MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί οι αμερικανικές τράπεζες φοβούνται τα κρυπτονομίσματα;

Η HowMuch.com δημιούργησε ένα σύστημα που συγκρίνει τα ανώτατα όρια αγοράς μεταξύ ορισμένων από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου και των μεγαλύτερων κρυπτοσυχνοτήτων 

Οι τράπεζες θέλουν να προσποιούνται ότι είναι πολύ ασφαλείς στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, αλλά όπως όποιος δίνει μεγάλη προσοχή στους τίτλους θα ξέρει ... αυτό δεν συμβαίνει ...

Αντίθετα με τη ρητορική τους ότι αγκαλιάζουν την τεχνολογία του blockchain, οι τράπεζες αποφεύγουν ή αντιτίθενται συνήθως στα κρυπτονομίσματα (η Goldman Sachs είναι μια αξιοσημείωτη εξαίρεση), αναφέροντας συχνά την αστάθεια τους και την ευκολία με την οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη νομιμοποίηση εσόδων. 

Ακόμη και η χθεσινή ανακοίνωση της πρώτης ποινικής δίωξης εναντίον ενός συναλλασσόμενου σε κρυπτονομίσματα, παραλύει σε σύγκριση με τα πολλά, πολλά εγκλήματα που οι τράπεζες (ή ακόμη και μία τράπεζα) έχουν κάνει.

Η αληθινή απάντηση στο γιατί οι κρυπτοεπενδύσεις των τραπεζών είναι ελάχιστες, είναι ότι πιθανότατα αισθάνονται ότι απειλούνται. 

Ωστόσο, παρά την πρόσφατη έκπληξη, η άνοδος των κρυπτονομισμάτων συνεχίστηκε αμείωτη, παρά τις προσπάθειες κάποιων από τις ισχυρότερες κυβερνήσεις στη Γη.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Yahoo Finance και το CoinMarketCap.com, η ομάδα δεδομένων της HowMuch.com δημιούργησε ένα σύστημα που συγκρίνει τα ανώτατα όρια αγοράς μεταξύ ορισμένων από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου και των μεγαλύτερων κρυπτοσυχνοτήτων. 

Στην αριστερή μπλε στήλη, υπάρχουν τέσσερις τράπεζες που ορίζονται από τα μεγαλύτερα έως τα μικρότερα ανώτατα όρια αγοράς: JPMorgan, Bank of China, Goldman Sachs και Morgan Stanley. 

Αντίθετα, η δεξιά κόκκινη στήλη διαθέτει τη συνολική αγορά κρυπτογράφησης, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, NEO, Ripple, Bitcoin Cash, Cardano και Stellar. 

Όσο μεγαλύτερος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερο είναι το ανώτατο όριο της αγοράς.


Το σύνολο της αγοράς Crypto υπερβαίνει το μέγεθος της JPMorgan: Οι τράπεζες πολεμούν πίσω στην προσπάθεια για αργή ανάπτυξη

Μετά από μια εξαιρετικά ασταθή (ακόμη και για το bitcoin) αρχή του έτους, τα κρυπτονομίσματα ενισχύονται και πάλι, με το bitcoin να ξεπερνά τα 10.000 δολάρια. 

Από τις 16 Φεβρουαρίου 2018, η αγορά κρυπτονομίσματων είχε ανώτατο όριο αγοράς 470 δισ. δολαρίων - μεγαλύτερη από το μέγεθος της μεγαλύτερης τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, της JPMorgan.

Το ανώτατο όριο της αγοράς του Bitcoin είναι συγκρίσιμο με το όριο της Τράπεζας της Κίνας. 

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει του ανώτατου ορίου της αγοράς, το Ethereum, έχει συγκρίσιμο μέγεθος με την Morgan Stanley. 

Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι ο παγκόσμιος τραπεζικός κλάδος ανησυχεί ότι τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται σε καλό δρόμο για να επηρεάσουν σοβαρά τις δραστηριότητές τους.

Μία από τις πιο πρόσφατες προσπάθειες για την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης του κρυπτονομίσματος ήταν οι ανακοινώσεις αρκετών τραπεζών που λένε ότι οι πελάτες δεν μπορούν πλέον να αγοράζουν ψηφιακό νόμισμα με τις πιστωτικές τους κάρτες. 

Ο Charlie Munger της Berkshire Hathaway αποκάλεσε τον Bitcoin "εντελώς ασυνείδητο" και ο Warren Buffet δήλωσε ότι θα "αγοράσει" ένα πενταετές option σε κάθε κρυπτονόμισμα. 

Συνολικά, τα κρυπτονομίσματα βλέπουν το μέγεθος και την αξία τους να ξεπερνούν ακόμα και ορισμένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο. 

Αυτό έχει προκαλέσει τις τράπεζες να τα πολεμήσουν και να προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την ανάπτυξή τους. 

Ωστόσο, ακόμη και οι τράπεζες σαφώς δεν γνωρίζουν τι πραγματικά θέλουν.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, δήλωσε ότι το Bitcoin είναι "απάτη".

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου