MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Νέα κατρακύλα για to Facebook στην Wall Street: Κυρώσεις μελετά η Γερμανία για διαρροές

Η μετοχή του Facebook στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχώρησε σημαντικά πριν από λίγο, αφού η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου επιβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνα σε βάρος της εταιρείας. Γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) η μετοχή υποχωρούσε στα 150,60 δολάρια (-5,51%).

Από την περασμένη Δευτέρα, η μετοχή του Facebook έχει υποχωρήσει κατά -18,6% και βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων οκτώ μηνών.

Αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο και σκληρότερες κυρώσεις για παραβιάσεις που διαπράττονται από εταιρείες όπως το Facebook ζήτησε σήμερα η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας μετά τη συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στο Βερολίνο.

Η Καταρίνα Μπάρλεϊ κάλεσε τα στελέχη αυτά, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων του Facebook στην Ευρώπη, Ρίτσαρντ Άλάν, αφού έγινε γνωστό ότι τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών κλάπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τους αναλυτές της Cambridge Analytica τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και στο δημοψήφισμα για το Brexit στη Βρετανία. 

“Το Facebook παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν υπήρξαν παραβάσεις και διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έκτοτε σημαίνουν ότι δεν μπορεί να ξανασυμβεί αυτό”, είπε η υπουργός. “Αλλά οι υποσχέσεις δεν αρκούν. Στο μέλλον θα πρέπει να ελέγχουμε τις εταιρείες όπως το Facebook πολύ πιο αυστηρά”, πρόσθεσε, ζητώντας επίσης να εξοπλιστούν καλύτερα οι αρχές που είναι επιφορτισμένες με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. 

26/03/2018 19:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Βερολίνο, Germany

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου