MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Σαν παραμύθι...

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πολύ άσχημη πόλη. Βία, εγκλήματα, κυκλοφοριακό, ατυχήματα, ναρκωτικά, βρωμιά και γκρίζοι δυστυχισμένοι πολίτες. Και δεν ήταν καμιά μικρή πόλη, είχε έξι μύρια κατοίκους που είχαν παραδοθεί εντελώς στην μαυρίλα.

Ένα πρωί, ο διευθυντής του Πανεπιστημίου της πόλης που ήταν μαθηματικός και φιλόσοφος, εκεί που πήγαινε στη δουλειά του και βλέποντας την κατάντια της πόλης του, πήρε μια πολύ κουφή απόφαση.

Δήλωσε την παραίτησή του στο Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως ήθελε να διευρύνει την διδασκαλία του και στα έξι εκατομμύρια κατοίκους. Στους μαθητές του στο Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής αυτός ήταν γνωστός για τους περίεργους τρόπους διδασκαλίας του.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΤΗ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ.

Μου φαίνεται ότι δεν έχουμε καταλάβει κάποια πράγματα και έτσι τα βάζουμε με τους πολιτικούς, επειδή δεν προάγουν λέει το κοινό καλό ή επειδή μας είπαν ψέμματα ή επειδή μας καταπιέζουν, μας φτωχοποιούν κ.λ.π.

Οι πολιτικοί δεν είναι στην εξουσία για να υπηρετούν εμάς, αλλά για να
ικανοποιούν την προσωπική φιλοδοξία τους, το πάθος τους για εξουσία και την τσέπη τους.

ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ και εμείς κοιμόμαστε όρθιοι…

Υποκλοπές από κυβερνήσεις και οργανώσεις, κακόβουλο λογισμικό και εντοπισμός ανά την υφήλιο, όλα γίνονται εφικτά μέσω των έξυπνων κινητών…(Που μας τα μοσχο-πουλάνε διαρκώς και ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΑ & ΕΠΙΠΟΛΑΙΩΣ τα αγοράζουμε ‘αβέρτα-κουβέρτα’!) 

Russia Insider: Η Ελλάδα πεινάει, αλλά οι ευρωβουλευτές ψήφισαν τις αυξήσεις τους

Με τίτλο «Την ώρα που η Ελλάδα πεινάει, οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν την αύξηση του μισθού τους», το ρωσικό σάιτ Russia Insider κάνει εκτενή αναφορά στα ποσά που λάμβαναν μέχρι τώρα οι ευρωβουλευτές και τα ποσά που εισηγούνται να λαμβάνουν από και πέρα. Αναφέρει πως η πρόταση για αύξηση των μισθών τους υπερψηφίστηκε από τους περισσότερους, αλλά όχι από όλους, καθώς υπήρξε μια μικρή μειοψηφία που αντιτάχθηκε.

Έρευνα: Το 62% των Ελλήνων έχει λιγότερα χρήματα να ξοδέψει το 2017

Απαισιόδοξη παραμένει η άποψη των Ελλήνων καταναλωτών αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με την αγοραστική δύναμη για τα Χριστούγεννα του 2017 να αναμένεται κατά €7 μειωμένη σε σχέση με το 2016. 

Όπως προκύπτει από έρευνα της Deloitte, το 62% των Ελλήνων έχει λιγότερα διαθέσιμα χρήματα να ξοδέψει το 2017 σε σύγκριση με το 2016.