MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ... "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Αφού έχουμε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, δεν χρειάζεται φυσικά και απομείωση του χρέους.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και με 2% μέχρι το 2060, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για απομείωση ή ακόμα και για αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Πόσο κοντά είναι το κραχ στις παγκόσμιες αγορές; - Τι μας έμαθε πραγματικά η «μαύρη Δευτέρα» του 1987

Από τους 13 κύκλους σύσφιξης της Fed που υπήρξαν μετά τον πόλεμο, οι 10 εξ αυτών έχουν τελειώσει σε απροσδόκητη ύφεση

Πότε θα σκάσει η φούσκα που έχει δημιουργηθεί από την υπερ-ποσότητα χρήματος που βρίσκεται στην παγκόσμια οικονομία από το συντονισμένο σχέδιο των κεντρικών τραπεζών;

Αυτό είναι το ερώτημα που αναζητά απάντηση στο μυαλό των περισσότερων αναλυτών και traders που διακρίνουν έστω και με δυσκολία ότι το συνεχές ράλι στις παγκόσμιες αγορές κάποια στιγμή θα σταματήσει.

Αρχή οικονομικής και πολιτικής ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ οι έρευνες στο Ιόνιο!


Η υπογραφή της σύμβασης έρευνας προς εκμετάλλευση των δομών «Πύρου» και «Αχιλλέα» στο μπλοκ 2 που βρίσκεται δυτικά της Κέρκυρας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και τις εταιρείες Total-Edison και ΕΛ.ΠΕ είναι πέρα πολύ σημαντική, διότι μαζί με τις αναμενόμενες και εντός του 2018 έρευνες προς εκμετάλλευση στον Πατραϊκό Κόλπο και την εκμετάλλευση, εντός του ιδίου έτους, του κοιτάσματος του Κατάκολου, σηματοδοτούν την αρχή της οικονομικής και πολιτικής ανεξαρτησίας της χώρας μας από τους δανειστές και τις παρεμβάσεις ξένων χωρών στην εκμετάλλευση του Εθνικού μας ορυκτού πλούτου.