MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Η συνθήκη της Λωζάνης: Τα άρθρα που αφορούν Ελλάδα και Τουρκία …Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον Ερντογάν

Από την έναρξη της Συνδιάσκεψης (7/11/1922) ως την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης (24/7/1923)- Το παρασκήνιο και οι δραματικές διαπραγματεύσεις

Το καλοκαίρι του 1922, οι Μεγάλες Δυνάμεις είχαν αποφασίσει να διοργανώσουν στη Βενετία διεθνή Συνδιάσκεψη για την Εγγύς Ανατολή , σαν συνέχεια της συνδιάσκεψης των Παρισίων .

Μετά την ελληνική ήττα στο μικρασιατικό μέτωπο, τα σχέδια αυτά εγκαταλείφθηκαν και μόνο έπειτα από την ανακωχή των Μουδανιών, άρχισαν να γίνονται συζητήσεις για τη σύγκληση Συνδιάσκεψης Ειρήνης.

Τι έχει αποφασίσει το ΔΝΤ για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα

Έτοιμο το Ταμείο για την «τελική σύγκρουση» με τους Ευρωπαίους τόσο για τα δημοσιονομικά, όσο και τη μεταμνημονιακή εποχή.

Όχι μόνο δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την Ελλάδα το ΔΝΤ, αλλά αντιθέτως ετοιμάζει ακόμη και νέο πρόγραμμα χωρίς λεφτά, που θα ταιριάζει στην περίπτωση της Ελλάδας.

Εθνικές και διεθνείς εξελίξεις

Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί κάποιες αισιόδοξες προβλέψεις σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο – αφού τα προβλήματα συσσωρεύονται επιδεινούμενα αντί να επιλύονται, μεταφερόμενα επαυξημένα στο μέλλον.

«Σύμφωνα με τις ειδήσεις, η διοίκηση του MEGA συμφώνησε με τις δανείστριες τράπεζες και ήταν έτοιμη να πληρώσει τους εργαζομένους, αλλά σταμάτησε επειδή ενημερώθηκε πως θα πρέπει να ζητήσει την έγκριση της Τρόικα! Εάν αυτό δεν σημαίνει πως η Ελλάδα βρίσκεται πράγματι υπό κατοχή, τι άλλο θα μπορούσε να το τεκμηριώσει; 

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, ο ιδιοκτήτης του 51% του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
 
Τον Απρίλιο του 2011, ο πάλαι ποτέ Τσάρος της ελληνικής Οικονομίας, Υπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή της ΝΔ, Γιώργος Αλογοσκούφης, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής” και υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβερνήσεως Καραμανλή την περίοδο 2004-2008! Όμως, η αποκάλυψη σε εκείνη τη συνέντευξη ήταν πως, οι ευρωπαίοι ομόλογοί του, του είχαν ζητήσει μετ΄ επιτάσεως, να προσφύγει η ελληνική κυβέρνηση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)! Δηλαδή, το 2004, ένεκα των μεγάλων ελλειμμάτων που είχαν ήδη δημιουργηθεί από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας! Εκτοξεύοντας βεβαίως και τις ευθύνες της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβερνήσεως Καραμανλή, στον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή! Αφού ήταν ενήμερος ο τότε Πρωθυπουργός για την κατρακύλα των οικονομικών μεγεθών και έλεγε στον Αλογοσκούφη – κατά δήλωση του ίδιου – “άσε για αργότερα τα μέτρα”! 

Ο ελληνικός γρίφος

Μπορεί αλήθεια να είναι τόσο ανόητοι οι Πολίτες ώστε να πιστεύουν πως με την ίδια αποτυχημένη συνταγή και με τα ίδια αποτυχημένα κόμματα είναι δυνατόν να προκύψουν διαφορετικά αποτελέσματα; Ασφαλώς όχι, οπότε κάτι άλλο συμβαίνει που πρέπει να βρεθεί.

“Όταν μία αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «επισκέπτεται» μία χώρα, θέτοντας σαν προϋπόθεση για την εκχώρηση δανείων τον περιορισμό των κοινωνικών και λοιπών δαπανών, η διαφορά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, σε σχέση με τη φυσική καταστροφή που θα προκαλούσε ένας βομβαρδισμός εκ μέρους του ΝΑΤΟ. Το ΔΝΤ απαιτεί το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και βιομηχανιών, με ένα πολύ χαμηλότερο κόστος «εισβολής» για τη Δύναμη που εκπροσωπεί, από αυτό που θα είχε ο ανελέητος βομβαρδισμός των νοσοκομείων, των σχολείων και των βιομηχανιών – όπως στο παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας. Το αποτέλεσμα όμως, για τη χώρα «υποδοχής» του, είναι σχετικά το ίδιο: Η απόλυτη καταστροφή της” (M. Chossudovsky).