MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Φίλοι μου,
Τα συλλαλητήρια ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Αρχικά έγιναν δύο τεράστια συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και μετά σε 24 πόλεις της Ελλάδας ταυτόχρονα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα, με πρωτεργάτες τους αγωνιστές Όθωνα Ιακωβίδη και Μιχάλη Πατσίκα.

Όμως ο κ. Τσίπρας, όπως έπραξε και με το δημοψήφισμα του λαού που ψήφισε ΟΧΙ για το μνημόνιο, έτσι αγνόησε παντελώς και τα συλλαλητήρια του λαού που απαίτησε να μην εκχωρηθεί η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας σε ξένους.

Τώρα δυστυχώς βγαίνει ο πάσα ένας και εξαγγέλλει συλλαλητήριο στον απόηχο εκείνων των μεγάλων συλλαλητηρίων και το μόνο που καταφέρνει είναι να απογοητεύει περισσότερο το λαό, με τον ανύπαρκτο όγκο που επιτυγχάνει, παρά να τον εμψυχώσει ή να φοβίσει τους εξουσιαστές μας.

Φίλοι μου,
Το έχω ξαναπεί, ο εξουσιαστής σε υπολογίζει μόνο όταν βλέπει ότι μπορεί να του πάρεις την εξουσία. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είτε σε αγνοεί παντελώς, είτε σε κτυπάει αλύπητα και σε φυλακίζει.

ΑΡΚΕΤΑ λοιπόν, δέκα χρόνια τώρα κανείς εξουσιαστής δεν υπολόγισε και δεν υπολογίζει τον ελληνικό λαό. Ήρθε όμως η ώρα να τον υπολογίσει.

Ο αγώνας πλέον μεταφέρεται από τα συλλαλητήρια και μετατρέπεται σε πολιτικό αγώνα. Ο "Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία", τον οποίο συνέστησαν οι πρωτεργάτες των συλλαλητηρίων Όθωνας Ιακωβίδης και Μιχάλης Πατσίκας μαζί με κάποιους άλλους, στους οποίους έχω την τιμή να συμμετέχω κι εγώ, καλεί σε συσπείρωση όλων των πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων και πολιτών, για να πολεμήσουμε το σύστημα με τα ίδια του τα όπλα.

Άλλος σοβαρός τρόπος δεν υπάρχει.

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή του δυναστικού συστήματος.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου