MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Eurostat: Στις χειρότερες θέσεις σε κατηγορίες ανέργων η Ελλάδα

Τις χειρότερες θέσεις σε ποσοστά ανεργίας σε ηλιακή κατηγορία των νέων, διοικητικές περιφέρειες και μακροχρόνια ανέργους μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασε να κατέχει σήμερα η χώρα μας μετά την λαίλαπα των 8 χρόνων της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat η χώρα μας κατέχει τη 2η χειρότερη θέση σε ποσοστά ανεργίας για νέους ηλικίας 15-24 ετών που διαμένουν στο Βόρειο Αιγαίο. Αναφορικά με τα ποσοστά ανεργίας ανά διοικητική περιφέρεια κατέχει την 1η και 3η χειρότερη θέση μεταξύ των περιφερειών στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Συγκεκριμένα την 1η χειρότερη θέση κατέχει με ποσοστό ανεργίας η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας με 29,1%,και την 3η θέση η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας με ποσοστό 26,3%. Τέλος η χώρα μας αναδεικνύεται "πρωταθλήτρια" και στην κατηγορία των μακροχρόνιων ανέργων καταλαμβάνοντας την 2η έως και τη 7η θέση στην κατάταξη των χωρών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat τη 2η χειρότερη θέση στην κατηγορία των μακροχρόνιων ανέργων κατέχει η Αττική με ποσοστό 77,3%,την 3η η Θεσσαλία με 77,2%,την 4η η Δυτική Ελλάδα με74,7%,την 5η η Ηπειρος με 74,6%,την 6η η Στερεά Ελλάδα με 74,2% και την 7η θέση η Πελοπόννησος με 73,1%

Πηγή : newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου