MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Το καθαρό μνημόνιο

Ξανά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δρομολογείται η ψήφιση ενός ακόμη τερατώδους νομοσχεδίου – καθαρού μνημονίου αυτή τη φορά αντί της καθαρής εξόδου, αφού δεν θα συνοδεύεται από κάποιο δάνειο (το surplus στην εικόνα σημαίνει πλεόνασμα).

Άποψη 

Κατατέθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο, με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης. Αυτή τη φορά περιέχει περί τα 120 άρθρα σε 120 σελίδες, ενώ οι συνοδευτικές εκθέσεις είναι άλλες 500 σελίδες. Χθες ξεκίνησε η συζήτησή του στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής – ως συνήθως με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. 

Σήμερα το πρωί είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους οι κοινωνικοί και οι συνδικαλιστικοί φορείς, οι οποίοι φυσικά δεν θα εισακουστούν, ενώ το βράδυ θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του στις επιτροπές – προφανώς για τα μάτια του κόσμου. Την Τετάρτη θα αρχίσει η δήθεν συζήτησή του στην Ολομέλεια, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ – ενώ θα ολοκληρωθεί την επομένη ημέρα, Πέμπτη 14 Ιουνίου, με την ψήφισή του. 

Το γεγονός πως με τον τρόπο αυτό αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη από το ζήτημα των Σκοπίων είναι φανερό – ενώ συμβαίνει επίσης το αντίθετο, οπότε ουσιαστικά το ένα θέμα «εξουδετερώνει» το άλλο. Πρόκειται λοιπόν για μία εξαίρετη γκεμπελική τακτική εκ μέρους των Γερμανών, μέσω της οποίας θα καταφέρουν να περάσουν δύο μαζί επιδιώξεις τους, χωρίς να διακινδυνεύει καμία. 

Με απλά λόγια, ενώ οι Πολίτες θα παρακολουθούν την οπερέτα του ενός κόμματος της συγκυβέρνησης, με την άρνηση του όσον αφορά την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, αλλά χωρίς να αποχωρεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό, το μνημόνιο θα περάσει απαρατήρητο – ενώ αμέσως μετά, όταν αρχίσουν οι εκ των υστέρων σχολιασμοί του μνημονίου, θα περάσει το Σκοπιανό απαρατήρητο. Πρόκειται για τη στρατηγική «σοκ και δέους» στο αποκορύφωμα της – την οποία έμαθαν οι Γερμανοί από το ΔΝΤ, ως συνήθως βελτιώνοντας την με το ιδιαίτερο ταλέντο που χαρακτηρίζει τη βαρβαρική φυλή τους. 

Τα σημαντικότερα σημεία τώρα του τετάρτου μνημονίου, το οποίο αυτή τη φορά δεν θα συνοδεύεται από κάποια δανειακή σύμβαση, είναι κατά την άποψη μου τα εξής: 

(1) Με το άρθρο 109 για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της χώρας, οι δανειστές αποκτούν απευθείας «εκτελεστό τίτλο» εναντίον της δημόσιας περιουσίας, με νόμο του ελληνικού κράτους! Ένας όρος που δίνει το δικαίωμα στους δανειστές, αν η χώρα καθυστερήσει την πληρωμή κάποιας δόσης των δανείων της, να εκποιήσουν τη δημόσια περιουσία μέχρι του ύψους των 25 δις €! Αντισυμβαλλόμενος θα είναι ουσιαστικά το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ που ελέγχεται από τους Γερμανούς – ενώ οι ιθαγενείς απλά θα παρακολουθούν την εκτέλεση τους. 

(2) Με μία διάταξη του πολυνομοσχεδίου, οι τράπεζες θα στέλνουν ένα απλό εξώδικο στο δανειολήπτη και το δάνειο του θα βγαίνει αμέσως προς πώληση – μία διαδικασία fast track που καταργεί ουσιαστικά την ελληνική Δικαιοσύνη και τα ελληνικά Δικαστήρια, οπότε κατ’ επέκταση τη Δημοκρατία. 

(3) Τα νέα μέτρα είναι ύψους 5 δις €, ενώ αφορούν τη μείωση των συντάξεων, τον περιορισμό του αφορολόγητου ορίου και την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών – λόγω της οποίας καμία επιχείρηση δεν θα ιδρύεται πλέον στην Ελλάδα, εκ μέρους Ελλήνων (για τους ξένους θα προκύψουν ειδικές ρυθμίσεις). 

(4) Αποφασίζεται η υποχρεωτική μεταφορά των διαθεσίμων όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα περίπου 6 δις € που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή κατατεθειμένα σε εμπορικές τράπεζες, θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα repos από τα ήδη μεταφερθέντα κεφάλαια φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπολογίζονται περίπου στα 22 δις €. 

Τα συγκεκριμένα χρήματα η κυβέρνηση, σε συμφωνία με την Τρόικα, τα χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει ένα σημαντικό μέρος του «μαξιλαριού» ασφαλείας – στερώντας όμως ρευστότητα από την οικονομία, στο όνομα της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια! Εν προκειμένω η Γερμανία άλλαξε στάση, τασσόμενη υπέρ του μαξιλαριού που εφηύρε η πανέξυπνη κυβέρνηση μας – αντί της προληπτικής γραμμής στήριξης. 

Τι θα ακολουθήσει αργότερα; Η παγίδα του περιουσιολογίου. Ειδικότερα, όπως έχει ήδη αναφερθεί, με το περιουσιολόγιο θα δρομολογηθεί η πλήρης καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα τους (άρθρο), έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η δήμευση τους από αυτούς που θέλουν να τους υφαρπάξουν τα πάντα – στα πλαίσια της κυλιόμενης χρεοκοπίας που επέβαλλαν στην πατρίδα μας. 

Ήδη πάντως άρχισαν να κυκλοφορούν εφημερίδες που το χαρακτηρίζουν ως το «Δούρειο Ίππο των δανειστών» – τονίζοντας πως θα επιβληθεί ένας φόρος-σοκ στο σύνολο των περιουσιακών μας στοιχείων. Δηλαδή, ένας κεφαλικός φόρος σε καταθέσεις, μετοχές, έργα τέχνης, αυτοκίνητα, ακίνητα κοκ., ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ το αργότερο το 2020 – κατ’ αναλογία των φόρων υποτέλειας που επιβαλλόταν ανέκαθεν στις αποικίες από τις μητροπόλεις τους, όπου εν προκειμένω είναι η Γερμανία. 

Ολοκληρώνοντας, στο τέλος θα απογυμνωθούν όλοι οι Έλληνες από τα περιουσιακά τους στοιχεία, μετατρεπόμενοι σε σκλάβους χρέους των βασιλέων τους – σε ιθαγενείς μίας γερμανικής αποικίας χρέους, χωρίς κανένα δικαίωμα, αλλά μόνο με δυσβάστακτες υποχρεώσεις.


Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου