MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΣΚΟΠΙΑΝΟ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ;

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο μόνος αρμόδιος είναι ο έχων την δεδηλωμένη της Βουλής, δηλαδή ο Τσίπρας. Ο λαός είναι ανύπαρκτος μέσα στο Σύνταγμα.

Αυτό δυστυχώς είναι το πολίτευμά μας. Το ζήσαμε με τα μνημόνια, όπου ο εκάστοτε πρωθυπουργός αγνόησε πλήρως τη λαϊκή βούληση. Το ζήσαμε με το δημοψήφισμα, που από "ΟΧΙ" ο πρωθυπουργός το έκανε "ΝΑΙ". Θα το ζήσουμε τώρα με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, της γλώσσας, της εθνότητας και της ιστορίας. Και προβλέπω ότι θα το ζήσουμε και με την αλλαγή της συνθήκης της Λωζάνης.

Ο λαός είναι εντελώς ανύπαρκτος μέσα στο ελληνικό Σύνταγμα και εμφανίζεται μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια προκειμένου να εκλέξει νέα Βουλή, μέσω της λογικής της εκλογικής πελατείας και της προπαγάνδας των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Δεν προβλέπονται δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία, όπως στην Ιταλία κ.λ.π.

Δεν προβλέπεται Συνταγματικό Δικαστήριο, από πραγματικά ανεξάρτητους κληρωτούς δικαστές, που θα έβαζε χαλινάρι στον παντοκράτορα πρωθυπουργό.

Δεν προβλέπεται ούτε καν ο τρόπος εκλογής των βουλευτών, δηλαδή ο εκλογικός νόμος. Ακόμα κι αυτό είναι απόλυτη εξουσία του πρωθυπουργού.
Και μέσα σε όλα αυτά, το ίδιο το Σύνταγμα παρέχει πλήρη ασυλία και ατιμωρησία στον πρωθυπουργό, στους υπουργούς και στους βουλευτές που ψηφίζουν ό,τι τους διατάζει.

Είτε θα αντιληφθούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε αυτό το Σύνταγμα, είτε διαφορετικά να καθίσουμε να απολαύσουμε την καταστροφή της Ελλάδας.

Πέτρος Χασάπης

Πηγή : http://hassapis-peter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου