MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

«Βούλιαξε» η αγορά τον Δεκέμβριο στην Αθήνα: 30% περισσότερα τα λουκέτα από τις νέες επιχειρήσεις

«Βούλιαξε» τον περασμένο Δεκέμβριο το ισοζύγιο διαγραφών και εγγραφών νέων επιχειρήσεων, όπως καταγράφεται στο Μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Τα «λουκέτα» έφτασαν στα 654, χωρίς να προσμετρώνται οι επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό καθεστώς λύσης ή εκκαθάρισης και οι οποίες υπέβαλαν μεν αίτηση διαγραφής αλλά ακόμη δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Διαγραφή χρέους ή ρήξη με τους δανειστές

Αυτό που πρέπει να σταματήσει με κάθε θυσία, είναι ο δρόμος προς την καταστροφή και το χάος, ο οποίος είναι στρωμένος με τα μνημόνια – τονίζοντας πως μόνο τα μνημόνια είναι αυτά που εγγυώνται την έξοδο από την Ευρωζώνη και όχι η οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας.

«Το χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό, αφού προηγουμένως μας στέρησε την εθνική μας κυριαρχία, έχει αναχθεί πια σε εθνικό θέμα – αφού, εάν δεν ακολουθήσει η ονομαστική διαγραφή του άμεσα, θα βυθιστεί η Ελλάδα στο χάος. Επομένως θα μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος, με κίνδυνο να χάσει ακόμη και την εδαφική της ακεραιότητα – συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. 

ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΏΝ ΤΟ 2010…

Ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του ευρώ, σήμερα ομολογούν ότι δεν θα έπρεπε να μπούμε ποτέ στο ευρώ, αλλά ότι τώρα η έξοδος θα είναι καταστροφή.

Επίσης και οι πιο φανατικοί μνημονιακοί ομολογούν τώρα ότι, το 2010 θα έπρεπε να είχαμε κάνει στάση πληρωμών, τότε που δεν ήταν έτοιμη η Ευρωζώνη , αλλά ότι τώρα θα είναι αυτοκαταστροφική η στάση πληρωμών και η μονομερής διαγραφή του χρέους.

ΝΕΟ (ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ) ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Στο… βιβλίο με τις γκάφες του ελληνικού κράτους έχει γραφτεί η ιστορία του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού που συνδέει τον Προμαχώνα με τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, παρότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, συνδέει την Εγνατία Οδό με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο τελωνείο του Προμαχώνα. Λίγα μέτρα πριν από το τελωνείο, επί ελληνικού εδάφους, άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2016 σταθμός διοδίων, προκαλώντας αμέσως την αντίδραση των ευρωπαϊκών οργάνων, καθώς η λειτουργία του είναι παράνομη, δεδομένου ότι ο δρόμος κατασκευάζεται με χρήματα ευρωπαϊκού ταμείου. 

THN ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ..ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Πολιτική αλητεία δίχως τέλος από μια κυβέρνηση απατεώνων που ανεβήκανε στην εξουσία εξαπατώντας έναν λαό και σήμερα υπηρετούν τους τραπεζίτες σε όλα τα επίπεδα. Την ώρα που ετοιμάζονται να φέρουν νέα μνημόνια και νέα φορολογική λαίλαπα με τροπολογίες που φέρνουν νύχτα χαρίζουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες. Οι Απώλειες του δημοσίου από αυτήν την χαριστική τροπολογία, η οποία μάλιστα ισχύει αναδρομικά από το 2014 και επομένως θα εφαρμοστεί και για τα κέρδη των τραπεζών το 2016, προβλέπεται να είναι πολλά δισ ευρώ.

Το εκδοτικό προνόμιο των εμπορικών τραπεζών

Το κυριαρχικό δικαίωμα των κρατών, όσον αφορά τη δημιουργία χρημάτων από το πουθενά μέσω της παροχής δανείων, καθώς επίσης την είσπραξη του κέρδους από τη συγκεκριμένη διαδικασία, έχει εκχωρηθεί στον ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό τομέα – ο οποίος θεωρείται ως ο κυρίαρχος του σύμπαντος.

Ανάλυση

Στο απώτερο παρελθόν μπορούσε ένας ηγεμόνας να εκδώσει/τυπώσει νομίσματα για τους υπηκόους του, με κάποιο κέρδος για τον εαυτό του – το οποίο πήγαζε από τη διαφορά μεταξύ της αγοραστικής αξίας αυτών των νομισμάτων, καθώς επίσης του κόστους που είχε ο ίδιος για την παραγωγή τους. Επειδή τώρα μόνο ένας ηγεμόνας είχε τη δυνατότητα να τυπώνει νομίσματα, ένας κυρίαρχος άρχοντας ή Seigneur στα γαλλικά, έκτοτε ονομάζεται το κέρδος από τη δημιουργία χρημάτων «Seignorage» – στα ελληνικά «κυριαρχικό δικαίωμα».

Αύριο ποιοι θα έχουν σπίτια και περιουσίες στην Ελλάδα;

Αύριο λοιπόν ποιοι θα έχουν σπίτια και περιουσίες στην Ελλάδα; Ένα ερώτημα που σε καμιά περίπτωση οι εκπρόσωποι των δανειστών στη χώρα μας, κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση, για ευνόητους λόγους όχι μόνο δεν θα ήθελαν να πάρει διαστάσεις αλλά δεν θα ήθελαν καν να τεθεί.

Όμως, παρόλο που στην ουσία το ερώτημα δεν τίθεται είναι υπαρκτό και αμείλικτο.