MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση έχει υποταχθεί πλήρως στις επιταγές της τρόικας για την αγορά εργασίας

«Απαράδεκτη» η τροπολογία που περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας, τονίζει η ΓΣΕΕ

Την απόλυτη υποταγή της κυβέρνησης στις επιταγές της τρόικας αναφορικά με το θέμα των εργασιακών, καταγγέλει η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδος (ΓΣΕΕ), σε ανακοίνωσή της, χαρτακτηρίζοντας ως «απαράδεκτη» την τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.

Ποιοι θα πληρώσουν την αξιολόγηση

Βαρύς ο λογαριασμός για 4.000.000 φορολογουμένους

Κλείνουν άρον άρον με νόμο-σκούπα τα 70 προαπαιτούμενα – Πληρώστε ή έρχεται κατάσχεση – Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακόμα και της πρώτης κατοικίας για χρέη προς εφορία και ταμεία – Πιέσεις για αλλαγές και στο νόμο Κατσέλη – Με 50% +1 η κήρυξη απεργίας

Με ένα πολυνομοσχέδιο-σκούπα που θα περιλαμβάνει δεκάδες εκκρεμή προαπαιτούμενα για την ουσιαστική ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα ασχοληθεί η Βουλή αμέσως μετά τις εορταστικές διακοπές της Ολομέλειας. 

Οι όρνιθες

Η ελληνική τραγωδία μόλις ξεκίνησε και θα έχει πολλές πράξεις ακόμη, ενώ παράλληλα θα γίνονται προσπάθειες για να διατηρηθεί η ουτοπική ελπίδα των Ελλήνων πως είναι δυνατόν σκύβοντας το κεφάλι να έχουν ένα καλύτερο μέλλον – έτσι ώστε να μην αντιδρούν στη σταδιακή μετατροπή τους σε εξαθλιωμένους δούλους χρέους.

«Δεν είμαστε καν σκλάβοι – είμαστε δούλοι. Ο σκλάβος έχει συναίσθηση της σκλαβιάς του και ζει με το όνειρο της επανάστασης. Ο δούλος, μη συναισθανόμενος τη δουλεία του, ζει με το καθημερινό άγχος να είναι καλά ο κύριος του γιατί αν πάθει κάτι, τότε ποιος θα του δίνει το απαραίτητο ξεροκόμματο για να επιβιώσει;«

Ο ατέλειωτος κατήφορος των πολιτικών

Toυ Γ. Λακόπουλου

Κατά την Ντόρα Μπακογιάννη ο Π. Καμμένος “είναι γελοίος”. Κατά τον Π. Καμμένο η Μπακογιάννη είναι “ αρπαχτικό του Χριστοφοράκου”. Ο Βορίδης βρίσκει ότι “Ο Τσίπρας είναι pet των Ευρωπαίων”. Ο Άδωνις ωρύεται για με τους κομμουνιστές που κυβερνούν. Κατά τον Λοβέρδο οι Συριζαίοι είναι “αλητεία” . Ανάμεσα τους ο Πολάκης ανεβάζει ότι κοσμητικό επίθετο ξέρει για όλους. Και στη Βουλή -στην ολομέλεια- τα “γαλλικά” από έδρανο σε έδρανο ανταλλάσσονται σαν πρωτοχρονιάτικες ευχές.

Εκτίναξη των απλήρωτων φόρων: Ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ

«Φουσκώνουν» οι απλήρωτοι φόροι νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Το συνολικό ποσό των οφειλών προς την εφορία κινείται πάνω από τα 100 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τον Νοέμβριο συσσωρεύτηκαν οφειλές ύψους 1,18 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ προστέθηκαν 11,6 δισ. ευρώ νέου ληξιπρόθεσμου χρέους στα 89,1 δισ. ευρώ «παλαιού» χρέους.

Στις οφειλές θα πνιγούν το επόμενο δίμηνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Της Μαίρης Λαμπαδίτη 

Εισφορές με καπέλο και «ουρά» καθώς και αναδρομικά χαράτσια θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2018 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες. 

Τα βάρη θα είναι διπλά για 140.000 αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους και μηχανικούς οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον και τις αναδρομικές εισφορές υπέρ επικούρησης (7%) και εφάπαξ (4%) του 2017. 

Μιχαήλ Μπακούνιν: «Η εξουσία διαφθείρει τους κάλλιστους»

Μιχαήλ Μπακούνιν: Η εξουσία διαφθείρει τους κάλλιστους – Το Κράτος δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτή η κυριαρχία και η εκμετάλλευση νομιμοποιημένη και συστηματοποιημένη. Θα επιχειρήσουμε να τα δείξουμε αυτό εξετάζοντας τις συνέπειες της κυβέρνησης των λαϊκών μαζών από μια μειοψηφία, εξ αρχής ευφυής και όσο αφοσιωμένη θέλετε, σε ένα ιδανικό Κράτος, θεμελιωμένο πάνω σε ένα ελεύθερο συμβόλαιο.