MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Ντροπή ΕΕ!

Τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης οδηγούνται σε μία ανάλογη παγίδα, με αυτήν που στήθηκε στην Ελλάδα, στα πλαίσια της πολιτικής του μερκαντιλισμού που εφαρμόζουν οι χώρες του κέντρου – με τελικό αποτέλεσμα τη μετατροπή τους σε αποικίες.

Επικαιρότητα

Έχοντας την πολύ κακή εμπειρία της ανόδου των μισθών στην Ελλάδα μετά την είσοδο της στην Ευρωζώνη σε επίπεδα που υπερέβαιναν σταθερά την παραγωγικότητα της, με τελικό αποτέλεσμα την υποχρέωση και τη χρεοκοπία της, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε πως κάτι ανάλογο συμβαίνει σήμερα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης – πιστεύοντας πως οδηγούνται σε μία ανάλογη παγίδα που στήνεται από τα έμπειρα κράτη της κεντρικής Ευρώπης, στα πλαίσια της πολιτικής του μερκαντιλισμού που ακολουθούν.

Ο μεσογειακός πόλεμος του φυσικού αερίου

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία δραστηριοποιούνται ευρωπαϊκές, ρωσικές, αμερικανικές, ιρανικές, ισραηλινές και τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, γίνεται εκρηκτική – με κέντρο βάρους την Κύπρο, την Αίγυπτο και ιδίως το Λίβανο.

Επικαιρότητα

Το βασικό πεδίο αντιπαράθεσης σήμερα αφορά την Τουρκία και την Κύπρο, όπου η πρώτη είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη που αναγνωρίζει ως κράτος τη βόρεια πλευρά του νησιού – ισχυριζόμενη ως εκ τούτου πως όλες οι δραστηριότητες που έχουν σχέση με την άντληση φυσικού αερίου στην κυπριακή περιοχή, παραβιάζουν τα συμφέροντα της βόρειας Κύπρου! Επί πλέον η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τις συμφωνίες της Κύπρου με άλλες χώρες, σχετικά με ζητήματα που αφορούν τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) και τις άδειες ερευνών για την ύπαρξη φυσικού αερίου – όπου φυσικά η Κύπρος έχει αντίθετη άποψη. 

«Ελλάς-Ελλάς Μακεδονία» φώναξαν χιλιάδες Έλληνες της Αυστραλίας στη Μελβούρνη

«Παλεύουμε για τη δικαιοσύνη και την ιστορία» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Μπιλ Παπαστεργιάδης Χιλιάδες Ελλήνων διαδήλωσαν την Κυριακή μπροστά από το Ελληνικό Προξενείο της Μελβούρνης φωνάζοντας «Ελλάς-Ελλάς Μακεδονία» ενώ στα χέρια τους κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Τη συγκέντρωση πραγματοποπίησε η Παμμακεδονική Ένωση της Μελβούρνης και της Βικτώρια με τη στήριξη της ελληνορθόδοξης κοινότητας.

«Παλεύουμε για τη δικαιοσύνη και την ιστορία» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Μπιλ Παπαστεργιάδης.

Ιδού η πραγματική συμφωνία για τα Ιμια: Δεν μπορεί να επιστρέψει κανείς και τίποτα στο νησί

Ενώ η κατάσταση στην Αθήνα άρχισε κάπως να ηρεμεί μετά τις 2 Φεβρουαρίου 1996, η ελληνική κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη κινδύνευσε να βρεθεί ενώπιον νέου επεισόδιου, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, παρόμοια με αυτή των Ιμίων.

Οι Τούρκοι παραπονέθηκαν στους Αμερικανούς ότι η Ελλάδα είχε αρχίσει να υλοποιεί μυστικό σχέδιο για τοποθέτηση συμβόλων σε βραχονησίδες και νησίδες, που οι ίδιοι χαρακτήριζαν αμφισβητούμενες. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι στην Καλόλημνο είδαν Ελληνες στρατιώτες να περιπολούν.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό στο Ράδιο Πόντος Στοκχόλμης.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό στο Ράδιο Πόντος Στοκχόλμης.

25/02/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Γεωπολιτικά, πΓΔΜ, Συλλαλητήριο

NATO: παραβιάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!

NATO: παραβιάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ! – Δείτε το βίντεο και θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό. όταν το παρακολουθήσαμε δεν πιστεύαμε αυτά που βλέπαμε και ακούγαμε…

Η Τούρκία είναι σε ειδική κατάσταση και μπορεί να καταρρίπει αεροσκάφη αν μπαίνουν στον εναέριο χώρο της… αλλά αυτή μπορεί να παραβιάζει το εναέριο χώρο άλλων χωρών.Αυτό μας λέει ο γραμματέας του ΝΑΤΟ