MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ επιστρέφει η Αργεντινή – Ζητάει δάνειο έως 30 δισ. δολάρια!

Στην «αγκαλιά» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επιστρέφει η Αργεντινή, καθώς, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο πλευρές ξεκινούν συνομιλίες για την ένταξη της χώρας σε μία γραμμή χρηματοδότησης.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Μαουρίσιο Μάκρι.

Η καθοδική πορεία του νομίσματος και των ομολόγων της χώρας της Λατινικής Αμερικής συνεχίζεται, παρά τις παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας, που αύξησε το επιτόκιο στο 40% από 27,25% μέσα σε μία εβδομάδα.

Την Τρίτη, το πέσο υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό του 23,1 έναντι του δολαρίου, έπειτα από βουτιά 5,2%, ενώ παράλληλα η απόδοση του 100ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε σε επίπεδο-ρεκόρ της τάξης του 8,38%.

Το μέγεθος του δανείου που θα λάβει η χώρα της Λατινικής Αμερικής από το ΔΝΤ μπορεί να ανέλθει στα 30 δισ. δολάρια.

«Θα ξεκινήσουμε σήμερα τις διαδικασίες για να διασφαλίσουμε μεγαλύτερη στήριξη, ώστε να αντιμετωπίσουμε το νέο διεθνές σενάριο και να αποφύγουμε μια κρίση» τόνισε ο κ. Μάκρι σε μήνυμα που έστειλε από το προεδρικό μέγαρο.
Υπερασπιζόμενος την οικονομική του στρατηγική για την ανάκαμψη από την «καταστροφική» κληρονομιά της προηγούμενης κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Αργεντινής υποστήριξε πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μπει τέλος στην πολυετή οικονομική στασιμότητα. «Το πρόβλημα που έχουμε σήμερα, είναι ότι είμαστε μία από τις χώρες του κόσμου που είναι περισσότερο εξαρτημένες από την εξωτερική χρηματοδότηση, εξαιτίας των τεράστιων δημόσιων δαπανών που κληρονομήσαμε» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου