MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Ποιους εμπλέκει το FBI στο σκάνδαλο Novartis

Το FBI στα πλαίσια της δικαστικής συνδρομής απέστειλε στις 13 Δεκεμβρίου 2017 - μέσω της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα - στην επικεφαλής των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, δεκαπεντασέλιδο έγγραφο για το σκάνδαλο Novartis. Σ’ αυτό περιγράφονται οι παράνομες πρακτικές και το δίκτυο υπερτιμολόγησης φαρμάκων της Novartis, το οποίο είχε στηθεί μεταξύ φαρμακοβιομηχανίας, γιατρών, Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης και κρατικών αξιωματούχων.

Στο ίδιο έγγραφο κατονομάζονται ως εμπλεκόμενοι στην Ελλάδα οι Κωνσταντίνος Φρουζής, Εμμανουήλ Βουλκίδης, Θεόδωρος Βουλκίδης, Νίκος Μανιαδάκης, Νίκος Μανιάς, Γιάννης Στουρνάρας και η σύζυγος του τελευταίου Σταυρούλα (Λίνα) Νικολοπούλου.

Το FBI αναφέρει ότι οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, έγγραφα καθώς και σε πληροφόρηση από τη Novartis Greece, ενώ διευκρινίζει ότι οι έρευνές του βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να καταλήξει σε πραγματικά ή νομικά συμπεράσματα.

Ολόκληρο το έγγραφο μεταφρασμένο στη γλώσσα μας αναφέρει τα εξής:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου