MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Η Τουρκία με NAVTEX επιχειρεί να σταματήσει τις έρευνες της Exxon Mobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ!

Για πρώτη φορά η Τουρκία επιχειρεί να κοντράρει και τις ίδιες τις ΗΠΑ εκδίδοντας NAVTEX προσπαθώντας να μπλοκάρει και τον κολοσσό EXXON που στέλνει πλοία στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η Τουρκία αφού κατάφερε να διώξει από την Κυπριακή ΑΟΖ το τρυπάνι της Eni, τώρα επιχειρεί να κάνει το ίδιο και με τους Αμερικανούς

Ως «παράνομη δραστηριότητα» χαρακτηρίζει η Τουρκία τις έρευνες στις οποίες προχωρά τις επόμενες μέρες η ExxonMobil στο τεμάχιο 10, στην προσπάθειά της να αμφισβητήσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα την περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας για έκδοση όλων των μορφών Navtex στην περιοχή.

Φανερά ενοχλημένη από το γεγονός ότι η Γερμανία αναγνωρίζει πλήρως την αρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης για έκδοση Navtex στην περιοχή, εξέδωσε στις 10.00 πριν το μεσημέρι χθες τρεις παράνομες «Navtex» με τη μορφή «αντι-Navtex» σε σχέση με δύο από τις Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία το τελευταίο 48ωρο.

Αυτή για περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο 10 και αυτή για τις επιστημονικές έρευνες από το γερμανικό MARIA S. MERIAN.

Στρέφονται κατά των Navtex 109/18 που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο 10, όπου αναφέρεται ότι «εκδόθηκε από αναρμόδια Αρχή», όπως και κατά της Navtex 110/18, που εκδόθηκε μετά από αίτηση του διαχειριστών του γερμανικής κρατικής ιδιοκτησίας του ακαδημαϊκού ωκεανογραφικού πλοίου MARIA S. MERIAN για επιστημονικές έρευνες, στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου