MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

Διαβάζω διάφορα δημοσιεύματα φιλοσκοπιανών Γερμανών, οι οποίοι μας χαρακτηρίζουν περίπου ως εμμονικούς, εθνικιστές, γραφικούς, ανιστόρητους και μεγαλομανείς που δήθεν θέλουμε να στερήσουμε στην Ψευδομακεδονία το μέλλον της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και να θέσουμε αυτό το συνονθύλευμα στον κίνδυνο διάσπασης.

Θα πρότεινα σ’ όλους αυτούς να επιδεικνύουν στους τουρίστες τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β΄ ΠΠ ως εικόνα του πολιτισμού τους και να αφήσουν εμάς να επιδεικνύουμε με υπερηφάνεια την Πέλλα, τη Βεργίνα, την Αμφίπολη, την Αθήνα, τη Σπάρτη, την Ολυμπία, τις Μυκήνες, την Κνωσό, το Αιγαίο, τις πόλεις της Ιωνίας κ.λ.π.

Μάλλον οι Γερμανοί θέλουν μέσω των φιλικών τους κρατών στα Βαλκάνια διέξοδο προς το Αιγαίο, αλλά δεν θα πάρουν.

ΥΓ. Προφανώς οι Γερμανοί έχουν και άλλα δείγματα πραγματικού πολιτισμού (ας μην τους αδικούμε), αλλά το πρόσφατο ναζιστικό παρελθόν τους και η σύγχρονη εμμονή τους για κυριαρχία στην Ευρώπη, είναι αυτά που κυριαρχούν στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου