MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ο μαινόμενος κ. Αβραμόπουλος

Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια σκευωρία, στην οποία να συμμετέχει τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και το αμερικανικό FBI; Δηλαδή, κατ’ αναλογία, αντίστοιχες σκευωρίες έστησε το FBI με τις κυβερνήσεις της Ν. Κορέας, της Κίνας και της Τουρκίας;

Επικαιρότητα 

Μηνυτήρια αναφορά κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων, όπως τους αποκάλεσε, της υπόθεσης της Novartis, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο αξιότιμός κ. Αβραμόπουλος ο οποίος, εάν δεν κάνω λάθος, είχε αγοράσει τα γνωστά «άχρηστα» εμβόλια – ενώ ζήτησε παράλληλα από τον Άρειο Πάγο να άρει το καθεστώς προστασίας τους. Εάν βέβαια ζητούσε να εξαιρεθεί και ο ίδιος από το νόμο περί προστασίας υπουργών, λόγω του οποίου η Ελλάδα χαρακτηρίζεται δυστυχώς ως «χώρα της μίζας», εάν επέτρεπε την έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών του, καθώς επίσης εάν αιτιολογούσε επακριβώς τα περιουσιακά του στοιχεία, θα με έπειθε αμέσως – κάτι που ελπίζω να κάνει, για να αποδείξει πως είναι πράγματι υπεράνω κάθε υποψίας. 

Εκτός αυτού δήλωσε τα εξής: «Εάν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα θα φέρω το ζήτημα στο σύνολο των θεσμών για να αποκατασταθεί το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Κανένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας και καμία σκευωρία, από όπου κι αν προέρχεται, δεν θα αφήσω να ρίξει σκιά στο πρόσωπό μου» (πηγή) – ενώ προηγουμένως είχε αναφερθεί επίσης στο θέμα ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας πως θίγεται η τιμή και η υπόληψη του. Εάν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, με τόσα δείγματα εντιμότητας που έχει δώσει στο παρελθόν το ελληνικό πολιτικό σύστημα! 

Περαιτέρω, ο κ. Ευρωπαίος Επίτροπος συντάχθηκε με τους συναδέλφους του βουλευτές και πρώην υπουργούς, κατηγορώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση για εξαιρετικά σοβαρά ποινικά αδικήματα: (α) για καθηγούμενη ψευδορκία, (β) για πολιτική σκευωρία (γ) για στημένες και υποκινούμενες συκοφαντίες, καθώς επίσης (γ) για μία πολύ σκοτεινή υπόθεση που βαραίνει ως σκιά την κοινωνία, ενώ υπονομεύει τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτικών προσώπων. 

Ακούγοντας τον κ. Αβραμόπουλο κυριολεκτικά εντυπωσιάστηκα από την αγόρευση του ενώπιον του δικαστηρίου των ΜΜΕ – μαλώνοντας τον εαυτό μου που πίστευε πως αρκετοί από τους Έλληνες πολιτικούς είναι διαφθαρμένοι. Κοιτάζοντας όμως ακόμη μία φορά τον πίνακα της φαρμακευτικής δαπάνης και διαπιστώνοντας πως τετραπλασιάστηκε από το 2001 έως το 2009, ενώ στη συνέχεια μειώθηκε αφού η Ελλάδα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ από τα εντιμότατα κόμματα της, μου γεννήθηκαν πολλές απορίες. 

Υποθέτοντας εν πρώτοις πως δεν αρρώσταιναν οι Έλληνες τέσσερις φορές περισσότερο, καθώς επίσης γνωρίζοντας πως τα φάρμακα χρεώνονται κατά πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες, αναρωτήθηκα γιατί δεν αποκαλύφθηκε από τους εκάστοτε υπουργούς ποτέ μέχρι σήμερα κάποιο σκάνδαλο. Εάν δεν συμμετείχαν οι ίδιοι, δεν ήταν υπεύθυνοι για τα κακώς κείμενα; Αυτή δεν είναι αλήθεια η δουλειά τους; Δεν διάβαζαν στις εφημερίδες αυτά που γράφονταν, όπως το ατελείωτο πάρτι της Υγείας στο Βήμα το 2009; (πηγή). 

Από την άλλη πλευρά μπορεί να κινηθεί κάτι στην Ελλάδα εν αγνοία των πολιτικών; Αφού έχει τεκμηριωθεί πως εισέπρατταν μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα, έστω και αν ο λογαριασμός πληρώθηκε μόνο από έναν, από τον κ. Τσοχατζόπουλο, γιατί να αποκλεισθεί ο τομέας της Υγείας; Όλα αυτά δεν σημαίνουν βέβαια πως δεν πιστεύω το μαινόμενο κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος πολύ σωστά μάχεται για την τιμή και την υπόληψη του, αλλά μου είναι δύσκολο να μην έχω κάποιες αμφιβολίες. 

Πώς μπορώ να πιστέψω ότι στην Ελλάδα δεν ανακάλυψε κάτι ανάλογο το FBI, όπως συνέβη με την Τουρκία, με τη Ν. Κορέα και με την Κίνα που ενοχοποιήθηκε επίσης η Novartis; Με δεδομένο δε το ότι, ο τζίρος της εταιρείας αυτής στη χώρα μας είναι μόνο 340 εκ. €, οπότε μοιράζονται πολλές άλλες φαρμακευτικές την αγορά, γιατί να μη συμβαίνει κάτι ανάλογο και με αυτές; Ειδικά με τις γερμανικές που φημίζονται για τη «γενναιοδωρία» τους;

Τέλος, είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια σκευωρία, στην οποία να συμμετέχει τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και το αμερικανικό FBI; Δηλαδή, κατ’ αναλογία, αντίστοιχες σκευωρίες έστησε το FBI με τις κυβερνήσεις της Ν. Κορέας, της Κίνας και της Τουρκίας; Δεν είναι πολύ σοβαρές οι κατηγορίες του κ. Αβραμόπουλου εναντίον των Αμερικανών; Επίσης εναντίον του Αρείου Πάγου, όσον αφορά τους «κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες» κατά τον πολιτικό, τους οποίους δεν έλεγξε ως όφειλε;

Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου