MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Γιατί αποτυγχάνουν τα Μνημόνια; Γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στο Εθνικό Νόμισμα

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

Στο κείμενο που ακόλουθη εξηγείται με απλό και σαφή τρόπο γιατί αποτυγχάνει η εφαρμογή των μνημονίων στη χώρα μας και γιατί είναι επιβεβλημένη η επάνοδος της οικονομίας της χώρας στο Εθνικό Νόμισμα.

Εισαγωγή Μεθοδολογίας 

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μπορούμε να το δούμε από την πλευρά της Εθνικής Δαπάνης και από την πλευρά του Εθνικού Εισοδήματος. Η Εθνική Δαπάνη είναι εκείνη που καθορίζει το Εθνικό Εισόδημα. 

Αν το δούμε από την πλευρά των δαπανών τότε: 

Ο κινεζικός εθνικοσοσιαλισμός

Η Κίνα προσπαθεί απεγνωσμένα να εξισορροπήσει τον κοινωνικό αποκλεισμό από τον υπόλοιπο πλανήτη και το μαρξισμό, με την οικονομική απελευθέρωση – ενώ αυτό που της έχει ουσιαστικά απομείνει, όσον αφορά τον κομμουνισμό, είναι μόνο το ισχυρό και μονοκομματικό κράτος.

Άποψη

Από αρκετό καιρό τώρα οι Ασιάτες παρακολουθούν με έκπληξη αυτά που συμβαίνουν την Ευρώπη, αδυνατώντας μεταξύ άλλων να κατανοήσουν τις πολιτικές της απέναντι στα μεταναστευτικά ρεύματα – τα οποία, σε συνδυασμό με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, αυξάνουν τους κινδύνους που απειλούν την ασφάλεια των Πολιτών. Εκτός αυτού, τα υψηλά δημόσια χρέη των ευρωπαϊκών κρατών, καθώς επίσης τα προβλήματα ανάπτυξης τους, δίνουν την εντύπωση πως η Δημοκρατία και ο Φιλελευθερισμός δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν με τα προβλήματα της εποχής – θεωρώντας τον κινεζικό καπιταλισμό, ο οποίος είναι μία μορφή σύγχρονου εθνικοσοσιαλισμού, πολύ πιο αποτελεσματικό.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ! ΤΑ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ !!!

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ:

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 2 ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Υπογράφουν Total – ΕΛΠΕ – Edison και ξεκινούν οι έρευνες !!!

Περισσότερα από τρία χρόνια διήρκεσε η διαδικασία παραχώρησης για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων της θαλάσσιας περιοχής στα δυτικά της Κέρκυρας, γνωστής και ως «οικόπεδο 2”. Από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η παραχώρηση μπήκε στην τελική ευθεία και εντός των επόμενων ημερών, με την επίσημη υπογραφή της σύμβασης, ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των ερευνών. 

Η συνέχεια της ελληνικής τραγωδίας

Η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε χώρα της LIDL – με τις ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται να οδηγούν τις ελληνικές, ιδίως τους παραγωγούς, είτε στην εξαγορά τους, είτε στη χρεοκοπία 

Άρθρο 

Η Ελλάδα βάλλεται πλέον από παντού, αποτελώντας στόχο για ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Για παράδειγμα, όλοι αναφέρουν πως οι ικανότεροι και οι αποτελεσματικότεροι Έλληνες εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα τους – οπότε εύλογα προκύπτει ο συνειρμός, σύμφωνα με τον οποίο όλοι εμείς που παραμένουμε στην Ελλάδα δεν είμαστε ούτε ικανοί, ούτε αποτελεσματικοί, αφού διαφορετικά θα φεύγαμε! 

Οι βουλευτές που χρεοκόπησαν την Ελλάδα επιμένουν στη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Δημόσιο – Ανάμεσα τους και ο Α.Τσοχατζόπουλος – Θέλει 250.000 να πληρώσει τα… χρέη του

Οι πρώην υπουργοί και βουλευτές δεν φτάνει που κατάντησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε εξαθλίωση ενώ αυτοί έτρωγαν και έπιναν με τα λεφτά των φορολογουμένων, θέλουν και σήμερα, να λάβουν αναδρομικά τεράστια ποσά γιατί, όπως ισχυρίζονται, οι μισθοί τους δεν ήταν σε πλήρη εναρμόνιση με αυτούς των ανωτάτων δικαστικών.

ΠΑΚΟΕ: Ακατάλληλα και νοθευμένα χιλιάδες τρόφιμα στην ελληνική αγορά - Δείτε ΟΛΗ τη λίστα

Περισσότερες από 3.000 καταγγελίες καταναλωτών για νοθευμένα και ακατάλληλα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά έχει λάβει μέσα στο 2017 το τμήμα Καταναλωτή του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ, με αφορμή το σημερινό (16/10/2017) εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, αξιολογώντας το περιεχόμενο των καταγγελιών μέσα από δειγματοληψίες, χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις, διαπίστωσε ότι σε διάφορα δείγματα τροφίμων που πάρθηκαν από σημεία πώλησης, το 64% των δειγμάτων βρέθηκε νοθευμένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση!