MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Η Αξία Εντός μας

Για να αναπτυχθεί πραγματικά η οικονομία της πατρίδας μας πρέπει όλοι οι Έλληνες που ζουν μέσα και έξω από τη χώρα να ενωθούν και πάλι. Πρέπει να αποκτήσουν ξανά εθνική συνείδηση. Και φυσικά, πρέπει να εργαστούν στην υπηρεσία της Ελλάδας και μόνο της Ελλάδας. Έως τότε, οι Έλληνες θα αποτελούν τους νέους σκλάβους των άλλων Ευρωπαίων.

Άποψη

– του Γεωργίου Μιχαήλ* 

Όταν κάποιος είναι νέος έχει το σθένος να πηγαίνει όπου θέλει από μόνος του. Όταν όμως γεράσει κάποιος άλλος τον πηγαίνει εκεί που δεν θέλει να πάει. Σαν μια «γερασμένη γυναίκα» η Ελλάδα σέρνεται από ηγέτες με μισή καρδιά εκεί που ο λαός της δεν θέλει να πηγαίνει.

Λίγες ημέρες μετά την αναγνώριση του «ψευδοκράτους των Σκοπίων» σαν «Βόρεια Μακεδονία» ανακοινώνεται στους Έλληνες πως μια «νέα ημέρα» ξημέρωσε για εκείνους. Ξένες χώρες θα συνεχίζουν να δανείζουν την πατρίδα μας παίρνοντας πίσω πάνω από το μισό των χρημάτων για να εξοφλούν το δάνειο τους, αφήνοντας το υπόλοιπο ίσα-ίσα για να συντηρείται μια γερασμένη χώρα.

Γιατί όσοι Έλληνες μπορούν να στύψουν την πέτρα αγωνίζονται πλέον σε ξένα χαρακώματα. Ποιος πατέρας και ποια μάνα δεν έχουν και από ένα παιδί στο εξωτερικό σήμερα να εργάζεται στην υπηρεσία ενός ξένου λαού; Όταν όλα αυτά τα παιδιά που άφησαν την πατρίδα τους για να μπορέσουν να ζήσουν επιστρέψουν κάποτε πίσω, τότε πράγματι θα έχει ξημερώσει μια νέα μέρα για την Ελλάδα. Και όταν η δυναμική ολοκλήρου του έθνους τεθεί στην υπηρεσία της Ελλάδας τότε πράγματι θα μπορούμε πάλι να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά.

Για να αναπτυχθεί πραγματικά η οικονομία της πατρίδας μας πρέπει όλοι οι Έλληνες που ζουν μέσα και έξω από τη χώρα να ενωθούν και πάλι. Πρέπει να αποκτήσουν ξανά εθνική συνείδηση. Και φυσικά, πρέπει να εργαστούν στην υπηρεσία της Ελλάδας και μόνο της Ελλάδας. Έως τότε, οι Έλληνες θα αποτελούν τους νέους σκλάβους των άλλων Ευρωπαίων.

Γιατί θα τους μεγαλώνει και θα τους μορφώνει η Ελληνική οικογένεια για να φεύγουν έξω και να εργάζονται για ξένους. Γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούν οι άλλοι Ευρωπαίοι να στερούν από την Ελλάδα το σθένος και να μειώνουν την πολιτική της δύναμη. Γιατί μόνο μια πολιτικά δυνατή Ελλάδα μπορεί πράγματι να αναπτύξει ισχυρή οικονομία.

Όταν όμως το ανθρώπινο δυναμικό της αποστραγγίζεται είναι αδύνατον να δυναμώσει πολιτικά. Γιατί πολιτική δύναμη σημαίνει ισχυρός ηγέτης ο οποίος πάνω από όλα θα θέτει το συμφέρον και την οικονομική ανεξαρτησία του λαού του.

Η εργασία κτίζει χαρακτήρες και όχι τα δανεικά. Η εργασία τρέφει την αγάπη για το έθνος και όχι τα λίγα χρήματα ενός δανειστή. Η εργασία κρατά τους ανθρώπους στην πατρίδα τους κοντά στους δικούς τους. Τα δανεικά γεννούν μόνο χρέος και τίποτε άλλο.

Και αυτό το χρέος πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες γονείς και θα συνεχίσουν να το πληρώνουν. Σαράντα χρόνια αλλαγής κατεύθυνσης ήταν αρκετά για να αφαιρέσουν από τις ψυχές των Ελλήνων την αγάπη για την πατρίδα τους. Και αυτή η έλλειψη αγάπης οδήγησε την Ελλάδα στην οικονομική άβυσσο και τους Έλληνες στην σύγχρονη σκλαβιά

Γιατί για να ελευθερωθεί η Ελλάδα από αυτά τα δεσμά δεν αρκεί μια «ελάφρυνση» του χρέους. Χρειάζεται θέληση, αγώνας και πάνω από όλα αληθινή περηφάνια. Μέχρι τότε η σημαία της Ελλάδας πρέπει να υποσταλεί από το κεντρικό κτίριο της ΕΕ στις Βρυξέλλες και να τοποθετηθεί πάλι όταν θα έχει κερδίσει ξανά τον σεβασμό των Ευρωπαίων. 

*Ο Γεώργιος Μιχαήλ είναι επιχειρηματίας, στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, εκδόσεις Κύπρης, 2017

Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου