MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Επανάληψη των λαθών που οδήγησαν στο «Κραχ» του 1929, διαπιστώνει ο Jeffrey Gundlach

Για μία νέα Μεγάλη Ύφεση προειδοποιεί ο «γκουρού» Jeffrey Gundlach 

Επανάληψη των λαθών που οδήγησαν στο «Κραχ» του 1929 διαπιστώνει ο «γκουρού» των διεθνών κεφαλαιαγορών, Jeffrey Gundlach, με αφορμή την ένταση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και των εταίρων της, ως απόρροια των πρακτικών του Donald Trump.

Όπως ανέφερε περιπαικτικά, μιλώντας στο κανάλι CNBC, έμαθε στο δημοτικό σχολείο ότι οι δασμοί προκάλεσαν τη Μεγάλη Ύφεση του, ωστόσο… «εδώ είμαστε» πάλι (here we are!).

«Δεν είναι θετικό (οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και Η.Π.Α.).

Οι δάσκαλοι μου είπαν ότι η Μεγάλη Ύφεση προκλήθηκε από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) των Η.Π.Α. που αύξησε τα επιτόκια πρόωρα σε μια όχι τόσο ισχυρή οικονομία, αλλά και την επιβολή δασμών (Smoot-Hawley Tariff Act)», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της DoubleLine Capital (διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 118 δισεκ. δολαρίων), πασίγνωστος για την επενδυτική του ακρίβεια στις αγορές σταθερού εισοδήματος.

Επί αυτού, επισήμανε ότι αυτήν την περίοδο οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες βρίσκονται σε μία φάση ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής, με τη Fed να έχει ήδη αυξήσει το εύρος επιτοκίων στο 1,50%-1,75%, από τον Δεκέμβριο 2015.

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου