MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Κράτος… κλέφτης και στο ενοίκιο – Ανατροπές στους φόρους ακινήτων

Έρχονται αλλαγές στα ακίνητα και μάλιστα με χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες στοχεύσεις.

Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, οι αλλαγές επιβάλλονται τόσο από τους δανειστές όσο και από τις δικαστικές αποφάσεις.
Ωστόσο, οι φόροι ακινήτων καθίστανται αβάστακτοι.

Δείτε!

Νέα απόφαση του Αρείου Πάγου κατά των εργαζομένων.

Εξοντωτική για τους εργαζόμενους και μεροληπτική υπέρ των εργοδοτών χαρακτηρίζεται από έγκυρους νομικούς κύκλους η νέα απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία ήλθε χθες στο φως της δημοσιότητας. Πολιτικοί παρατηρητές κάνουν και πάλι λόγο για ουσιαστική άσκηση πολιτικής εκ μέρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Λίγες μέρες μετά τον σάλο που προκάλεσε η απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποίαν η μη καταβολή δεδουλευμένων «δε συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας», μία νέα απόφαση του ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου την οποία επικαλείται το documentonews.gr, έρχεται να δεσμεύσει τους απλήρωτους εργαζόμενους καθώς πλέον υπάρχει άλλος ένας δικαστικός φραγμός που εμποδίζει τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.

Πολιτικοί τυχοδιώκτες

Δυστυχώς ακόμη μία φορά, ως συνήθως προ σημαντικών εξελίξεων, η προσοχή των Πολιτών «καθοδηγείται» σε εντελώς ανάξια λόγου θέματα, με στόχο τον αποπροσανατολισμό τους – ελπίζοντας να μην επιχειρείται μία πολιτική αποσταθεροποίηση της σοβαρά τραυματισμένης χώρας μας, για να ολοκληρωθεί η κατοχή της. 

Άποψη

Όλα τα θέματα έχουν σχέση με την οπτική γωνία, από την οποία τα εξετάζει κανείς – κυρίως με το ποιόν ωφελούν ή ζημιώνουν. Για παράδειγμα η έκθεση του ΔΝΤ όπου, εάν θεωρήσει κανείς ότι, σκοπός της χώρας είναι η διαγραφή ενός μέρους του χρέους, τότε είναι θετική – αφού συνεχίζει να χαρακτηρίζει το χρέος ως εξαιρετικά μη βιώσιμο, τοποθετεί οροφή τα 325 δις €, μειώνει την πιστοληπτική γραμμή στο 1,6 δις € από 2 δις € και επισημαίνει πρόβλημα στις τράπεζες ύψους 10 δις € (αν και κατά την άποψη μας είναι μεγαλύτερο). 

ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ

Με τις εκλογές εκλέγουμε πρόσωπα που δεν ασκούν πολιτική, αλλά εκτελούν πολιτική. 

Την ουσιαστική πολιτική σήμερα την χαράζουν οι παραγωγοί του χρήματος, που είναι και οι πραγματικοί εξουσιαστές μας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτικό σύστημα χρεοκόπησε, έχασε κάθε ισχύ και πρέπει να αλλάξει. Είναι ήδη ξεπερασμένο από τα πράγματα και ανήκει σε άλλη προγενέστερη εποχή. Δεν μπορεί πλέον να προστατέψει αποτελεσματικά τους λαούς.