MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ο σάκος του μποξ

Η Δύση επιμένει να παρουσιάζει το Ρώσο πρόεδρο ως έναν «σκοτεινό διάβολο» που επιβουλεύεται την ειρήνη στον πλανήτη – παρά το ότι δέχεται μαζικές χρηματοπιστωτικές επιθέσεις από το 2014, περικυκλώνεται από το ΝΑΤΟ, ενώ γίνεται στόχος μέσω της Συρίας, κυρίως λόγω της προσέγγισης του με τη Σαουδική Αραβία.

Επικαιρότητα 

Οι επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας συνεχίζονται, αυτή τη φορά από ένα γερμανικό κόμμα οικολόγων που με ανοιχτή επιστολή του (πηγή) καλεί τις χώρες της ΕΕ να σαμποτάρουν ουσιαστικά το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο – ενώ εξήντα βουλευτές του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από 16 κράτη-μέλη και πέντε διαφορετικές πολιτικές ομάδες υποστηρίζουν την πρόταση (πηγή: zero hedge). 

Ως αιτίες του επιχειρούμενου μποϊκοτάζ αναφέρονται η δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου πράκτορα στη Μ. Βρετανία, η οποία δεν έχει ποτέ αποδειχθεί, οι αδιάκριτες ρωσικές βομβιστικές επιθέσεις σε σχολεία και νοσοκομεία στη Συρία (όχι οι αμερικανικές, βρετανικές, γαλλικές κλπ.), η στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, η συστηματική ρωσική πειρατεία και οι εκστρατείες παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης – καθώς επίσης οι προσπάθειες της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει τις δυτικές κοινωνίες, να αποδυναμώσει και να διαιρέσει την ΕΕ! 

Υπενθυμίζοντας πως ο πρόεδρος Putin είχε προβλέψει αυτήν την εξέλιξη όσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο (ανάλυση), καθώς επίσης το ότι φαίνεται ξεκάθαρα πως η Δύση θέλει πόλεμο υποκινούμενη από τις Η.Π.Α. και τη Μ. Βρετανία που στήνει συνεχώς παγίδες στη Ρωσία, έχει επίσης ενδιαφέρον η προειδοποίηση του Λευκού Οίκου – μεταξύ άλλων σε σχέση με τους Ρώσους χούλιγκαν που θα απειλήσουν τους οπαδούς της Αγγλίας εάν επισκεφθούν τη χώρα! (πηγή

Εν προκειμένω δεν γίνεται καν προσπάθεια να τηρηθούν τα προσχήματα, όσον αφορά τη δυτική προπαγάνδα, η οποία επιμένει να παρουσιάζει το Ρώσο πρόεδρο ως έναν «σκοτεινό διάβολο» που επιβουλεύεται την ειρήνη στον πλανήτη – παρά το ότι δέχεται μαζικές χρηματοπιστωτικές επιθέσεις από το 2014, περικυκλώνεται από το ΝΑΤΟ ενώ γίνεται στόχος μέσω της Συρίας που κατηγορείται για τη χρήση χημικών, χωρίς να μπορεί να τεκμηριωθεί κάτι τέτοιο. 

Περαιτέρω, έχοντας παγιδευτεί ο Ρώσος πρόεδρος από τις ίδιες του τις επιτυχίες (άρθρο), φαίνεται να εγκαταλείπει τις προσπάθειες προσέγγισης με τη Δύση – επικεντρωνόμενος στην Ευρασία, στην οποία η Μέση Ανατολή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Αρνούμενος να υποταχθεί στην αμερικανική ηγεμονία, στο δυτικό σύστημα του χρέους και στο δολάριο, γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία της περιοχής – ειδικά της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει την Αχίλλειο πτέρνα των Η.Π.Α., όσον αφορά τον κίνδυνο να δεχτεί ένα σοβαρό πλήγμα το δολάριο και άρα ολόκληρη η οικονομία τους. 

Στα πλαίσια αυτά, η ασυνήθιστη παρουσίαση μίας γεωπολιτικής έκθεσης από το γενικό διευθυντή της ROSNEFT τον Οκτώβριο του 2017 στη Βερόνα της Ιταλίας, σε σχέση με την ολοκλήρωση της Ευρασίας, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον – μεταξύ άλλων λόγω ενός χάρτη της Ευρασίας που προβλήθηκε, ο οποίος τη χώριζε σε τρεις περιοχές με κριτήριο την ενέργεια, όπου οι δύο ήταν περιφέρειες κατανάλωσης ενέργειας και η μία παραγωγής (πηγή: the Cairo review). Εκτός αυτού, στο χάρτη είναι σημειωμένα τα βασικά εμπορικά κέντρα, εκ των οποίων το ένα είναι στη Μέση Ανατολή – τα δύο στην Ευρώπη, ένα στη Ρωσία και τρία στη λοιπή Ασία. 

Οι τρεις βασικές περιοχές παραγωγής ενέργειας τώρα είναι στη Ρωσία και στην Αρκτική, στην Κασπία, καθώς επίσης στη Μέση Ανατολή, οι οποίες δεν διαχωρίστηκαν μεταξύ τους στο χάρτη – ενώ οι περιοχές κατανάλωσης είναι στην Ευρώπη και στην Άπω Ανατολή, όπου στη μεν πρώτη ηγείται η Γερμανία, ενώ στη δεύτερη η Κίνα. 

Κατά την άποψη μας, ο χάρτης αυτός αποτελεί εφιάλτη τόσο για τις Η.Π.Α., όσο και για το νούμερο ένα προτεκτοράτο τους στην Ευρώπη, για τη Γερμανία – επειδή η Ρωσία είναι κόκκινο πανί για τους γερμανούς και το αντίπαλο δέος τους στην ΕΕ. Επομένως είναι εύλογες οι μαζικές επιθέσεις εναντίον του προέδρου Putin – ο οποίος θα έπρεπε να τις ανέμενε και να μην διαμαρτύρεται καθόλου.

Αλέξης Ζακυνθινός

Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου