MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Σοκ και δέος στο Μέγαρο Μαξίμου από τις εικόνες – 500.000 Ελληνες έστειλαν μήνυμα αντίστασης- Δρομολογούνται εξελίξεις

Σε καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση των διαβουλεύσεων, που γίνονται αυτή την περίοδο για το Σκοπιανό, αναδεικνύεται, κατά τα φαινόμενα και παρά τις αντίθετες προσδοκίες της κυβέρνησης, η αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας σε έναν ιστορικό εθνικό συμβιβασμό και την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους γείτονες. Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά την σημερινή λαοθάλασσα δρομολογούνται εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. 

Αλητες,ρουφιανοι, δημοσιογραφοι

Αγωνιώδεις και απεγνωσμένες προσπάθειες να υποβαθμίσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη έκαναν τα βοθροκάναλα, τα οποία πλέον βαδίζουν χεράκι χεράκι με τη βοθροκυβέρνηση. 

Αφού συρρίκνωσαν τις 500.000 κόσμου που συμμετείχαν σε 90.000 (κατά το «Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά») , αφού εστίασαν σε κάτι επεισόδια ακροδεξιών με antifa (βλ. αρχιφα-σίστες), αφού τη μετέδωσαν ως τρίτη είδηση, καπάκι μας έδειξαν την πανέξυπνη τοποθέτηση Τσίπρα: «Θα είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία».

Η ΕΛ.ΑΣ από τους 500.000 του συλλαλητηρίου μπόρεσε να «δει» μόνο τους 90.000

90.000 πολίτες «είδε» η Αστυνομία σε ότι αφορά το μέγεθος της συγκέντρωσης για το «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία» από τη 1 το μεσημέρι.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Σεισμός! Λαοθάλασσα πνίγει την Κυβέρνηση – Πάνω από 500.000 πατριώτες δηλώνουν παρών – Οι Ελληνες «μίλησαν»

Περίπου στις 15:00, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ξεπερνούν τους 500.000! Πολλά πούλμαν με πολίτες που θέλουν να φτάσουν στην γκέντρωση έχουν «κολλήσει» στα διόδια των Μαλγάρων. Πηγές των διοργανωτών ανέφεραν ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει συνολικά 1.300 πούλμαν απ’ όλη την Ελλάδα. «Να ανοίξουν τα Μάλγαρα, να διευκολύνουν τον κόσμο να έρθει εδώ» ήταν η έκκληση που απηύθυνε στην Ελληνική Αστυνομία ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος. 

Ελληνικές σημαίες ανεμίζουν, ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες φορούν παραδοσιακές στολές και χορεύουν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών. 

Reuters: Ογκώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ

«Υπάρχει μόνο μία Μακεδονία και είναι ελληνική» είναι τα συνθήματα των διαδηλωτών, όπως επισημαίνει το Reuters 

Στο ογκώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ αναφέρεται δημοσίευμα της Reuters, που κάνει λόγο για την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση τα τελευταία 25 χρόνια για το θέμα και ενώ οι δύο χώρες προσπαθούν να καταλήξουν σε μία λύση κοινά αποδεκτή.

Τσιμουδιά από τα κανάλια! Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στο συλλαλητήριο και δεν αναφέρουν ΤΙΠΟΤΑ – Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ

ΟΙ ΕΚΦΩΝΗΤΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ!!

Εκατονταδες χιλιάδες λαού στην παραλία Θεσσαλονίκης στο μεγάλο συλλαλητήριο… παρά τον αποκλεισμό απο ΤΑ κανάλια… που ΚΡΥΒΟΥΝ το γενονός… 

Η ιστορία καταγράφει με μαύρα γράμματα: Πολιτικάντηδες ΑΠΩΝ – Ιερώνυμος ΑΠΩΝ – Η ΕΡΤ που την πληρώνουμε ΑΠΩΝ.

Δείτε live: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Για 400.000 συμμετέχοντες κάνουν λόγο οι διοργανωτές - Παρόντες όλοι οι βουλευτές Βορείου Ελλάδος της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, ο μητροπολίτης Άνθιμος, ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας και η ευρωβουλευτής Καϊλή - Εγκλωβισμένα πούλμαν στα Μάλγαρα

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων. Περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι, οι διοργανωτές της εκδήλωσης έλεγαν στο protothema ότι περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου λαμβάνοντας μέρος στο συλλαλητήριο. 

Κι όμως, χρειάζονται τα συλλαλητήρια!

Του Θανάση Κ. 

Ο χειρότερος «βραχνάς» του ΣΥΡΙΖΑ – αυτό που περισσότερο φοβόταν – γίνεται πραγματικότητα: 

Μαζικά συλλαλητήρια, έναντίον της πολιτικής του! 

Μόνο που απ’ αλλού το περίμενε κι απ’ αλλού του ήλθε… 

Το περίμενε για την υπεροφορολόγηση ή τους πλειστηριασμούς σπιτιών, για τις αλλεπάλληλες – και αχρείαστες – περιοκοπές συντάξεων ή τη μείωση του αφορολόγητου… 

Και του ήλθε για το… Μακεδονικό! 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

Γερμανία και Γαλλία βιάζονται να φθάσουν μόνες τους σε μία κοινή θέση για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης. Μεταξύ των άλλων, της φορολογικής σύγκλισης, των κεφαλαιαγορών και της τραπεζικής ένωσης. 

Μετά θα καλέσουν τις άλλες χώρες να συμμετάσχουν αν θέλουν. Είναι φυσικό να υποψιάζεται κάποιος ότι τότε θα γίνει μια διαστρωμάτωση στις διάφορες ταχύτητες για τα υπόλοιπα κράτη, σύμφωνα με το νέο δόγμα που υιοθετήθηκε στη Ρώμη.

Ύφεση το 2018 προβλέπει το 83% των Ελλήνων

To 83% των Ελλήνων πιστεύει ότι η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2018, ποσοστό που είναι το υψηλότερο ανάμεσα στις 63 χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα της Nielsen ανά τον κόσμο. Άλλη θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας, μεταξύ των χωρών της ΕΕ, αφορά την εργασιακή ανασφάλεια με τρεις στους δέκα να ανησυχούν για την εργασία τους.

Ακολουθούν οι ανησυχίες για τα χρέη/οφειλές του νοικοκυριού (30%) με 7 στους 10 να προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδο και για την οικονομία (28%). Άγχη που παραμένουν δε τα ίδια και αμείωτα από το 2013…

Εθνική ανοησία!

Πολλές κοινωνίες απέτυχαν, όσον αφορά την ενεργητική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, επειδή είχαν ξεχάσει τη δική τους ιστορία, βιώνοντας σταδιακά την εξαφάνιση του πολιτισμού τους – ενώ κάποιες προκάλεσαν την «αποτέφρωση» του Έθνους τους, επειδή έκαναν τόσο μεγάλα λάθη, η μελέτη των οποίων σήμερα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, είχαν προσβληθεί από μία ανεξήγητη, μαζική σχιζοφρένεια.

«Μπορεί αλήθεια να κατηγορηθεί για «εθνική ανοησία» ένας λαός που θέλει να προστατεύσει την ιστορία και τον πολιτισμό του στο θέμα της Μακεδονίας; Δεν αποτελεί θράσος το να τον κατηγορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός του; Έχει το δικαίωμα ο πρωθυπουργός να τάσσεται εναντίον της βούλησης της πλειοψηφίας, η οποία έχει την ακριβώς αντίθετη άποψη, επειδή του έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία εκλέγοντας τον;«

Στη Θεσσαλονίκη το μεγάλο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό - Επεισόδια από αντιεξουσιαστές

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να φτάσει κόσμος με λεωφορεία από όλη την Ελλάδα

Προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Κυριακής 21/1, στις 14:00, είναι η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία».

Στη συμπρωτεύουσα αναμένεται να φτάσει κόσμος με λεωφορεία από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Δηλώσεις σοκ Α.Τσίπρα: «Δεν είναι παράλογο να περιέχεται το «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων» – Πανηγύρια σε ΠΓΔΜ-Τουρκία-Αλβανία

( Σ.Σ. : Επίσης δεν είναι παράλογο να αρχίσουν οι Έλληνες να φωνάζουν μετά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα - Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα - Εφιάλτη ..... Αν του το πουν μερικές χιλιάδες ή μερικά εκατομμύρια, μπορεί στο τέλος να το αποδεχτεί και να πάει στο ληξιαρχείο και να το κάνει οριστικό. )

«Πάγωσαν» οι Ελληνες και όλη η Ελλάδα από την δήλωση -σοκ του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας. Oι δηλώσεις αυτές δέιχνουν γιατί το συλλαλητήριο αύριο πρέπει να σηματοδοτησει πανστρατιά αντιδράσεων εντός και εκτός χώρας. Αλήθεια ο Αρχιεπίσκοπος τι λεει; 

«Δεν είναι παράλογο, να εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ» τόνισε.