MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Το ξεπούλημα της Ελλάδας

Η χώρα εκποιήθηκε για λιγότερα από 60 δις € από τους κομματικούς σωτήρες της – οι οποίοι όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται πολιτικά, διαφθειρόμενοι και διαφθείροντας.

Επικαιρότητα

Ελάχιστοι έχουν συνειδητοποιήσει το έγκλημα που διενεργήθηκε με το PSI – όπου σε γενικές γραμμές ξεπουλήθηκε η δημόσια περιουσία της χώρας μας, μαζί με τη εθνική της κυριαρχία και την ομηρία μας στο διηνεκές, έναντι μόλις 51,3 δις € (γράφημα). 


Όσον αφορά δε ένα μεγάλο μέρος της ιδιωτικής περιουσίας μας, πολλοί λίγοι κατανοούν πως η σημερινή κυβέρνηση, μετά την πλέον αποτυχημένη διαπραγμάτευση όλων των εποχών, ξεπούλησε έναντι 6-7 δις € την πλειοψηφία των μετοχών στις ελληνικές τράπεζες – άρα τα δάνεια τους προς τους ιδιώτες ύψους περί τα 200 δις €, απέναντι στα οποία ευρίσκονται εγγυήσεις (ακίνητα, οικόπεδα, επιχειρήσεις) αξίας 300-400 δις €.

Συμπερασματικά λοιπόν η Ελλάδα ξεπουλήθηκε, εκποιήθηκε, υποτάχθηκε για λιγότερα από 60 δις € από τους πολιτικούς σωτήρες της – οι οποίοι ολοκλήρωσαν να εγκλήματα των προηγουμένων κυβερνήσεων, με αφετηρία το ΠΑΣΟΚ που εκτόξευσε το δημόσιο χρέος στο 100% του ΑΕΠ και με ενδιάμεσο σταθμό τη ΝΔ που κορύφωσε της δημόσιες δαπάνες και το χρέος (φτάνοντας, το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 15%, καθώς επίσης το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σε ένα αντίστοιχο επίπεδο).

Το χειρότερο όλων είναι το ότι, ως αντάλλαγμα η Ελλάδα δεν πήρε απολύτως τίποτα – αντίθετα πλήρωσε και μάλιστα πάρα πολύ ακριβά, αφού το δημόσιο χρέος της παρά το PSI αυξήθηκε στα 330 δις € από 299 δις € το 2009 ή στο 187% του ΑΕΠ από 127,5% το 2009, ενώ το κόκκινο ιδιωτικό εκτοξεύθηκε πάνω από 130% του ΑΕΠ από 10-20% προηγουμένως, με το ΑΕΠ και τα εισοδήματα των Ελλήνων να έχουν καταρρεύσει σε πρωτοφανή επίπεδα, μοναδικά στην οικονομική ιστορία (γράφημα). 

Το επόμενο χρονικό διάστημα πάντως θα ξεκινήσει η μεγάλη σφαγή, με τους χιλιάδες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τις τράπεζες – όπου χιλιάδες Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους, μαζί με τις δόσεις και τις προκαταβολές, παραμένοντας δυστυχώς χρεωμένοι στο διηνεκές με το υπόλοιπο του δανείου τους.

Παράλληλα θα συνεχίσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί από το δημόσιο και τους οργανισμούς του, ολοκληρώνοντας τη σφαγή, ενώ η δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να πάρει απόφαση ούτε καν για την αγορά χαρτιού υγείας, εάν δεν το εγκρίνει προηγουμένως η Τρόικα – χωρίς καμία απολύτως υπερβολή, αφού η Ελλάδα είναι μία απονεκρωμένη περιοχή υπό κατοχή, χωρίς την προστασία του Διεθνούς Δικαίου. 

Ολοκληρώνοντας, το να επιρρίπτει κανείς τις ευθύνες στην ΕΕ ή στην Ευρωζώνη, μεταξύ άλλων για την απονέκρωση της Ελλάδας, δεν βοηθάει καθόλου – αφού όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πως «βάλαμε μόνοι μας τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας», ψηφίζοντας κυβερνήσεις που γνωρίζαμε πολύ καλά ότι ήταν εντελώς ανίκανες, εάν όχι εξαιρετικά διεφθαρμένες.


Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου