MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Το ενδεχόμενο σκάνδαλο των 694 δις €

Εάν διαβάσει κανείς την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί του απολογισμού των εσόδων του κράτους για το έτος 2015 (πηγή), θα του δημιουργηθούν πάρα πολλές απορίες – κυρίως από τη σελίδα 15 και μετά. Ειδικά όταν μελετήσει τον πίνακα που ακολουθεί, με τα 694 δις € στη μία πλευρά του, καθώς επίσης τα 650 δις € στην άλλη.


Πόσο μάλλον όταν διαβάσει τις παρακάτω σημειώσεις, σύμφωνα με τις οποίες ζητήθηκε από τον ΟΔΔΗΧ αναλυτική κατάσταση των φορέων που συμμετέχουν στο βραχυπρόθεσμο δανεισμό, χωρίς όμως ο ΟΔΔΗΧ να παρέχει επαρκή πληροφόρηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο – κάτι που προφανώς δεν αρμόζει σε ευνομούμενα κράτη.

Κατά την άποψη μου πάντως είναι περιττά τα σχόλια, αφού αρκούν οι παραπάνω εικόνες, καθώς επίσης η ανάγνωση της έκθεσης για να καταλάβει κανείς πως κυβερνάται η Ελλάδα – όπως και τις μελλοντικές της προοπτικές, ειδικά όσον αφορά τη διεξαγωγή επενδύσεων.

Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου