MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

«Βουτιά» στα έσοδα, μειώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα

Σημάδια κόπωσης δείχνει η εκτέλεση του προϋπολογισμού, καθώς έσοδα και δαπάνες μειώνονται και ταυτόχρονα μειώνεται και το πρωτογενές πλεόνασμα. Η παρατεταμένη διαπραγμάτευση είναι επόμενο να επηρεάζει και την οικονομία γενικότερα. 

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2017, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.367 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 595 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και στόχου του Προϋπολογισμού 2017 (που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού) για έλλειμμα 1.408 εκατ. ευρώ. 

ΝΥ Τimes: «Η Ελλάδα πεθαίνει λόγω Μνημονίων – Οι Ελληνίδες φοβούνται να κάνουν παιδιά»

«ΟΙ ΓΟΝΙΜΟΙ ΝΕΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ» 

Η Ελλάδα πεθαίνει και καταστρέφεται από τα Μνημόνια όπως αναφέρουν με δραματαικές περιγραφές οι New York Times που αναφέρουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι Ελληνίδες στα χρόνια της κρίσης επιλέγοντας να μην γίνουν μητέρες υπό το φόβο ότι δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους. 

Οι μέθοδοι εξαπάτησης του Σόιμπλε και του ΔΝΤ

Η ερμηνεία της συμπεριφοράς των δύο οικονομικών «απατεώνων», όσον αφορά την Ελλάδα – από την οποία το ΔΝΤ έχει μέχρι σήμερα εισπράξει 4 δις € σε τόκους και αμοιβές ή το 118% των λειτουργικών του κερδών, ενώ η Γερμανία κερδίζει τεράστια ποσά.

Άποψη

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών έχει πάντοτε κάτι να δηλώσει σε όλους και για όλα. Εν τούτοις, δεν λέει ποτέ αυτό που πιστεύει και κάνει, αλλά εκείνο που τον συμφέρει – όπως στο πρόσφατο παράδειγμα της σύγκλισης του Euro Group στη Μάλτα όπου, σε αντίθεση με το συνήθη πεσιμισμό του όταν αναφέρεται στο θέμα της Ελλάδας, ισχυρίσθηκε εκπλήττοντας τους πάντες ότι, η χώρα εξελίσσεται καλύτερα από όσο προέβλεπε το ΔΝΤ!