MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ο μοναδικός δρόμος εξόδου από την κρίση

Η κυβέρνηση κατάφερε να δολοφονήσει την τελευταία ελπίδα των Ελλήνων, οι οποίοι δυστυχώς έχουν σκύψει το κεφάλι, πιστεύοντας ότι αυτή είναι η μοίρα τους – ενώ υπάρχουν λύσεις, οι οποίες όμως προϋποθέτουν τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας, αφού προηγουμένως ενημερωθεί και πεισθεί.

«Έχω καταλάβει ότι όλες οι αναλύσεις που προτείνετε για έξοδο από την κρίση, έχουν μια αυτονόητη προϋπόθεση. Θα εφαρμοστούν μόνο εάν η πλειοψηφία των πολιτών τις ενστερνιστεί και είναι διατεθειμένη να παλέψει, έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των συνεπειών τους. Κατά συνέπεια, όποια πολιτική δύναμη θελήσει να τις εφαρμόσει, πρέπει πρώτα να παρουσιάσει το σχέδιο της με ένα ξεκάθαρο τρόπο στους πολίτες πριν πάρει την εξουσία (αν δεν πείσει ας μην εκλεγεί, ας περιμένει).

ΜΕ ΕΔΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Η ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Το πλιάτσικο του αιώνα ετοιμάζει να κάνει στην χώρα η τραπεζική και πολιτική συμμορία με τις πλάτες και τις υπογραφές του κεντρικού τραπεζίτη που έγινε όργανο εκτέλεσης και υφαρπαγής δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας..Με μια κυβέρνηση αριστερών αλητήριων απατεώνων που κάνουν business πάνω στο κουφάρι της χώρας..70 δις κατασχέσεις θα κάνουν οι τραπεζίτες στην Ελλάδα και ετοιμάζονται για το μεγάλο colpo grosso σε συνεργασία με διεθνή αρπακτικά που μυρίζουν αίμα πάνω στο κουφάρι αυτής της χώρας... 

ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ;

Που είναι τώρα όλοι εκείνοι που εσκεμμένως ή ανοήτως αναπαρήγαγαν την προπαγάνδα του συστήματος, ότι τάχα «οι τράπεζες δεν πρόκειται να πάρουν τα σπίτια των οφειλετών γιατί δεν έχουν τι να κάνουν»; 

Έρχεται λοιπόν τώρα η ώρα να εφαρμοστεί αυτό που προφανώς ήταν σχεδιασμένο από την αρχή και το επισήμαινα συνεχώς από το 2010.

 Οι οφειλέτες θα παραχωρούν στις τράπεζες τα σπίτια τους και φυσικά θα συνεχίσουν να χρωστούν και όλα τα υπόλοιπα χρήματα που η τράπεζα θα θεω...ρήσει ότι δεν καλύπτονται από την αξία του ακινήτου. Υπενθυμίζω ότι οι αντικειμενικές αξίες ισχύουν μόνο για τους φόρους.

Απασφάλισε ο Γ.Βαρουφάκης και «ξεγυμνώνει» τον Α.Τσίπρα: «Ζητήστε συγγνώμη από Σαμαρά -Στουρνάρα – Δεν έχεις επιλογή»

Βήμα-βήμα αποδομεί τον Α.Τσίπρα και την έξοδο στις αγορές ο Γ.Βαρουφλακης ο οποίος δείχνει ότι έχει απασφαλίσει εναντίον του. «Ή ζητήστε συγγνώμη από τους Σαμαρά-Στουρνάρα ή σταματήστε τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς περί εξόδου στις αγορές» τονίζει ο πρώην ΥΠΟΙΚ και όχι άδικα 

Την παραπάνω ανάρτηση έκανε αργά χθες το βράδυ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή την ανακοίνωση της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. Η ανάρτηση συνοδευόταν από ένα άρθρο του ίδιου με τίτλο: 

Οι δανειστές των κρατών και η απειλή των ομολόγων

Η επιτυχία της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές θεωρείται βέβαιη, με μεγάλες πιθανότητες να διαμορφωθεί το επιτόκιο κάτω από το 4%, λόγω της ασφάλειας που προσφέρεται – ενώ το επόμενο παγκόσμιο κραχ μάλλον θα προέλθει από τη φούσκα στα ομόλογα.

Άρθρο

Μία από τις πλέον συχνές απορίες που εκφράζονται είναι σε ποιόν χρωστούν τα κράτη – γνωρίζοντας ότι όλα είναι χρεωμένα. Στα πλαίσια αυτά, το γράφημα που ακολουθεί δίνει τις απαντήσεις για ορισμένες χώρες – ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις υπόλοιπες.