MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Συρία Ώρα Μηδέν – Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου

Λεπτές ισορροπίες τρόμου και ένας ολόκληρος πλανήτης που περιμένει με κομμένη την ανάσα. Θα πατήσει τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ το… κουμπί στη Συρία, δίνοντας το έναυσμα στις σειρήνες πολέμου να ηχήσουν σε όλο τον κόσμο, καθώς θα ακολουθήσει ντόμινο τρομακτικών εξελίξεων;

Ή Πούτιν και Τραμπ θα συνεχίσουν να παίζουν τους νταήδες στο δρόμο όπως τους κατηγόρησε η Άγκυρα; – Σε θέση μάχης οι δυο πλευρές, «δεν φοβόμαστε κανέναν», διαμηνύουν – Σκηνικό γενικευμένης σύρραξης, με άγνωστες επιπτώσεις στην περιοχή – Τύμπανα πολέμου και από Βρετανία, Γαλλία, Ισραήλ

Η άκρως επικίνδυνη κλιμάκωση τις τελευταίες ώρες στην περιοχή έχει στήσει ένα σκηνικό γενικευμένης σύρραξης, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να σκιαγραφήσει με σιγουριά την επόμενη μέρα, εφόσον ο Τραμπ αποφασίσει να κάνει πράξη την αναγγελία της Νίκι Χέιλι, απεσταλμένης της Ουάσινγκτον στον ΟΗΕ, ότι η Αμερική θα δράσει ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του Οργανισμού.

Την ίδια ώρα, το θερμόμετρο των πολεμικών προετοιμασιών σε Ρωσία, ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Ισραήλ ετοιμάζεται να χτυπήσει «κόκκινο», ενδεικτικό του… πολεμικού πυρετού στη Συρία όπου το ρολόι δείχνει… μηδέν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αυτήν την ώρα σε σύσκεψη με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, αλλά και τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, προκειμένου να καταστρωθεί το σχέδιο δράσης στη Συρία (εξετάζοντας 70 στόχους σύμφωνα με πληροφορίες), την ίδια ώρα που Μέι και Μακρόν είναι έτοιμοι να ανάψουν το «πράσινο φως» για στρατιωτική επέμβαση.

Ο Λευκός Οίκος έσπευσε πάντως να ξεκαθαρίσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα δράσης, παρά την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ότι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» και ότι η Ρωσία θα πρέπει να «ετοιμαστεί».

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε μάλιστα ότι ο Τραμπ έχει διάφορες επιλογές, όχι απλά στρατιωτικές, ενώ όλες τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι προκειμένου να τις αξιολογήσει.
Πρόσθεσε πάντως ότι ο Τραμπ θεωρεί τη Ρωσία και τη Συρία υπεύθυνες για τη χημική επίθεση, ενώ αρνήθηκε ότι τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου στο twitter δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Δείτε βίντεο με τους 70 στόχους του Τραμπ στη Συρία (ανάμεσά τους και ρωσικοί):


Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις δηλώνει έτοιμος να παράσχει στρατιωτικές επιλογές στον πρόεδρο Τραμπ, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της πολεμικής φημολογίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι «έτοιμος» να παράσχει στρατιωτικές επιλογές στον Ντόναλντ Τραμπ για αντίποινα σχετικά με τη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία. 

Εντούτοις, σε ερώτηση αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να κατηγορηθούν οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για την επίθεση αυτή, ο Μάτις τόνισε ότι οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να αξιολογούν τις πληροφορίες». 

Πηγή : newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου