MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Μπορεί να αναγνώρισαν 140 κράτη τα Σκόπια αλλά για να μπουν στο ΝΑΤΟ και να μη διαλυθούν χρειάζεται η άρση του ελληνικού βέτο!

Κάποιοι αναρωτιούνται τι κερδίσαμε από την είσοδο μας στο ΝΑΤΟ. Πρώτα από όλα όταν δε διεκδικείς, τίποτα δε θα κερδίσεις. Τίποτα και πουθένα. 

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού 

Δεύτερον κερδίσαμε το δικαίωμα βέτο την άρση του οποίου χρειάζονται απεγνωσμένα οι Σκοπιανοί. Αυτοί είναι σε δύσκολη θέση, όχι εμείς. Τα Σκόπια μπορεί να αυτοαποκαλούνταν όπως ήθελαν. Η νομιμοποίηση μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας από το ελληνικό κράτος είναι πολύ χειρότερη από οποιοδήποτε όνομα και αν χρησιμοποιούσαν τα Σκόπια για το κράτος τους και ανεξάρτητα από όσους αποδεχόταν αυτήν την ονομασία. 

Η μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης φαίνεται από ένα απλό παράδειγμα. Ο κάτοικος της Βόρειας Κορέας που ανήκει στο ίδιο έθνος με τον κάτοικο της Νότιας Κορέας ονομάζεται Βορεοκορεάτης. Η ελληνική κυβέρνηση κατέφερε ο σλάβικης καταγωγής κάτοικος ενός τεχνητού κρατιδίου που θα ονομάζεται βόρεια Μακεδονία να αποκαλείται Μακεδόνας νομιμοποιώντας το διαχρονικό αλυτρωτισμό του κρατιδίου. 

Αλήθεια τι θα γίνει με την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια; Οι ευαίσθητοι ανθρωπιστές για τα δικά της δικαιώματα ούτε ενδιαφέρθηκαν ούτε θα ενδιαφερθούν ποτέ. Πάντα στήριζαν κάθε ξένο φασισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου