MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Εθελοντική συνδρομή

Μετά από δέκα χρόνια συνεχούς δραστηριοποίησης μας, το κόστος της οποίας επιβάρυνε αποκλειστικά και μόνο εμάς, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε για στήριξη στους αναγνώστες μας – με μία εθελοντική όμως συνδρομή επειδή δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν, ενώ γνωρίζουμε ότι αρκετοί Έλληνες δεν είναι πια σε θέση να πληρώσουν.

Με λίγα λόγια 

Ξεκινήσαμε να γράφουμε αναλύσεις που αφορούσαν τόσο την Ελλάδα, όσο και την παγκόσμια οικονομία το 2008, στη σελίδα τότε casss.gr, την οποία διατηρούμε στο αρχείο www.casss.analyst.gr – αντιλαμβανόμενοι τότε τι θα επακολουθούσε. Ορισμένα από τα πρώτα άρθρα μας, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν όλες τις αναγνώσεις αφού άλλαξε η ιστοσελίδα, ήταν τα εξής: «Ο πρώτος παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος» σε τρεις συνέχειες, η «Κρατική πτώχευση» που ξεπέρασε τις 700.000 αναγνώσεις και η «Έξοδος από την Ευρωζώνη» – τα οποία υπάρχουν στα τρία βιβλία που εκδώσαμε με τον τίτλο «Η κρίση των κρίσεων».

Η ολέθρια γερμανική πολιτική στην Ελλάδα

Το Βερολίνο με την αρωγή του εγχώριου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος καταστρέφει και διαλύει τη χώρα

Aπό τον
Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά

H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η αντιπολίτευση εξακολουθούν να μιλούν -αφελώς- περί «ευρωπαϊκών συνόρων», «κεκτημένων» και «Διεθνούς Δικαίου», ακόμα και μετά την πολιτική της «ουδετερότητας και της ανοχής» που υιοθέτησε προσφάτως η Ευρωπαϊκή Ενωση απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό.

Kαι ξαφνικά το ΔΝΤ εκβιάζει και ζητάει μείωση αφορολογήτου από το 2019...

Ξαφνικά το ΔΝΤ ζητάει μείωση αφορολογήτου από το 2019... και την ενεργοποίησή του στο ελληνικό πρόγραμμα και ίσως από την στάση του να δημιουργηθούν προβλήματα στην έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια τον Αύγουστο, αφού κινδυνεύει να χαλάσει η συνάντηση της 21ης Ιουνίου.

Μετά από τρία απανωτά Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν εχθές την εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ. Θα χρειαστεί όμως να επικυρωθεί και από ξένα Κοινοβούλια, πριν τα τέλη Μαρτίου που θα φτάσουν τα λεφτά στη χώρα -με 3 μήνες αναμονής και καθυστέρησης από τον Δεκέμβριο που έκλεισε η συμφωνία στο Χίλτον.

Η Πραγματικότητα και οι «Ψευδαισθήσεις»

Βελισαριος

Η Αριστερά έχει μία ιδιόρρυθμη αντίληψη για τον Κόσμο.

Η Αριστερά, από τη φύση της, διακατέχεται από μια ρομαντική αντίληψη για το πώς λειτουργεί, αλλά και πώς οφείλει να λειτουργεί, ο Κόσμος. Διακατέχεται, επιπλέον, και από μία βαθιά βεβαιότητα για την εγκυρότητα της αντίληψης αυτής, που βασίζεται σε ατελείωτες εμβριθείς θεωρητικές μελέτες για τη φύση των πραγμάτων.

Η Αριστερά στην πραγματικότητα έχει μικρή επαφή με την πραγματικότητα – διακατέχεται από «Ψευδαισθήσεις». Όταν, σπανίως, έρχεται στην εξουσία, η σύγκρουση με την πραγματικότητα είναι σφοδρή κι επώδυνη.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων του Θράκη Νετ

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων του Θράκη Νετ

12/03/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Γεωπολιτικά, Κοιτάσματα, Ορυκτός Πλούτος, ΑΟΖ, Προκλήσεις, Τουρκία