MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί δεν τιμωρήθηκαν οι δωσίλογοι στην Ελλάδα;

Ο καθηγητής σύγχρονης ιστορίας του ΑΠΘ Γ. Μαργαρίτης αναφέρεται στους οικονομικούς δωσίλογους, τα στελέχη του κατοχικού καθεστώτος, που έμειναν ατιμώρητοι για τα εγκλήματά τους. Αναλύει το κλίμα που δημιουργήθηκε εκείνη την εποχή, τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τσουνάμι κατασχέσεων σε… άδειους λογαριασμούς!

Κατασχέσεις σε 1.720.000 τραπεζικούς λογαριασμούς διέταξε το προηγούμενο έτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε βάρος κυρίως μικροοφειλετών του Δημοσίου.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρει άδειους λογαριασμούς, κάτι που αποδεικνύει αφενός ότι οι φορολογούμενοι έχουν εξαντληθεί φοροδοτικά και αφετέρου ότι δεν έχουν καταθέσεις στα πιστωτικά ιδρύματα.

Στον «πάτο» της απασχόλησης η Ελλάδα στην Ε.Ε.

Στον «πάτο» της απασχόλησης βρίσκεται η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. σύμφωνα με τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης της Κομισιόν.

Το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ το γ' τρίμηνο του 2017, καταγράφεται στην Ελλάδα (58%) και το υψηλότερο στη Σουηδία (82%), ενώ στην Ε.Ε. συνολικά το ποσοστό διαμορφώνεται σε νέο ιστορικό υψηλό στο 72,3%, με περισσότερους από 236 εκατομμύρια απασχολούμενους.

Ο παρασιτικός καπιταλισμός

Στις Η.Π.Α. έχουν δημιουργηθεί ήδη δύο παράλληλες κοινωνίες, όπου στη μεν πρώτη οι πλούσιοι γίνονται όλο και πλουσιότεροι και στη δε δεύτερη οι φτωχοί φτωχότεροι με τελική κατάληξη τις φυλακές – ενώ στην Ευρώπη μπορεί να προηγείται η Ελλάδα, αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν όλες οι άλλες χώρες.

«Οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, υπηρετούν τα συμφέροντα μίας συγκεκριμένης, ιδιαίτερης και παρασιτικής ομάδας: μίας «κάστας», τα μέλη της οποίας αποκαλούνται «Εισοδηματίες» (Rentiers) – επειδή διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια, τα εισοδήματα τους προέρχονται από επενδύσεις (από κερδοσκοπικές επιθέσεις ή/και τοποθετήσεις καλύτερα) και δεν είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται. Η παρασιτική και άπατρις αυτή ομάδα, κάνει τα πάντα για να ελέγξει τις εξελίξεις στον πλανήτη – πριν από όλα τους πολιτικούς, η πλειοψηφία των οποίων την υπηρετεί έμμισθα, αφού στηρίζει την εξουσία της σε αυτήν (στην ελίτ).