MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Το μεγάλο τραπεζικό μυστικό

Μία διαφορετική ερμηνεία της λειτουργίας των τραπεζών, η οποία αποδεικνύει πως αργά αλλά σταθερά τίθενται οι βάσεις για τη μονοπώληση των χρηματαγορών από τα πολύ μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα – τα οποία τότε θα μετατραπούν στους πραγματικούς κυριάρχους του σύμπαντος.

«Αν ποτέ ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει τις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματος του, πρώτα με τον πληθωρισμό και ύστερα με τον αποπληθωρισμό (όπως συμβαίνει σήμερα), οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν θα αποστερήσουν από το λαό την περιουσία του, έως ότου μια μέρα τα παιδιά του θα ξυπνήσουν άστεγα στη χώρα που κατέκτησαν οι πατεράδες τους» (Τόμας Τζέφερσον, 1780).

Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί διεξάγεται η σύνοδος της Ε.Ε. στη Βάρνα για την Τουρκία!

Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Μόλις χθες, είχαμε ακόμη ένα επεισόδιο στο γνωστό πλέον σήριαλ προκλητικότητας, αναίδειας και παραφροσύνης, του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον του δεύτερου μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφιλή στόχου του, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεπερνώντας για μια ακόμη φορά κάθε όριο, ο απολυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας, εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της Ευρώπης, απειλώντας να ανοίξει τις πόρτες και να εξαπολύσει εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών προς τις ευρωπαϊκές χώρες με πρώτη και καλύτερη, όπως όλοι καταλαβαίνουμε και έχουμε ζήσει, την Ελλάδα. 

ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΚΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Άστραψε και βρόντηξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά της –παντελώς ανύπαρκτης!- «ρωσσικής απειλής», σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες:

«Η δηλητηρίαση του πρώην Ρώσσου διπλού κατασκόπου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία εξαιρετικά σοβαρή επίθεση εναντίον μίας χώρας του ΝΑΤΟ και αν η Ρωσία επιδιώκει τη σύγκρουση, θα είμαστε σε θέση να υπερασπισθούμε όλα τα μέλη μας».

Οι πέντε μεγάλες απειλές του πλανήτη

Οι μελλοντικές προβλέψεις του κ. Hawkins, ειδικά όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου, οφείλουν να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν – όπως επίσης το αναμενόμενο παγκόσμιο κραχ τεραστίων διαστάσεων, με κίνδυνο να καταρρεύσει ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καταστρέφοντας τον πολιτισμό μας.

Επικαιρότητα

Είναι φανερό από την πρόσφατη αντιπαράθεση της Μ. Βρετανίας με τη Ρωσία πως οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ των δύο κορυφαίων πυρηνικών δυνάμεων του πλανήτη, των Η.Π.Α. και της Ρωσίας, επιδεινώνονται – ενώ ο πρόεδρος Putin, ο οποίος προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό την υπερδύναμη στη Μέση Ανατολή, προσεγγίζοντας επί πλέον τη Σαουδική Αραβία που αποτελεί τον κίνδυνο νούμερο ένα για το δολάριο, είναι πολύ δύσκολο να έχει την «τύχη» των άλλων αντιφρονούντων, όπως ο Καντάφι και ο Σαντάμ Χουσεΐν.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΙΡΗΝΟΦΙΛΟΥΣ

Στις διεθνείς σχέσεις, από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα, οι διαφορές μεταξύ των κρατών επιλύονται με διεθνείς συμφωνίες είτε μετά από διπλωματικές διεργασίες, είτε μετά από πόλεμο (οικονομικό ή στρατιωτικό).

Και στις δύο περιπτώσεις επιβάλλεται η βούληση του ισχυρότερου μέρους ή του νικητή.