MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Η σύγκριση της Κύπρου με την Ελλάδα

Η χώρα μας τιμωρήθηκε εξαιρετικά αυστηρά, πιθανότατα επειδή η τότε κυβέρνηση της θέλησε να εκβιάσει τη Γερμανία με το ΔΝΤ – αν και η συμπεριφορά της καγκελαρίου δεν δικαιολογείται καθόλου, αφού δεν είναι έντιμο να πληρώνουν οι Πολίτες τα λάθη των εκάστοτε κυβερνήσεων τους.

Επικαιρότητα 

Όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές, τα προβλήματα των χωρών που επιβλήθηκαν μνημόνια είτε άμεσα (Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Ιρλανδία) είτε έμμεσα (Ισπανία, Ιταλία), ήταν εντελώς διαφορετικά – ενώ τα μέτρα που υποχρεώθηκαν να πάρουν επίσης. Τα χειρότερα ήταν φυσικά στις πρώτες χώρες, μακράν στην Ελλάδα, ενώ η αντιμετώπιση των δεύτερων ήταν συγκριτικά σκανδαλώδης – όπως στο παράδειγμα της Ισπανίας, οι τράπεζες της οποίας στηρίχθηκαν απ’ ευθείας από την ΕΚΤ χωρίς να επιβαρυνθεί το δημόσιο χρέος της, τα επιτόκια δανεισμού της μειώθηκαν σημαντικά με τη βοήθεια της ΕΚΤ, ενώ της επιτρέπεται ακόμη να λειτουργεί με μεγάλα ελλείμματα στον προϋπολογισμό της (-4,5%). 

«Εμφύλιος» στην Ευρωπαϊκή Ένωση πίσω από την «βόμβα» Τουσκ για τους πρόσφυγες

Σε μια πρωτοφανή κατάσταση για την ΕΕ, η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλαδή Γιούνκερ και Τουσκ, έχουν βρεθεί απέναντι με αφορμή το προσφυγικό και με αιτία την βαθύτερη διαφωνία ανάμεσα στα δύο όργανα. 

Οι παροικούντες τις Βρυξέλλες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ δεν είδε ποτέ με καλό μάτι την απόφαση των κρατών – μελών να δώσουν αρμοδιότητες στον Ντοναλντ Τουσκ. Άλλωστε ο Πολωνός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θεωρείται δεξί χέρι των κρατών – μελών ώστε να αποδυναμωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ είχε προτείνει μάλιστα την «κατάργηση» της θέσης του Ντοναλντ Τουσκ, ώστε οι αρμοδιότητες του να περάσουν στον Πρόεδρο της Επιτροπής, κάτι που προβλέπεται και από τις Συνθήκες. 

ΕΙΔΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

Ο κ. Τσίπρας προωθεί την καθολική θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με ολοκληρωτική κατάργηση των Ειρηνοδικείων. 

Ο πλειστηριασμός θα μπορεί να γίνεται σε οποιονδήποτε συμβολαιογράφο στην Ελλάδα. Για παράδειγμα ο πλειστηριασμός μπορεί να γίνεται σε συμβολαιογράφο Αλεξανδρούπολης για σπίτι που είναι στην Αθήνα, στην Κρήτη κ.λ.π. 

Πραγματική καταστροφή: 27% έπεσε η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων επί... Μνημόνίων

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Mια πραγματική καταστροφή προκάλεσαν τα Μνημόνια και οι δανιεστές στην Ελλάδα καθώς το 2009 η Ελλάδα βρισκόταν στο 94% του μέσου κοινοτικού όρου, όσον αφορά στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκπεφρασμένο σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης και το 2016 το ποσοστό είχε κατέβει στο 67% του μέσου κοινοτικού όρου.

Δηλαδή η αγοραστική δύναμη του Έλληνα έπεσε κατά 27%!

Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια από σήμερα κι αφού ήδη έχει ήδη προηγηθεί μια 8ετία αιματηρών θυσιών, οι Έλληνες θα μπορούν να «απολαύσουν» εκ νέου το βιοτικό επίπεδο του 2009!

Οι Γερμανοί παραδέχονται για πρώτη φορά ότι «χρωστάμε στην Ελλάδα 185 δισ. ευρώ για όσα διαπράξαμε στην Κατοχή»!

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Η SZ, με αφορμή το φετινό ιστορικό βιβλίο δύο Γερμανών ερευνητών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης της γερμανικής ευθύνης για καταβολή επανορθώσεων στην Ελλάδα και άλλες χώρες, αναφέρει ότι:

Η πέμπτη ελληνική φάλαγγα

Το θέμα μας δεν είναι ούτε οι ενδεχόμενες παραποιήσεις εκ μέρους της ΕΛΣΤΑΤ, ούτε οι γερμανικές αποζημιώσεις – αλλά ο γενιτσαρισμός και η ανόητη ή «διατεταγμένη» συμπεριφορά ορισμένων Ελλήνων οι οποίοι, ακούσια ή εκούσια, υπονομεύουν την ίδια τους την πατρίδα.

Άποψη 

«Υπογράψτε αν θέλετε να σταματήσει η πολιτικά υποκινούμενη δίωξη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου με ανυπόστατες και εξωφρενικές κατηγορίες«, γράφει η ελληνίδα πρώην στέλεχος του ΔΝΤ (πηγή) – εύλογα φυσικά, αφού υποστηρίζει το Ταμείο, χωρίς φυσικά να σημαίνει πως θα μπορούσε η στάση της να χαρακτηρισθεί ως «γενιτσαρισμός», αφού δεν είναι σαφείς οι αιτίες. Γνωρίζοντας όμως πως η παραποίηση των στατιστικών μίας χώρας είναι η πάγια μέθοδος του ΔΝΤ όταν καλείται να τη «βοηθήσει», από το οποίο έπαιρνε επίσης μισθό ο τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν δεν κάνουμε λάθος, δεν είναι εύκολο να πεισθούμε από την παραπάνω κυρία – πόσο μάλλον όταν πολλοί άλλα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ έχουν πιστοποιήσει επίσημα το έγκλημα, όπως η κυρία Γεωργαντά.