MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Η νέα συνεργασία του ΝΑΤΟ, μέσω του Ατλαντικού Συμβουλίου

O επόμενος στρατιώτης στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης και της ρωσικής προπαγάνδας θα είναι πλέον επίσημα το Facebook – οπότε πρέπει να νοιώθουμε περισσότερο ασφαλείς, αφού και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναλάβει την προστασία μας.

«Το Εργαστήριο Ψηφιακών Εγκληματολογικών Ερευνών εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Facebook, για να υποστηρίξει τη μεγαλύτερη κοινότητα του κόσμου στις προσπάθειές της να ενισχύσει τη Δημοκρατία – με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να μας φέρνουν πιο κοντά, δεν θα χρησιμοποιούνται για να μας οδηγήσουν σε μεγαλύτερη απόσταση. 

Μέσω του καινοτόμου έργου του εργαστηρίου Digital Forensic Research, δημιουργούμε ένα ψηφιακό κίνημα αλληλεγγύης – μια κοινότητα που καθοδηγείται από μια κοινή δέσμευση για την προστασία της Δημοκρατίας και την προώθηση της αλήθειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η εταιρική σχέση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ψηφιακής ανθεκτικότητας» (πηγή).

Άποψη 

Όπως φαίνεται από την παραπάνω ανακοίνωση του «Ατλαντικού Συμβουλίου», μίας ισχυρότατης οργάνωσης με έντονη επιρροή που συνεργάζεται πολύ στενά με το ΝΑΤΟ, θα φροντίσει στο μέλλον να μην διοχετεύονται λανθασμένες, προπαγανδιστικές ειδήσεις (fake news) από ρωσικές πηγές στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης – έτσι ώστε να μην επηρεάζονται αρνητικά οι χρήστες του (πηγή: Haring). 

Επομένως θα προβάλλονται μόνο οι ειρηνευτικοί πόλεμοι που διεξάγει το ΝΑΤΟ στον πλανήτη, με στόχο την τιμωρία των καθεστώτων που διαπράττουν εγκλήματα, για ανθρωπιστικούς φυσικά σκοπούς – όπως στην περίπτωση της πρώην Γιουγκοσλαβίας που έπρεπε να διαλυθεί, του Ιράκ που τόλμησε να προτείνει τις συναλλαγές με ευρώ αντί με δολάρια, της Λιβύης που ήθελε να δημιουργήσει ένα νόμισμα για ολόκληρη την Αφρική με αντίκρισμα σε χρυσό, της Συρίας, του Αφγανιστάν κοκ. 

Σύμφωνα δε με τη δήλωση της διευθύντριας του Facebook κυρίας Katie Harbath, η οποία είναι υπεύθυνη για την παγκόσμια πολιτική και τις κυβερνήσεις, «η συνεργασία αυτή θα διασφαλίσει το θετικό ρόλο του Facebook στις εκλογές σε ολόκληρο τον πλανήτη» – κάτι που γνωρίζει να κάνει πολύ καλά το «Ατλαντικό Συμβούλιο», όπως στην περίπτωση του Γερμανού υποψηφίου των σοσιαλιστών για την αρχηγία του κόμματος και τη γερμανική καγκελαρία, του κ. S. Gabriel.

Ειδικότερα, όταν ο Γερμανός είχε τοποθετηθεί υπέρ του αγωγού Nord Stream 2 για τη μεταφορά ενέργειας από τη Ρωσία (γράφημα), καθώς επίσης εναντίον των κυρώσεων στη χώρα του κ. Putin, το «Ατλαντικό Συμβούλιο» είχε δημοσιεύει μία ανάλυση – στην οποία ο κ. Gabriel μαζί με ένα στέλεχος του ακροδεξιού AFD, χαρακτηριζόταν ως «χρήσιμος ηλίθιος», Δούρειος Ίππος και πράκτορας των Ρώσων (πηγή). 

Με στόχο τώρα να μην διακινδυνεύσουν να κυβερνηθούν οι Γερμανοί από έναν Ρώσο πράκτορα, υποψήφιος αναδείχθηκε ο κ. Schulz – ο οποίος τότε δεν δίστασε να παραιτηθεί από την Κομισιόν, ούτε να χάσει τις εκλογές από την καγκελάριο. Το ποιός είναι εδώ ο «χρήσιμος ηλίθιος» δεν είναι δύσκολο να βρεθεί – ειδικά εξαιτίας του τρόμου που βίωσαν οι ελίτ, μετά την εκλογή του προέδρου Trump, με την ενδεχόμενη βοήθεια των Ρώσων! Στην ανάλυση το «Ατλαντικό Συμβούλιο» πρότεινε στην ΕΕ και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τη χρηματοδότηση ομάδων της «κοινωνίας των Πολιτών», με στόχο να ενημερώνουν την κοινή γνώμη για το σκοτεινό δίκτυο του προέδρου Putin και των πρακτόρων του – έτσι ώστε να μην πέφτουν στην παγίδα της παραπληροφόρησης. 

Αφού τώρα ο αξιότιμος κ. Schulz, στενός φίλος της Ελλάδας, κατάφερε να μην πάρει τη θέση του υπουργού εξωτερικών ο κ. Gabriel με τις γνωστές του ίντριγκες, το «Ατλαντικό Συμβούλιο» δημοσίευσε πρόσφατα ένα άλλο φυλλάδιο με τη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ – ο τίτλος του οποίου είναι «Δημοκρατική Άμυνα Εναντίον της Παραπληροφόρησης» (πηγή). Εντός του ανέφερε με εντελώς άκομψο τρόπο ξεκάθαρα ποιοί Γερμανοί πολιτικοί απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της διατλαντικής κοινότητας – οπότε θα ήταν κατάλληλοι ως υπουργοί εξωτερικών!

Επρόκειτο ασφαλώς για μία εξωτερική παρέμβαση που δεν συναντάται ούτε καν στην Ελλάδα με τόσο απροκάλυπτο τρόπο – τεκμηριώνοντας ίσως πως η Γερμανία είναι πράγματι μία αμερικανική αποικία, όπως ισχυρίζονται οι ενημερωμένοι Πολίτες της. Ο μοναδικός πολιτικός τώρα, η φωτογραφία του οποίου υπήρχε στο φυλλάδιο του Φεβρουαρίου, ενώ επαινέθηκε λόγω της συμβολής της ΜΚΟ του στον πόλεμο της πληροφορίας εναντίον της Ρωσίας, ήταν ο κ. H. Maas – ο οποίος εξελέγη το Μάρτιο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, έχοντας απομακρυνθεί αμέσως μετά τόσο αυτός, όσο και το κόμμα του, από τη Ρωσία και τον Nord Stream 2. Θεωρία συνωμοσίας; Πιθανόν, αλλά αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα – όπως επίσης η νέα βάση που λέγεται πως σχεδιάζουν οι Αμερικανοί εντός της Γερμανίας, για να την προστατεύουν καλύτερα από τη Ρωσία, επί πλέον σε αυτές που έχουν (εικόνα). 

Συνεχίζοντας, στο φυλλάδιο το «Ατλαντικό Συμβούλιο» προειδοποίησε την Ευρώπη, γράφοντας πως είναι αντιμέτωπη με τις ίδιες προκλήσεις όπως οι Η.Π.Α. – δηλαδή με καμπάνιες παραπληροφόρησης εναντίον της, απέναντι στις οποίες πρέπει να αντιδράσει και να αμυνθεί. Μεταξύ αυτών με την ανάμιξη των Ρώσων στις ευρωπαϊκές εκλογές (ασφαλώς θα συμπεριλαμβάνεται και η Ιταλία, λόγω της φιλικά διακείμενης προς τη Ρωσία νέας κυβέρνησης της) – ενώ παράλληλα το συμβούλιο δημιούργησε με την ονομασία «East StratCom» έναν ευρωπαϊκό διαδικτυακό στρατό, για την άμυνα απέναντι στη ρωσική προπαγάνδα, χρηματοδοτούμενο από το ΝΑΤΟ. 

Εν προκειμένω συμμετέχουν πάνω από 100 δημοσιογράφοι, ακτιβιστές και κυβερνητικοί εκπρόσωποι από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης – οι οποίοι όμως δεν αναφέρονται στη σελίδα (πηγή). Φυσικά μπορεί να υποθέσει κανείς ποιοί συμμετέχουν, με κριτήριο τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία – η οποία μάλλον δεν θα είναι φιλική. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα ο κ. E. Higgins, ο οποίος έχει τη δική του ιστοσελίδα (πηγή) και προβάλλεται από το «Ατλαντικό Συμβούλιο» (πηγή) – γράφοντας για τις βίαιες πράξεις των Ρώσων, για τα εγκλήματα του καθεστώτος της Συρίας, για τη χρήση χημικών κοκ., έτσι ώστε να μας προστατεύσει από τη ρωσική προπαγάνδα, λέγοντας μας την αλήθεια, όπως πραγματικά είναι. 

Ολοκληρώνοντας, ο επόμενος στρατιώτης στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης και της ρωσικής προπαγάνδας θα είναι λοιπόν επίσημα το Facebook – οπότε πρέπει να νοιώθουμε περισσότερο ασφαλείς, αφού πλέον και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναλάβει την προστασία μας. Αργότερα πιθανολογούμε πως θα ακολουθήσει το Tweeter, το οποίο συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι πολιτικοί για να μην έχουν την ανάγκη των ΜΜΕ – διαμορφώνοντας μόνοι τους τα κείμενα τους. Έτσι θα έχουμε τη σωστή πληροφόρηση, χωρίς το φόβο των εχθρών μας – όπως στο παράδειγμα της παλαιάς καλής ΥΕΝΕΔ στην Ελλάδα, η οποία ήταν πάντοτε δίπλα στους Πολίτες.


Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου