MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Το ψευδοκράτος απειλεί τη Λευκωσία για το φυσικό αέριο: Αν χρειαστεί, μπορούμε να τους χτυπήσουμε!

Απειλές προς την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι αν οι Τούρκοι το θελήσουν μπορούν να χτυπήσουν τα ερευνητικά πλοία και να σταματήσουν την προσπάθεια εξόρυξης φυσικού αερίου από την θαλάσσια περιοχή της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και τελεσίγραφα ότι αν το αποφασίσουν μπορούν να κάνουν τα κατεχόμενα... Μονακό, εξαπέλυσε ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Ευρισκόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο κ. Ερτουγρούλογλου συναντήθηκε με εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών και «think-thank» στο International Republican Institute και δήλωσε ότι το ψευδοκράτος θα ξεκινήσει τις ενέργειες για διεθνή αναγνώριση, επιδιώκοντας να γίνει κάτι σαν νέο... Μονακό!

Το οδυνηρό ελληνικό αδιέξοδο

Γνωρίζουμε τι ακριβώς θα χρειαζόταν η πατρίδα μας για να τα καταφέρει, αλλά δεν έχουμε καμία υπεύθυνη λύση να προτείνουμε, κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα – ειδικά μετά την τελευταία ευκαιρία που είχαμε στη διάθεση μας στις αρχές του 2015, επιλέγοντας τότε τη ρήξη για να ξεφύγουμε από τον αργό θάνατο.

«Τα κύρια γνωρίσματα του Έλληνα είναι τα εξής: παρουσιάζει μεγάλη ατομική πρωτοβουλία, είναι εφευρετικός, είναι ατομιστής, διαπρέπει στο εμπόριο, αποφεύγει τη χειρωνακτική εργασία, επιδιώκει το κέρδος, είναι αρκετά απειθάρχητος και έχει βαθιά ριζωμένο το αίσθημα της ιδιοκτησίας. Οι ιδιότητες του αυτές πρέπει να θεωρηθούν ως επί το πλείστον μη συμβατές με το αμιγές σοσιαλιστικό σύστημα. Σημαντικός παράγοντας, όσον αφορά την Ελλάδα, είναι η έλλειψη οργάνωσης στον κρατικό και διοικητικό μηχανισμό» (Ζολώτας, 1943). 

Ο κόκκινος τραπεζικός δανεισμός

Όταν οι κυβερνήσεις αντί να λύνουν αμέσως τα προβλήματα επιλέγουν να τα διαιωνίζουν, για να μη χάσουν τη νομή της εξουσίας, τότε τα επιδεινώνουν γεωμετρικά – όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η οποία οδηγείται στην καταστροφή και στο χάος.

«Η Ελλάδα πλησιάζει σε ένα σημείο κατάρρευσης, μοναδικό στην ιστορία σε εποχή ειρήνης – ενώ οι Πολίτες δικαιολογούνται ισχυριζόμενοι πως βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, μετά τη δολοφονία της τελευταίας τους ελπίδας από τη σημερινή κυβέρνηση. Λύσεις πάντως υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν – απαιτούν όμως έναν αποφασισμένο και όχι έναν τρομοκρατημένο λαό«.