MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Μάθε τι σου ετοιμάζουν στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

του Δημήτρη Καζάκη 

Κι ενώ η εσωτερική πολιτική σκηνή δονείται από τις «απειλές» του Τσίπρα προς τους δανειστές και το πένθος για το «τεράστιο κενό» που αφήνει πίσω του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ενώ η όλη συζήτηση επικεντρώνεται σκόπιμα σε μια δήθεν ελάφρυνση του δημοσίου χρέους με επιμήκυνση για μετά το 2020, όταν η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους τουλάχιστον θα διπλασιαστεί σε ετήσια βάση, τα ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος για τις θεμελιώδεις θεσμικές αλλαγές που συντελούνται στην ευρωζώνη και την ΕΕ. 

Ξεκίνησε η τιμωρία της Μ. Βρετανίας

Μετά τις απρόσμενες εξελίξεις στις αμερικανικές εκλογές, όπου κέρδισε ο κ. Trump ενάντια σε όλες τις προβλέψεις, καθώς επίσης στο βρετανικό δημοψήφισμα που κανένας δεν περίμενε την επικράτηση του BREXIT, φαίνεται πως το σύστημα έχει πάρει ξανά τα ηνία στα χέρια του – ενδεχομένως με τη βοήθεια των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Άρθρο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας εισέπραξε ήδη πολλές επιπλήξεις για την απόφαση της να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, οι οποίες την οδήγησαν στην απώλεια της αυτοδυναμίας – με αποτέλεσμα να αποκτήσει η χώρα μία κυβέρνηση αδύναμη και ασταθή, από ισχυρή και σταθερή, η οποία θα βοηθούσε σημαντικά τις διαπραγματεύσεις εξόδου της από την ΕΕ. 

Η στημένη θριαμβολογία της κυβέρνησης

Κανένας δεν συμβιβάζεται με τη λεηλασία της Ελλάδας για να μη χάσει το ευρώ – ούτε με τη μετατροπή όλων των επομένων γενεών σε σκλάβους χρέους, καθώς επίσης σε φθηνούς εργαζόμενους της γερμανικής βιομηχανίας, με μνημόνια στο διηνεκές.

Άρθρο

Ήμασταν ανέκαθεν υπέρ της Ευρωζώνης, προφανώς όχι της γερμανικής, καθώς επίσης υπέρ της ΕΕ – αφενός μεν επειδή εξασφαλίζει την ειρήνη στην Ευρώπη, αφετέρου λόγω του ότι της παρέχει προστασία απέναντι στην ασύμμετρη παγκοσμιοποίηση. Θεωρούμε όμως ντροπή τον ισχυρισμό της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο δεν τήρησε καμία από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ενώ συμβιβάζεται με όλα όσα απαιτούν οι επιτηρητές, ο συμπλεγματικός κ. Σόιμπλε καλύτερα, επειδή οι Έλληνες θέλουν με κάθε θυσία να παραμείνουν μέλη της νομισματικής ένωσης!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Η ΝΔ ομολογεί ότι δεν θα αμφισβητήσει τις υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ (το κράτος έχει συνέχεια λέει) και απλά μας υπόσχεται να φάμε και να χορτάσουμε με αλήθεια και καλύτερη διαχείριση του συστήματος και της κρίσης. 

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ κ.λ.π. είναι το ίδιο ακριβώς, το δε ΚΚΕ μας καθησυχάζει ότι θα καταρρεύσει παγκοσμίως ο καπιταλισμός, αλλά μέχρι τότε απολαμβάνει το ίδιο τις διευκολύνσεις και τα bonus του συστήματος.

Χιονοστιβάδα ​13.000 ​προσφυγών εναντίον της εφορίας : Επτά στους δέκα δικαιώνονται !!!

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΕΦΟΡΙΩΝ: ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ 7 ΣΤΟΥΣ 10 !!! 

440 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΝΟΛΟΥ 604 ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ 

Του Προκόπη Χατζηνικολάου 

Περισσότερες από 13.000 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα έχουν προσφύγει τα τελευταία τρία χρόνια στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας την εφορία για τα υπερβολικά πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί. Το σημαντικό είναι πως επτά στους δέκα φορολογούμενους κερδίζουν τις υποθέσεις τους με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον τρόπο που κάνουν τη δουλειά τους οι φορολογικές αρχές. 

Ποιοί ΤΥΠΩΝΟΥΝ και ποιοί ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ τα χρήματα στον κόσμο;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ‘ΒΙΝΤΕΟ’ (ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ), ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ «Ξ Ε Ν Τ Υ Ν Ε Ι» ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ!

Πώς το αμερικανικό μοντέλο έχει εφαρμοστεί και στην Ευρώπη…

Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου:

«Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Τον στρατό των Νοτίων μπροστά μου και τον στρατό των …Τραπεζιτών πίσω μου! Από τους δυο αυτούς εχθρούς, ο χειρότερος είναι ο …πίσω μου!»

Αδίστακτος τοκογλύφος το Δημόσιο με τις τρελές προσαυξήσεις και τα πρόστιμα - Για αδήλωτο εισόδημα 100.000 ευρώ ζητά 484.000 ευρώ


Για εισόδημα 100.000 ευρώ που δεν είχε δηλωθεί καλείται ο φορολογούμενος να πληρώσει 484.000 ευρώ 

Ψάχνει με το... κλεφτοφάναρο ο Τσίπρας να βρει λεφτά, ζητιανεύει από τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ για να βγάλει την κάθε μέρα. Και αυτό γίνεται οκτώ χρόνια τώρα, όταν λίγα μέτρα από το Μαξίμου, στην Καραγιώργη Σερβίας, στα κιτάπια του υπουργείου Οικονομικών... μουχλιάζουν δισεκατομμύρια ευρώ, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να είχαν εισπραχθεί, και μπορούν και σήμερα να εισπραχθούν αν υπάρχει κουκούτσι μυαλό. 

Βαρουφάκης: Σόιμπλε και Λαγκάρντ ξέρουν ότι στο τέλος το ελληνικό χρέος θα κουρευθεί - Γιατί δεν το παραδέχονται

Με αφορμή την κεντρική εκδήλωση στο Ηράκλειο την ερχόμενη Τετάρτη στις 19.30 στο κινηματοθέατρο Αστόρια, του Κινήματος Diem25 με κεντρικό ομιλητή τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο ίδιος μιλώντας σήμερα στον 9.84 εξήγησε γιατί Σόιμπλε και Λαγκάρντ, ξέρουν ότι στο τέλος το ελληνικό χρέος θα κουρευτεί αλλά αρνούνται να το παραδεχτούν δημόσια γιατί έτσι θα επιβεβαίωναν ότι με όλα τα μνημόνια από το 2010 , δεν έσωσαν την Ελλάδα αλλά τις τράπεζες τους.