MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνία ώρα μηδέν

Tο μέλλον της Ελλάδας θα κριθεί στους επόμενους μήνες, όχι από το εάν θα καταφέρει να βγει στις αγορές, αλλά από το πόσοι Έλληνες θα συνεχίσουν να μεταναστεύουν, σε σύγκριση με εκείνους που θα αποφασίσουν να μείνουν ή να επιστρέψουν – έτσι ώστε να αγωνισθούν για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στην πατρίδα τους.

«Ονομαστικά ζούμε σε μία δημοκρατία – γεγονός που σημαίνει ότι, ο λαός διοικείται από μόνος του. Στην πραγματικότητα όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο λαός δεν έχει την παραμικρή επιρροή στην εκάστοτε κυβέρνηση του – ούτε όσον αφορά τη «μεγάλη» πολιτική, όπως οι εξωτερικές σχέσεις και οι συμμαχίες, ούτε σε καθημερινές διοικητικές λειτουργίες, όπως είναι η αύξηση του ΦΠΑ ή των εισιτηρίων των συγκοινωνιών. Ο αποδυναμωμένος λαός δεν έχει αποδεχθεί μόνο την αποδυνάμωση του, αλλά, επίσης, την έχει αγαπήσει» (S. Haffner).

Γιατί γκρεμίζεται το χρηματιστήριο;

– Προς τα τέλη Νοεμβρίου τα χαμηλά 2017 – Marshall, Lansdowne με κέρδη από το short

Γιατί κατακρημνίζεται τώρα το ελληνικό χρηματιστήριο;

Διερωτούνται πολλοί γιατί κατακρημνίζεται το ελληνικό χρηματιστήριο;
Γιατί τα ομόλογα ανακάμπτουν και το ελληνικό χρηματιστήριο και οι μετοχές των τραπεζών κατακρημνίζονται;

Όλα έχουν λογική εξήγηση.

ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΑ ΜΑΤ ΘΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΣΤΟ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΔΡΟΜΟΣ.

ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΣΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ..Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΙΑ

Παραχαράσουν την ιστορία οι Γερμανοί για να μην πληρώσουν στην Ελλάδα το κατοχικό δάνειο

Παραχαράσουν την ιστορία οι Γερμανοί για να μην πληρώσουν τις οφειλές τους στην Ελλάδα.

Μια νέα γερμανική «ιστορική» μελέτη αμφισβητεί ότι υπήρξε το κατοχικό δάνειο ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων του Ράιχ από την Ελλάδα προς το Γ’ Ράιχ.

Τα συμπεράσματα παρουσιάζει συνοπτικά η εφημερίδα Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Η νέα μελέτη που εκπονήθηκε από την Επιτροπή Ιστορικών του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών εστιάζει στον τρόπο χρηματοδότησης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη Γερμανία.

Spiegel: Κινδυνεύει από φτώχεια το 35,6% των Ελλήνων

Έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης στην Ευρώπη φαίνεται να υπάρχει μια αλλαγή πορείας με την κοινωνική δικαιοσύνη σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ να βελτιώνεται, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Bertelsmann Stiftung, αν και η Ελλάδα παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Πλέον στην ΕΕ όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν δουλειά και άρα ευκαιρίες να συμμετάσχουν στην κοινωνική ζωή: Αυτό είναι το συμπέρασμα της έκθεσης Social Justice Index 2017.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Το ότι έχεις ένα δικαίωμα φίλε αναγνώστη, το έχεις γιατί κάποιος νόμος το ορίζει να το έχεις. Για παράδειγμα, το ότι έχεις στην κυριότητά σου ένα ακίνητο, ο νόμος όρισε τις προϋποθέσεις με τις οποίες το απέκτησες και ο ίδιος ο νόμος ορίζει πως αυτό σου το δικαίωμα προστατεύεται. Ποιος έφτιαξε όμως αυτόν τον νόμο; Οι πολιτικοί.