MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Η παγίδα του περιουσιολογίου

Η Ελλάδα που θα απομείνει, ακρωτηριασμένη όσον αφορά τα εδάφη και τα νησιά της, θα διαιρεθεί σε οικονομικές ζώνες χαμηλού εργατικού κόστους – στις οποίες οι Έλληνες και οι μετανάστες θα εργάζονται νυχθημερόν για ένα πιάτο φαγητό, κατ’ αναλογία των στρατοπέδων τύπου Άουσβιτς.

Επικαιρότητα 

Όπως έχουμε αναφέρει, με το περιουσιολόγιο θα δρομολογηθεί η πλήρης καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα τους (άρθρο), έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η δήμευση τους από αυτούς που θέλουν να τους υφαρπάξουν τα πάντα – στα πλαίσια της κυλιόμενης χρεοκοπίας που επέβαλλαν στην πατρίδα μας. Ήδη πάντως άρχισαν να κυκλοφορούν εφημερίδες που το χαρακτηρίζουν ως «Δούρειο Ίππο των δανειστών» – τονίζοντας πως θα επιβληθεί ένας φόρος-σοκ στο σύνολο των περιουσιακών μας στοιχείων. Δηλαδή, ένας κεφαλικός φόρος σε καταθέσεις, μετοχές, έργα τέχνης, αυτοκίνητα, ακίνητα κοκ., ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ το αργότερο το 2020 – κατ΄αναλογία των φόρων υποτέλειας που επιβαλλόταν ανέκαθεν στις αποικίες από τις μητροπόλεις τους, όπου εν προκειμένω είναι η Γερμανία. 

Τότε είχε διατυπωθεί η εύλογη απορία, για το τι σχέση μπορεί να έχει η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ) που ελέγχεται από τους Γερμανούς, με την ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών στα γενικά και επαγγελματικά λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) – αφού είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση των κωδικών «TAXISNET» για την εισαγωγή στην ηλεκτρονική σελίδα, οπότε η εν λευκώ εξουσιοδότηση στην ΑΑΔΕ για την προσπέλαση των προσωπικών δεδομένων αυτού που θέλει να εγγράψει το παιδί του στο επόμενο σχολικό έτος. Τι σχέση έχει δηλαδή η σχολική εγγραφή με την εφορία. 

Η απάντηση που δόθηκε ήταν πως για να είναι αποτελεσματική η εποπτεία του πληθυσμού από τους κατακτητές της χώρας, απαιτείται η λεπτομερής πληροφόρηση τους – μεταξύ άλλων μέσω της πρόσβασης τους στις διάφορες ενέργειες των ιθαγενών, όπως η εγγραφή των παιδιών τους στα σχολεία, με την υποχρεωτική και δήθεν εκούσια συγκατάθεση τους, αφού δεν τους επιτρέπουν άλλες επιλογές ενάντια σε κάθε δημοκρατικό κανόνα. 

Συμπληρώθηκε δε με την απαισιόδοξη πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα που θα απομείνει, ακρωτηριασμένη όσον αφορά τα εδάφη και τα νησιά της, θα διαιρεθεί σε οικονομικές ζώνες χαμηλού εργατικού κόστους – στις οποίες οι Έλληνες και οι μετανάστες θα εργάζονται νυχθημερόν για ένα πιάτο φαγητό, κατ’ αναλογία των στρατοπέδων τύπου Άουσβιτς. Εκτός αυτού πως θα υπάρχουν περιοχές παραθερισμού για πλούσιους Γερμανούς, δικής τους ιδιοκτησίας, τους οποίους θα υπηρετούν οι οικονομικοί σκλάβοι με τις ίδιες συνθήκες – ενώ κάπου μακριά, σε επίγειους και φορολογικούς παραδείσους, οι ενδοτικοί πολιτικοί της οκταετίας θα μετρούν και θα απολαμβάνουν τα τριάντα αργύρια της προδοσίας τους. 

Πρόκειται ασφαλώς για υπερβολές, αν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, η παραμονή των Ελλήνων στην πατρίδα τους καθίσταται σταδιακά αφόρητη – είτε λόγω του στενού ελέγχου τους από τους νέους ιδιοκτήτες της χώρας τους, είτε εξαιτίας των υπερβολικών φόρων που τους επιβάλλονται, οι οποίοι οδηγούν στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς των περιουσιακών τους στοιχείων, είτε επειδή δεν βρίσκουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, αλλά μόνο κάποιες με εξευτελιστικούς όρους. 

Εν τούτοις το μέλλον των Ελλήνων θα μπορούσε να αλλάξει και να γίνει πολύ καλύτερο, αφού η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα, η οποία είναι σε θέση να προσφέρει ευημερία στους Πολίτες της – αρκεί να αποφασίσουν κάποια στιγμή οι Πολίτες να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, παύοντας να ανέχονται εκείνα τα ανίκανα και ενδοτικά κόμματα που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Ακολουθεί μία πρόσφατη τηλεοπτική συζήτηση του κ. Βιλιάρδου για διάφορα θέματα, μεταξύ άλλον για τη συνταξιοδοτική βόμβα και τον πρωτογενή πλούτο της Ελλάδας (ανάλυση).



Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου