεί σωστά, όσον αφορά τη δίκαιη τιμή της, οφείλει να αποτιμηθεί η αξία της συμμετοχής της στις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ – καθώς επίσης τα μελλοντικά της οφέλη από την εξόρυξη των ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας, όπως και το στρατηγικό της νόημα για την Ελλάδα.

«Δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους τομείς της «δημόσιας φροντίδας» (Παιδεία, Υγεία, Άμυνα, Ασφάλεια, Λιμάνια, Ενέργεια και Ύδρευση) στον ιδιωτικό τομέα, επειδή εξυπηρετούν ανάγκες, οι οποίες ευρίσκονται σε αντίθεση με τους κανόνες λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς – οπότε δεν μπορούν να διαχειρίζονται με κριτήρια απόδοσης, αλλά ούτε και να αξιολογούνται με γνώμονα το κέρδος».

Το δράμα των ιθαγενών

Έχοντας πλέον ενημερωθεί, είναι δική μας ευθύνη το ότι δεν θέλουμε να καταλάβουμε πως για να αναπνεύσει κανείς, πρέπει να σηκώσει ψηλά το κεφάλι – ενώ η ανοχή είναι συνώνυμη με τη συνενοχή, αφού όλοι πια γνωρίζουμε που ακριβώς οδηγούμαστε.

Επικαιρότητα

Ο πρόεδρος Putin κέρδισε τις εκλογές στη χώρα του με 76% για δύο βασικά πράγματα: (α) λόγω του ότι έχει εξασφαλίσει και διαφυλάξει την εθνική αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια των Ρώσων, οι οποίοι υπέφεραν τα πάνδεινα από την πολιτική «σοκ και δέους» της δεκαετίας του 1990 (ανάλυση), όπου ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά περίπου 15.000.000, καθώς επίσης (β) επειδή προστατεύει την εθνική τους ανεξαρτησία σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας, αρνούμενος σθεναρά να σκύψει το κεφάλι απέναντι στον ηγέτιδα δύναμη του πλανήτη και γενικότερα στη Δύση.

Εγχώρια παρασιτική ελίτ και δανειστές, κοινά συμφέροντα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ 

"Σήμερα, η άρχουσα επιχειρηματική τάξη της χώρας συγκροτείται ως προς το ουσιώδες από έναν κύκλο εργολάβων, τηλεκρατόρων, μεσαζόντων για τις προμήθειες του κράτους (οπλικών συστημάτων κλπ), νονών της νύχτας και ποικίλων όσων κακοποιών, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι η οικονομία εξακολουθεί να είναι βαθιά παρασιτική. Η προσεγγίσεις αυτές του κράτους και των πολιτικών του διέρχονται οριζοντίως το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και, εννοείται, των συγκατανευσιφάγων (συνδικαλιστών, ιδιωτών κλπ) που συναινούν στη νομή του δημόσιου αγαθού".

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Η. Παπανικολάου. Leaders, Star Web TV,

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Η. Παπανικολάου. Leaders, Star Web TV,

19/03/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Γεωπολιτικά, Internet, Δημοκρατία, Σύστημα, Προπαγάνδα, Bloggers

Με θανατική ποινή προειδοποιούν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις τους βουλευτές που θα ψηφίσουν εκχώρηση Μακεδονίας!

Προειδοποιητικές επιστολές έστειλαν στους βουλευτές όλων των κομμάτων Παμμακεδονικές οργανώσεις της ομογένειας στην οποία προειδοποιούν με βαρύτατες συνέπειες, ακόμα και θανατικές καταδίκες, όσους ψηφίσουν εκχώρηση ονόματος και ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας.

Συναγερμός στις Η.Π.Α.

Ο αμερικανικός «δείκτης κινδύνου» του χρηματοπιστωτικού κλάδου (TED Spread) αυξάνεται ξανά από το Φεβρουάριο, όπως είχε συμβεί το 2007 και το 2012 – με αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση να ξεσπάσει το μεγάλο κραχ του 2008, ενώ στη δεύτερη να κορυφωθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Ανάλυση 

Σύμφωνα με όλες τις ανακοινώσεις, ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και ειδικά των Η.Π.Α. είναι αρκετά ισχυρός, ενώ την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός παραμένει χαμηλός – παρά τη ρευστότητα ύψους 17 τρις $, με την οποία πλημμύρισαν οι κεντρικές τράπεζες τις αγορές. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι, οι κεντρικές τράπεζες παράγουν μόνο το 10% των χρημάτων που κυκλοφορούν, ενώ το υπόλοιπο 90% δημιουργείται από τις εμπορικές τράπεζες με την παροχή δανείων (ανάλυση) – όπου όμως οι τράπεζες, λόγω των προβλημάτων τους που ανάγονται στο 2008, δεν αύξησαν το δανεισμό τους προς την πραγματική οικονομία, με αποτέλεσμα να μην τεθεί σε κίνηση το ανοδικό σπιράλ τιμών-μισθών που προκαλεί τον πληθωρισμό. 

Ι. Μάζης: Ουαί & αλλοίμονο στον Ερντογάν εάν τολμήσει να θέσει εν αμφιβόλω την εθνική μας κυριαρχία!

Ο Ιωάννης Μάζης για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο Start tv Kerkira στο κεντρικό δελτίο

18/03/2018

Δεν είναι μακριά η ώρα που ο Ερντογάν θα πληρώσει αυτήν την συμπεριφορά του.

Η κατάσταση στο Αφρίν θα εξελιχθεί σε ένα νέο Βιετνάμ για τον Ερντογάν.