MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η πολυπολιτισμική εισβολή και ο βιασμός της Σουηδίας

Δευτέρα έως Παρασκευή αυτή την εβδομάδα: βιασμός, βιασμός, εκβιασμός, εκβιασμός, κατάχρηση δικαιοσύνης, παράνομη απειλή, βία κατά της αστυνομίας, απειλές κατά της αστυνομίας, απόπειρα φόνου …. Ύποπτοι δράστες ο Αλί Μοχάμεντ, ο Μαχμούτ, ο Μοχάμεντ, ο Μοχάμεντ Αλί ξανά, ο Christopher… είναι αλήθεια, ναι, ένα σουηδικό όνομα τρύπωσε στην παράβαση ενός νόμου.

Επικαιρότητα

Η βία είναι κάτι που ανέκαθεν με απασχολούσε. Πρώτα από όλα η λεκτική, όταν η πηγή της είναι η εξουσία όπως στο παράδειγμα του μάλλον πονηρά στημένου επεισοδίου του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Εκτός αυτού, δεν ξέρω με ποιόν άλλο τρόπο μπορεί να αντιδράσει μία κοινωνία, όταν η κυβέρνηση της επιβάλλει βίαιους νόμους, αντίθετους με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ενώ η μείζων αντιπολίτευση δεν έχει κάτι διαφορετικό να προτείνει. Όταν το ελληνικό Σύνταγμα απαιτεί την προστασία της χώρας από τους πολίτες, με το άρθρο 120 που γράφει τα εξής: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία» (πηγή). 

Ακόμη πιο απλά, η εξουσία μπορεί να κάνει αυτά που θέλει ειρηνικά, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, δρομολογώντας νόμους αντίθετους με τα συμφέροντα των πολιτών και του Έθνους, ενώ οι πολίτες, μη έχοντας αυτή τη δυνατότητα, δεν είναι σε θέση να αμυνθούν. Θα μπορούσε βέβαια να ισχυριστεί κανείς πως στη Δημοκρατία υπάρχουν οι εκλογές, όπου οι πολίτες μπορούν να αλλάξουν ειρηνικά την εκάστοτε εξουσία. ‘Όταν όμως οι εναλλακτικές επιλογές τους είναι ανύπαρκτες, ενώ μέχρι τότε θα έχει ξεπουληθεί για παράδειγμα το όνομα της Μακεδονίας ή οι κοινωφελείς επιχειρήσεις, τι νόημα έχει;

Από την άλλη πλευρά, χωρίς τη βίαιη γαλλική επανάσταση, η οποία άλλαξε πάρα πολλά στον πλανήτη, πώς θα μπορούσαν να προστατευτούν οι πολίτες από τους υπερβολικούς φόρους που τους είχαν εξαθλιώσει; Δεν είχε πει ο Ηράκλειτος πως ο πόλεμος (εννοώντας όχι μόνο την ένοπλη σύγκρουση, αλλά γενικότερα τη διαμάχη, την αντιπαλότητα και τη βία) είναι πατέρας και κυβερνήτης των πάντων, αυτός που άλλους τους αναδεικνύει Θεούς και άλλους ανθρώπους, άλλους τους κάνει δούλους και άλλους ελεύθερους;

Στο θέμα μου τώρα που έχει να κάνει ξανά με τη βία, ο πρωθυπουργός της φιλόξενης όσον αφορά τη στάση της απέναντι στους μετανάστες και όχι μόνο Σουηδίας, σε μία διάσημη ομιλία του το 2014, ζήτησε από τους Σουηδούς «να ανοίξουν τις καρδιές τους» σε πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο (πηγή). Ένα χρόνο αργότερα η χώρα των 10 εκ. ανθρώπων υποδέχθηκε 165.000 ξένους που ζήτησαν άσυλο. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα στη σουηδική οικονομία από τους νεοεισερχομένους (πηγή) που συνέβαλαν στην αστάθεια της ιστορικά σταθερής διακυβέρνησης της (πηγή).

Στη συνέχεια αυξήθηκε κατακόρυφα η εγκληματικότητα (πηγή), ιδιαίτερα στο Μάλμε και στη Στοκχόλμη, καθώς επίσης η βία με θύματα τις γυναίκες. Σύμφωνα με την αστυνομία οι απόπειρες βιασμού κοριτσιών 15-17 ετών είχαν άνοδο 46% το 2016 σε σχέση με το 2015 και των εφήβων κατά 19%, ενώ των ενηλίκων γυναικών κατά 7%. Οι νόμοι όμως της Σουηδίας απαγορεύουν την αποκάλυψη των δραστών στο κοινό, συμπεριλαμβανομένης της εθνικότητας τους, παρά τα εγκλήματα που γίνονται, όπως το πρόσφατο στο Μάλμε (πηγή). Κατηγορούνται δε ως ρατσιστές οι δημοσιογράφοι που έχουν τεκμηριώσει τρομακτικά εγκλήματα, όπως ο P. Sweden (εικόνα).

Επόμενο παράδειγμα ένας Σουηδός αστυνομικός που κατηγορήθηκε από την Εισαγγελία της χώρας ως υποκινητής φυλετικού μίσους, με κριτήριο μία ανάρτηση του στο facebook, σύμφωνα με την οποία σε ελεύθερη μετάφραση Google τα παρακάτω (πηγή);
«Οι συνταξιούχοι μας είναι στα γόνατα, τα σχολεία μας χαοτικά, η υγειονομική περίθαλψη είναι κόλαση, η αστυνομία έχει διαλυθεί κλπ. κλπ. Όλοι γνωρίζουν την αιτία, αλλά κανένας δεν τολμά ή δεν θέλει να την πει. Η Σουηδία πάντοτε ζούσε το μύθο της ευημερούσας κοινωνίας που έχει αμέτρητους πόρους και είναι στην κορυφή…. Δευτέρα έως Παρασκευή αυτή την εβδομάδα: Βιασμός, βιασμός, εκβιασμός, εκβιασμός, κατάχρηση δικαιοσύνης, παράνομη απειλή, βία κατά της αστυνομίας, απειλές κατά της αστυνομίας, αδικήματα ναρκωτικών, σοβαρό έγκλημα ναρκωτικών, απόπειρα φόνου, βιασμός ξανά, εκβιασμός ξανά και επίθεση.
Ύποπτοι δράστες ο Αλί Μοχάμεντ, ο Μαχμούτ, ο Μοχάμεντ, ο Μοχάμεντ Αλί ξανά, ξανά, ο Christopher… είναι αλήθεια, ναι, ένα σουηδικό όνομα τρύπωσε στην παράβαση ενός νόμου για τα ναρκωτικά, Μοχάμεντ, Μαχμούτ Αλί ξανά και ξανά. Χώρες που εκπροσωπούν την εν λόγω εβδομάδα όλα τα εγκλήματα: Ιράκ, Ιράκ, Τουρκία, Συρία, Αφγανιστάν, Σομαλία, Σομαλία, Συρία και πάλι, Σομαλία, άγνωστη χώρα, άγνωστη χώρα, Σουηδία. Τους μισούς από τους υπόπτους δεν μπορούμε να τους γνωρίζουμε με βεβαιότητα, επειδή δεν έχουν έγκυρα χαρτιά. Που συνήθως σημαίνει ότι λένε ψέματα για την εθνικότητα και την ταυτότητα τους».
Κλείνοντας την αναφορά μου στο μεταναστευτικό χάος της Σουηδίας, το οποίο δεν πρέπει να αγνοούμε καθόλου εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, ούτε οι υπόλοιποι Ευρωπαίου και ειδικά οι Γερμανοί, παραθέτω ένα βίντεο για τη συμπαθέστατη χώρα του βορά με αγγλικούς υποτίτλους που γράφτηκε πως είναι σωστοί, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει. Ελπίζω πάντως να μην κατηγορηθώ ως ρατσίστρια, ούτε ως οπαδός της βίας με κριτήριο την εισαγωγή μου. Ασφαλώς απεχθάνομαι όσο τίποτα άλλο τη βία, πολύ περισσότερο τις φυλετικές διακρίσεις, αλλά δεν κλείνω τα μάτια μου στα γεγονότα, σκέφτομαι ελεύθερα, δεν εθελοτυφλώ και δεν φοβάμαι να εκφράσω τους φόβους μου, ευχόμενη φυσικά να μην επαληθευτούν ποτέ. 



Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου