MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Σφοδρή αντίδραση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης, Οικολόγων για δήλωση Αναστασιάδη για κυπριακή ΑΟΖ

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων του μεσαίου χώρου στις χθεσινές δηλώσεις Αναστασιάδη για κυπριακή ΑΟΖ. 

“Την επικίνδυνη πολιτική του επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ο Νίκος Αναστασιάδης, με τη χθεσινή δήλωση του, περί αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της παράνομης οντότητας του ψευδοκράτους. 

Με την χθεσινή πρωτοφανή και επικίνδυνη για Πρόεδρο Δημοκρατίας δήλωση του, ο κ. Αναστασιάδης: 

Κάλεσε την Τουρκία να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μόνο στο κομμάτι της ΑΟΖ, που δεν ελέγχεται από την Δημοκρατία, λόγω της συνεχιζόμενης κατοχής.

Έστειλε το μήνυμα ότι συζητά την εξωφρενική τουρκική αξίωση για δύο ΑΟΖ.
Ουσιαστικά ο Νίκος Αναστασιάδης: 

Εκχωρεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στις κατεχόμενες θαλάσσιες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, πριν τη λύση του κυπριακού.

Δηλώνει έτοιμος να εκχωρήσει τη διχοτόμηση της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τη λύση του κυπριακού. 

Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν μπορεί να αποκρύψει πλέον τις προθέσεις του.

Αποκαλύπτονται αυτά που έχει συζητήσει στις διαπραγματεύσεις και το αποκρύπτει, όπως συνηθίζει, από το λαό. 

Οδηγεί την Κύπρο σε κατάσταση, που η πατρίδα μας θα είναι τουρκικό προτεκτοράτο. 

Παρά τις προεκλογικές μεταμφιέσεις του κ. Αναστασιάδη, είναι ξεκάθαρη πλέον η πολιτική που θα ακολουθήσει σε περίπτωση επανεκλογής του. 

Ο τόπος χρειάζεται Νέα Στρατηγική και Νέο Πρόεδρο”, αναφέρει το ΔΗΚΟ. 

“Oι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας περί ύπαρξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του κατοχικού καθεστώτος στο οποίο η Τουρκία μπορεί να πραγματοποιεί γεωτρήσεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων, αποτελούν ένα πολύ σοβαρό πολιτικό ολίσθημα του Νίκου Αναστασιάδη. 

Να υπενθυμίσουμε και την παλαιότερη θέση του περί λύσης του Κυπριακού το οποίο θα στηρίζεται σε αυξημένες αρμοδιότητες εξουσίας στα συνιστώντα τμήματα και χαλαρής ομοσπονδίας, κάτι που στην ουσία συνιστά μορφή συνομοσπονδίας.

Να υπενθυμίσουμε ακόμα και τα πολιτικά ολισθήματα του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ι. Κασουλίδη, που αφορούσαν τόσο το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου όσο και τη δήλωσή του ότι το νέο κράτος που θα προκύψει θα διαδεχτεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό στην ουσία αποτελεί παραδοχή παρθενογένεσης και κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Τέτοιου είδους πολιτικά ολισθήματα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα όταν μάλιστα προέρχονται από τα άτομα που κατεξοχήν χειρίζονται το Κυπριακό, αλλά και από πολιτικά πρόσωπα με μακρά παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας. 

Τα πιο πάνω σε συνάρτηση με τα όσα έχει αποδεχθεί ο Νίκος Αναστασιάδης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στην ουσία ο στόχος τους είναι: 

η νομιμοποίηση της διχοτόμησης της πατρίδας μας και να οδηγήσουν το Κυπριακό σε μία μορφή λύσης τουρκικών προδιαγραφών . 

Γι’ αυτό και καλούμε τον κυπριακό λαό να θέσει τέρμα σε αυτές τις επικίνδυνες πολιτικές επιλογές αξιοποιώντας τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου με στόχο την αλλαγή πορείας και τη στήριξη μιας πολιτικής αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού που θα οδηγεί σε ένα δημοκρατικό, λειτουργικό και βιώσιμο κράτος”, ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. 

“Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με «κεκτημένη ταχύτητα» λόγω του ασίγαστου πόθου του να διαμελίσει την Κύπρο, εκχώρησε στους Τ/κ την ΑΟΖ των κατεχομένων βορείων περιοχών του νησιού μας, και με αντάλλαγμα να πάψουν να έχουν απαιτήσεις στην ΑΟΖ που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κύπρου. 

Βεβαίως, αντιλαμβανόμενος την γκάφα του, προσπάθησε να κολάσει την κατάσταση και μίλησε για «το παράνομο καθεστώς των Τ/κ» και για τις θεωρίες που αυτοί προβάλλουν με υποβολέα την κατοχική Τουρκία. 

“Γλώσσα λανθάνουσα, λέγει την αλήθεια”. 

Ο απερχόμενος Πρόεδρος και η Κυβέρνησή του όχι μόνο παρέλειψαν να καθορίσουν, ως όφειλαν, την ΑΟΖ ολόκληρου του νησιού αλλά εμφανίζονται έτοιμοι να εκχωρήσουν και το βόρειο τμήμα της στην Τουρκία. 

Η αναγκαία προεργασία για τον καθορισμό της ΑΟΖ της Κύπρου είχε γίνει από το 2006 από την κυβέρνηση του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Για τα υπόλοιπα που αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις θα τους κρίνει ο λαός!”, ανέφερε η Αλληλεγγύη. 

“Οι τελευταίες εξελίξεις και οι ατυχείς δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη για την τουρκοκυπριακή ΑΟΖ πρέπει να προβληματίσουν όσους ακόμα τον εμπιστεύονται. 

Οι Τούρκοι έχουν καταλάβει ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι ένας αδύνατος διαπραγματευτής που απλά και μόνο για μια “ότι να ναι” συμφωνία είναι ικανός να δώσει τα πάντα και φυσικά να οδηγήσει σε κατάλυση την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Ανάλογες είναι και οι δηλώσεις του κ. Κασουλίδη από τη Σαουδική Αραβία « Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε την Κύπρο με τους Τουρκοκύπριους, ώστε να ζούμε αρμονικά χριστιανοί και μουσουλμάνοι σε μια επανενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία»

Ο πλούτος της κυπριακής ΑΟΖ ανήκει σε όλους τους Κύπριους, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, δεν είναι για να μοιραστεί στα δύο αλλά για να τον βρουν οι επόμενες γενεές. 

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτά όλα ανήκουν στον Κυπριακό λαό και την Κυπριακή Δημοκρατία που περιλαμβάνει τους Τουρκοκύπριους φυσικά, εφόσον αυτοί θέσουν τον εαυτό τους στους κόλπους της και αποδεχτούν την ιδέα για επανένταξη στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Οι χθεσινές δηλώσεις του Ν. Αναστασιάδη με τις οποίες χώρισε και την κυπριακή ΑΟΖ και αναγνώρισε την ύπαρξη και νομιμότητα του ψευδοκράτους είναι πολιτικά και εθνικά επιζήμιες και πρέπει να ανακληθούν”, αναφέρουν οι Οικολόγοι. 

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/01/2018 12:57

Πηγή : http://mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου