MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Τι δημοκρατία είναι αυτή που έχουν εκεί στη Γαλλία;

Ακούς εκεί να πηγαίνουν αστυνομικοί και να συλλαμβάνουν τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας τον πολύ κ. Σαρκοζί, για μια χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας 11 χρόνια πριν!!!

Μα καλά δεν υπάρχει εκεί μια συντομότατη παραγραφή; Τι αίσχος Σύνταγμα είναι αυτό; Τι δημοκρατία είναι αυτό το πράγμα;

Και το άλλο πάλι, να τον συλλαμβάνουν κοτζαμ πρόεδρο ταπεινοί αστυνομικοί, κατόπιν εντολής ενός ταπεινού εισαγγελέα και να τον κρατούν φυλακισμένο σε ένα ταπεινό αστυνομικό τμήμα. Γιατί; δεν υπάρχουν εκεί τα μεγαλεία της αμελητί αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή, για να επιληφθεί το κόμμα και να μην καταδέχεται ο κατηγορούμενος πολιτικός να εμφανιστεί, περιμένοντας να του στείλουν μια συγνώμη στο σπίτι του; πα, πα , πα, πα....

Δεν είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα.

Την καλύτερη δημοκρατία στον κόσμο την έχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα, όπου οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και των πολιτικών από διάφορες εταιρίες, καθώς και τα δανεικά και αγύριστα από τις τράπεζες, είναι κάτι απόλυτα δημοκρατικό. Όλα αυτά θα τα πληρώσουν οι δημοκράτες Έλληνες, αλλιώς τι... δημοκράτες θα ήταν;

Φίλοι μου, δεν είναι δημοκρατικά συντάγματα αυτά που έχουν τέτοιες χώρες. Το πιο δημοκρατικό σύνταγμα στον κόσμο το έχουμε εμείς. Γι΄ αυτό άλλωστε και χρεοκοπήσαμε, χωρίς να κουνηθεί ούτε ένας υπαίτιος από τη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου