MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ρεκόρ απλήρωτων φόρων τον Ιούλιο

Στα 97,35 δισ. ευρώ ανήλθαν οι παλαιές και οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Ιούλιο, εξέλιξη που οφείλεται στην αύξηση κατά 2 δισ. ευρώ των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών αυτόν τον μήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (αυτές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) αυξήθηκαν τον Ιούλιο στα 7,483 δισ. ευρώ έναντι 5,475 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

«Καπέλο» 80% στον ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα

Με λάθος τρόπο, που έχει στοιχίσει άδικες επιπλέον χρεώσεις φορολογικών οφειλών σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, υπολογίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τα οικόπεδα στα οποία υπάρχουν κτίσματα που δεν έχουν εξαντλήσει το συντελεστή δόμησης.

Ο πόλεμος της 4ης γενιάς

Στο συγκεκριμένο πόλεμο το πεδίο της μάχης δεν είναι πια έξω από τον άνθρωπο, αλλά στο εσωτερικό του, στο μυαλό και στα συναισθήματα του – ενώ οι μιλιταριστικές επιχειρήσεις δεν λειτουργούν πλέον μέσω του στρατιωτικού αποικισμού με στόχο την κατοχή μίας περιοχής, αλλά με τον διανοητικό αποικισμό για τον έλεγχο της κοινωνίας της.

«Ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και δεν είναι πυρηνικός. Ενώ εσείς χαλαρώνετε, ενώ καταναλώνετε, ενώ απολαμβάνετε τη διασκέδαση που σας προσφέρει το σύστημα, ένας αόρατος στρατός προσπαθεί να κυριαρχήσει στη σκέψη σας, στη συμπεριφορά και στα συναισθήματα σας, ληστεύοντας σας. 

Mauldin Economics : Με το Grexit η Ελλάδα θα ήταν τώρα στο δρόμο για την ανάπτυξη.

Ο John Mauldin, πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας μελετών Mauldin Economics αναφέρει σε άρθρο του, ότι, το ΔΝΤ θυσίασε την Ελλάδα για να σώσει το ευρώ.

Στις πρακτικές του ΔΝΤ στην Ελλάδα αναφέρεται με άρθρο του, με αφορμή πρόσφατο άρθρο της Telegraph με τίτλο: Το ΔΝΤ παραδέχεται καταστροφική ερωτική σχέση με το ευρώ και απολογείται για τη θυσία της Ελλάδας».Όπως γράφει ο ίδιος στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η ερωτική σχέση δεν αποτελεί έκπληξη αλλά και ούτε και το γεγονός ότι το ΔΝΤ συμμετείχε στη θυσία της Ελλάδας για να σώσει το ευρώ.«Η έκπληξη ήταν ότι το ΔΝΤ δημοσιοποίησε του μέγεθος της ανικανότητας και της μαζικής παραβίασης των κανόνων που έλαβαν χώρα» επισημαίνει.