MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Γεωπολιτικές και εθνικές εξελίξεις

Δεν είναι απίθανο να διαμοιρασθεί η Ευρώπη μεταξύ των Η.Π.Α., της Κίνας και της Ρωσίας, στα πλαίσια ενός τριπολικού πλανήτη – ενώ η Ελλάδα πρέπει να πάρει τη μοίρα της στα δικά της χέρια, όπως πρότεινε η καγκελάριος για την ΕΕ, προτού είναι πολύ αργά.

«Οι εποχές κατά τις οποίες ήμασταν σε θέση να βασιζόμαστε ολοκληρωτικά σε άλλους, έχουν κάνει ένα βήμα προς το παρελθόν….Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουμε τη μοίρα μας πραγματικά στα δικά μας χέρια…Πρέπει φυσικά να παραμείνουμε φίλοι με τις Η.Π.Α. και με τη Μ. Βρετανία, αλλά οφείλουμε να γνωρίζουμε πως θα πρέπει να αγωνιζόμαστε μόνοι μας για τη μοίρα μας» (A. Merkel, πηγή).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ;

Παγκόσμιο Σοκ: Εντοπίστηκαν γιγαντιαία κοιτάσματα φυσικού αερίου, διπλάσια από το Λεβιάθαν και Zohr στα κυπριακά οικόπεδα 6, 10

Τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου, διπλάσια (!) από εκείνα του γιγαντιαίου κοιτάσματος Zohr της Αιγύπτου και του ισραηλινού κοιτάσματος Lebiathan δείχνουν οι χαρτογραφήσεις που διενήργησε η νορβηγική εταιρεία PGS στα οικόπεδα 10 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως μεταδίδει το sigmalive.

ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Όσες φορές η Ελλάδα έμεινε για λίγο ανεξάρτητη από εξωτερική κηδεμονία χρεοκόπησε. Με αυτό το πολιτικό σύστημα που έχει, εδώ και 200 χρόνια, απλά δεν μπορεί να αυτοδιοικηθεί. Ακόμα και σήμερα, εν μέσω της νέας χρεοκοπίας, το πολιτικό σύστημα αρνείται να αναλάβει την αυτοδιοίκηση της χώρας και μας παραδίδει στους ξένους.

Αρνείται να φτιάξει ένα δικό του πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Αρνείται έστω και τυπικά να αναλάβει την ιδιοκτησία των μνημονίων που το ίδιο υπογράφει.

Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ηλικία 99 ετών

H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Σε ηλικία 99 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Σε ανακοίνωσή της, η οικογένειά του αναφέρει: «Σήμερα στη 01:00 ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν».

Σε "ιδιώνυμη" καταστολή και με την απειλή πολιτικής εκτροπής όλη η χώρα

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Οι εξελίξεις του τελευταίου τριημέρου, δεν αποτελούν μια σειρά από γεγονότα και χειρισμούς που δεν αλληλοσυνδέονται με δυναμικό τρόπο μεταξύ τους, και με αυτή την έννοια δεν μπορούν να προσεγγίζονται αποσυνδεδεμένα από το νέο επικίνδυνο πολιτικό φορτίο που εναποθέτουν, για να επιβαρύνουν δραματικά τις εξελίξεις της επόμενης μέρας… 

Πρόκειται για εξελίξεις που στο σύνολό τους συνθέτουν ένα περιβάλλον εκτροπής, η οποία σε τελευταία ανάλυση εκδηλώνεται… 

Και τώρα τι κάνουμε;

Του Γιάνη Βαρουφάκη

Αλλη μια φορά το Κοινοβούλιο απαξιώθηκε, με τους συμπολιτευόμενους βουλευτές να ψηφίζουν μέτρα που δεν πιστεύουν και τους αντιπολιτευόμενους να καταψηφίζουν μέτρα που θα ψήφιζαν αν ήταν στην κυβέρνηση.

Προς τι; Για να πάμε, λέει, στο Eurogroup έχοντας άλλη μια φορά ήδη δώσει τα πάντα ώστε να πάρουμε, δήθεν, μια ουσιαστική αναδιάρθρωση χρέους που το Eurogroup ποτέ δεν θα έδινε...

ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΑ"

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 

Το φιάσκο των συνομιλιών στο Eurogroup, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ήταν απολύτως αναμενόμενο, για οποιονδήποτε παρακολουθεί με στοιχειώδη προσοχή τα σχετικά διαμειβόμενα. Εκτός από τα μισόλογα, τα ευχολόγια, τις αμηχανίες, την άρνηση θετικών απαντήσεων, από την ηγεσία της Ευρωζώνης, υπήρχε και η σαφέστατη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας (ορθότερα της ΕΕ), του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, o οποίος απέκλεισε, ευθαρσώς και εκ των προτέρων, τη διατήρηση φρούδων ελπίδων. Υπήρχε, όμως, ακόμη και κυρίως η παγιωμένη άρνηση, από την πλευρά της ΕΕ, να ικανοποιήσει το μακρόχρονο αίτημα του ΔΝΤ, για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, παρότι αυτό αποτελούσε προϋπόθεση παραμονής του στο κουαρτέτο, και παρότι αυτή η παραμονή του αποτελεί διακαή επιθυμία της Γερμανίας.

Οι Ηθικοί Αυτουργοί

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

Ο Alan Greenspan ήταν από το 1987 έως το 2006 ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED). Ήταν ο άνθρωπος που επέβαλε στον κόσμο την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, ο άνθρωπος που εισηγήθηκε και πέτυχε την κατάργηση κάθε κανονισμού στη λειτουργία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, ο άνθρωπος που υπέδειξε στα πανεπιστήμια να διδάσκουν τους φοιτητές ότι οι ελεύθερες αγορές πάντα τιμολογούν σωστά οτιδήποτε τιμολογείται, είναι ο άνθρωπος που έπεισε ότι οι κρίσεις είναι παρελθόν για τον καπιταλισμό, και τέλος είναι ο άνθρωπος που έκανε τον Πρόεδρο Bill Clinton να πει την διάσημη φράση τότε (1996) ότι ‘η εποχή των μεγάλων κυβερνήσεων τελείωσε’. Όλα τα παραπάνω, συμφώνα με τον Alan Greenspan πατέρα σου σύγχρονου νεοφιλελευθερισμού, θα μας οδηγούσαν στην ανάπτυξη και στην καθολική ευημερία.

Η Ελλάδα οδηγείται στην καταστροφή και στο χάος

Ο δρόμος μίας οικονομίας προς την ανάπτυξη εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις κεφαλαιακές επενδύσεις, καθώς επίσης από την εξέλιξη του πληθυσμού – όπου η Ελλάδα υποφέρει και από τα δύο, αφού κανείς δεν διακινδυνεύει τα χρήματα του σε μία διπλά υπερχρεωμένη χώρα (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας), ενώ από την άλλη πλευρά όλο και περισσότεροι Έλληνες, ιδίως οι νέοι, εγκαταλείπουν τη χώρα, η υπογεννητικότητα είναι δεδομένη, ενώ το προσδόκιμο ζωής μειώνεται διαρκώς (εικόνα).

"Οι Παρδαλές Επαναστάσεις"

- By John.k

(Σ.Σ. : Για τον φίλο μου, Theo_k :) 

Όλες οι "παρδαλές επαναστάσεις" της Νέας Τάξης, βασίζονται στα ευρήματα του Gene Sharp... 

Δοκιμασμένα πράγματα, που λειτουργούν....

Έχουν γίνει πρόσφατα σχετικά στην Ουκρανία, και σε πολλά άλλα μέρη... στην Συρία, στην Ρωσία, στην Ελλάδα, στην Αμερική ... κλπ