MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Προκαλεί ο Ερντογάν: Αγκυρα-Σκόπια είναι μαζί, αδέλφια μας οι «Μακεδόνες»

Την υποστήριξή του στα Σκόπια στις διαπραγματεύσεις της με την Ελλάδα για το ζήτημα του ονόματος εξέφρασε με προκλητικό τρόπο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Μιλώντας σε Σύνοδο Βαλκάνιων μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν, προκαλώντας για μία φορά την ελληνική πλευρά, σημείωσε πως «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της “Μακεδονίας” (σ.σ. Σκόπια) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση και είναι λάθος» σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο των Σκοπίων, TV NOVA. 

Γιατί το ΕΠΑΜ προχώρησε σήμερα σε μήνυση για εσχάτη προδοσία

Σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, σε υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του 6ου συνεδρίου του, υπέβαλε Μήνυση – Συνηγορία για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (επί Εσχάτη Προδοσία). 

Οι μηνυτές, Δημήτρης Καζάκης, ατομικά και ως Πρόεδρος του ΕΠΑΜ και ο δρ Νομικής – δικηγόρος Φώτιος- Σπυρίδων Μαζαράκης και συντάκτης της μηνύσεως, προσήλθαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενοι από στελέχη του Μετώπου, τους δικηγόρους Γιάννη Γκινοσάτη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ, Ευαγγελία Χαραλάμπους, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ, Παναγιώτη Ζησιμάτο, μέλος της Επιτροπής Νομικής Αλληλεγγύης, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Αντώνη Παπαντωνίου, Χριστίνα Πολυχρονοπούλου, Γιώργο Γεωργή και την Ελπίδα Λέκκα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, και υπέβαλαν Μήνυση – Συνηγορία για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (επί Εσχάτη Προδοσία) η οποία αφορά:

Τα μνημόνια της συμφοράς

Η καταστροφή που προκάλεσε στην Ελλάδα η Τρόικα είναι ανυπολόγιστη, δημιουργώντας τη βεβαιότητα πως ο στόχος της ήταν και είναι η πτώση των τιμών των περιουσιακών της στοιχείων, για να υφαρπαχθούν – καθώς επίσης για να μετατραπούν οι Πολίτες της σε φθηνούς σκλάβους χρέους.

«Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί κάποιος που στην αρχή της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ τασσόταν υπέρ των μνημονίων – μη γνωρίζοντας τι έχει συμβεί σε άλλα κράτη που οδηγήθηκαν στο παρελθόν στην ίδια παγίδα. 

Σήμερα όμως, μετά την εμπειρία οκτώ ολόκληρων ετών, καθώς επίσης μετά τις δεκάδες αναλύσεις που έχουν αποδείξει ότι, επρόκειτο ξεκάθαρα για ένα εκ προμελέτης έγκλημα, μόνο ένας ηλίθιος θα συνέχιζε να πιστεύει στα μνημόνια«.

To μνημόνιο είναι η τιμωρία της Ελλάδος για το όνομα της Μακεδονίας

Πρέσβυς των ΗΠΑ: "Oι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει τι θα τους συμβεί και να κάνουν μια ανάλυση του κόστους που θα έχει για την Ελλάδα η υλοποίηση της απειλής με βέτο".

Η επιμονή των ΗΠΑ του Σόρος και των Γερμανών (οι Γερμανοί είναι οι κύριοι χρηματοδότες των Σκοπίων) να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων εις βάρος της ιστορικής αλήθειας αλλά και εις βάρος της Ελλάδος γεννά εύλογα ερωτήματα τι θα γινόταν εάν δεν ήμασταν χώρα του ΝΑΤΟ δηλ. σύμμαχοι των ΗΠΑ. Εάν οι ΗΠΑ μεταχειρίζονται τοιουτοτρόπως τους συμμάχους τότε πως μεταχειρίζονται τους εχθρούς; Και τι εννοούμε. 

Ο απόηχος του συλλαλητηρίου

Η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος είναι διατεθειμένη να πουλήσει το όνομα και την ιστορική σημασία της Μακεδονίας, σε μια μειονότητα των Σλάβων κατοίκων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής – ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικοί μας ενεργούν ως πράκτορες των ξένων.

Επικαιρότητα

Νομίζουμε ότι κουράσαμε με τις συνεχείς αναφορές στη Μακεδονία – πιστεύουμε όμως πως αποτελεί ένα πολύ σοβαρό θέμα. Όσον αφορά δε τη χθεσινή διαδήλωση, την οποία χαρακτηρίσαμε υπόδειγμα ήθους, πολιτισμού και πατριωτισμού, θεωρούμε φυσικό να μην εμπιστεύονται εύκολα οι Έλληνες τίποτα και κανέναν – μετά την τραυματική εμπειρία της μεταμόρφωσης της αριστερόστροφης κυβέρνησης στην κατσαρίδα του Κάφκα, μετά την επανεκλογή της. Πάντως δεν χρειάστηκε η συμμετοχή του συμπαθέστατου ΚΚΕ για να προστατευθούν οι διαδηλωτές – ενώ ούτε οι ναζί, ούτε οι εθνικιστές, ούτε οι ακροδεξιοί καπέλωσαν τον πατριωτισμό των ανθρώπων, όπως είχε δυστυχώς επικαλεσθεί κάποιος οπαδός του (άρθρο).

Μίκης: Δεν θα δώσουμε ποτέ το όνομα Μακεδονία - Μας κυβερνούν εθνομηδενιστές

Αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση μειοψηφίας: «Αν η κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει υπογραφή σε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό» - «Τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;».

«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι, θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν, οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ» ήταν τα πρώτα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη με τα οποία ο διάσημος μουσικοσυνθέτης απευθύνθηκε στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ένα όνομα στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία.

Ο διεθνής Τύπος ξεφτιλίζει τον Α.Τσίπρα: «Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν την μαζικότερη συγκέντρωση των Ελλήνων για την Μακεδονία»

Ο διεθνής Τύπος ξεφτιλίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Με εκτενή δημοσιεύματα του αναφέρεται στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που έγινε χθες στο κέντρο της Αθήνας και κάνει λόγο για την πιο μαζική συγκέντρωση των Ελλήνων. Μεγάλα δίκτυα, από την Ευρώπη, μέχρι τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ρωσία, κάλυψαν με ζωντανές συνδέσεις τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και γελούν προφανώς με τις ανακοινώσεις που βγάζει το Μέγαρο Μαξίμου και υπουργοί της κυβέρνησης προκειμένου να απαξιώσουν αυτό που έγινε χθες στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους.

Η κυβέρνηση δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Ή τουλάχιστον κάνει πώς δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα και επί της ουσίας τρέμει την οργή του λαού γιατί θέλει να ξεπουλήσει το όνομα «Μακεδονία». Τη στιγμή δηλαδή που οι Sunday Times ανέφεραν πως η Πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε από αγανακτισμένους πολίτες εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης και το BBC έκανε λόγο για «μαζικότατη ελληνική διαδήλωση για το όνομα της Μακεδονίας», το Μέγαρο Μαξίμου υποβάθμιζε τόσο το πολιτικό όσο και το αριθμητικό μέγεθος του συλλαλητηρίου.

Τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ένα εκατομμύριο κόσμου ακροδεξιούς και φασιστές είναι σίγουρο ότι ο πανικός έχει κυριεύσει τον Αλέξη.

Όπως έχει κυριεύσει και τον Κοτζιά, ο οποίος αντί να μετατρέψει σε διαπραγματευτικό όπλο την λαοθάλασσα σπεύδει να υποβαθμίσει το συλλαλητήριο υιοθετώντας τις... μετρήσεις Τόσκα για να δικαιολογήσει το φιάσκο της πολιτικής του.

Κωνσταντοπούλου για συλλαλητήριο: Μίλησαν οι πολίτες – Έκαναν τους φασίστες να φαίνονται θλιβερά μυρμήγκια

Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε ως πατριώτης και διεθνιστής, ως πραγματικός αριστερός υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Την θέση ότι οι πολίτες μίλησαν διατύπωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στο χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Μακεδονικό.

«Σήμερα μίλησαν οι πολίτες.