MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Facebook στο εδώλιο για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων -Ζάκερμπεργκ: Κάναμε λάθη

Το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο με θύελλα αντιδράσεων από τη στιγμή που η εταιρεία Cambridge Analytica κατηγορήθηκε ότι συνέλεξε χωρίς τη συγκατάθεσή τους τα δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του για να αναπτύξει ένα λογισμικό που θα επέτρεπε να προβλεφθεί και επομένως να επηρεαστεί η ψήφος του εκλογικού σώματος και το οποίο θα χρησιμοποιείτο υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Το Facebook “έκανε λάθη” στην υπόθεση της Cambridge Analytica

Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Inc Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι η εταιρεία-κολοσσός των social media υπέπεσε σε σφάλματα που επέτρεψαν δεδομένα χρηστών να καταλήξουν στην εταιρεία αναλύσεων Cambridge Analytica, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές.

Στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων, ο Ζάκερμπεργκ επισήμανε, μια ανάρτησή του στο Facebook, ότι η εταιρεία «έκανε λάθη, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε και πρέπει να επιταχύνουμε (τους ρυθμούς μας) και να τα κάνουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου