MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με την Α. Ανδρεάκη, Cretatv

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού

με την Α. Ανδρεάκη, Cretatv, 

03/03/2017

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ;

Όταν ένα κράτος χάνει την εθνική του κυριαρχία λόγω πολεμικής κατάκτησης και κατοχής του από άλλο κράτος, τότε καταλύονται και τα ατομικά δικαιώματα ιδιοκτησίας των υπόδουλων πολιτών και ισχύει το δίκαιο του κατακτητή. Δηλαδή η εθνική κυριαρχία ενός κράτους σε μια συγκεκριμένη εδαφική επικράτεια, είναι εκείνη που θεμελιώνει και τα ατομικά δικαιώματα ιδιοκτησίας επί ακινήτων, εισοδημάτων κ.λ.π.. Όταν αυτή καταλύεται, καταλύονται και τα σχετικά ατομικά δικαιώματα. 

Η πυραμίδα του χρέους

Τα κράτη δανείζονται χρήματα συνεχώς, αφενός μεν για την πληρωμή των παλαιότερων ομολόγων τους συν τους τόκους, αφετέρου για την κάλυψη των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού τους – χωρίς καμία πρόθεση ή/και δυνατότητα να τα εξοφλήσουν ποτέ.

Ανάλυση

Τα βουνά των χρεών στον πλανήτη συνεχίζουν να αυξάνονται χωρίς σταματημό (άρθρο), παρά το ότι προηγήθηκε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 – αφού η καταπολέμηση της επιχειρήθηκε με τη μαζική εκτύπωση νέων χρημάτων από τις κεντρικές τράπεζες, μέσω των οποίων διενεργήθηκε η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα κατώτερα και μεσαία, στα ανώτατα εισοδηματικά στρώματα.

Περάσαμε ακόμα και την Τουρκία στον παγκόσμιο Δείκτη Εξαθλίωσης! - «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν την Ελλάδα Βενεζουέλα» λέει το Bloomberg

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ;

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατηγορούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι θέλουν να κάνουν την χώρα... Βενεζουέλα, αλλά φαίνεται ότι αυτό το πέτυχαν οι κυβερνήσεις μέχρι το 2015 καθώς , όπως αποκαλύπτει ο Δείκτης Εξαθλίωσης που διαμορφώνει το πρακτορείο Bloomberg, βάσει του πληθωρισμού και των προοπτικών της ανεργίας, η Ελλάδα είναι στην τέταρτη θέση παγκοσμίως (!) με πολύ μικρή διαφορά από την Βενεζουέλα που είναι πρώτη στον σχετικό κατάλογο! 

Eurostat: «Εκτίναξη» της ανεργίας στο 23% για την Ελλάδα τον Νοέμβριο

Στο 23% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2016, σταθερό σε σχέση με τον Οκτώβριο σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην ευρωζώνη η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 9,6% τον Ιανουάριο του 2017 και στην «ΕΕ των 28» μειώθηκε ελαφρά στο 8,1% σε σχέση με 8,2% το Δεκέμβριο. 

Aπελπισία: 175.000 άνεργοι δεν έχουν βρει δουλειά πάνω από 5 χρόνια

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ


Δραματικά στοιχεία από την αγορά εργασίας που δείχνουν ότι 175.000 άνεργοι δεν έχουν βρει δουλειά εδώ και 5 χρόνια παρουσίασε στους Θεσμούς η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου καταθέτοντας συγχρόνως και το μεγαλεπίβολο σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία 350.000 νέων θέσεων εργασίας την τριετία 2018-2020.

Οι δανειστές συμμερίστηκαν την ανάγκη ανάσχεσης της υψηλής ανεργίας μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων. 

Μέτρα και αντίμετρα για τους ιθαγενείς

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση θεωρεί τους Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των άλλων κομμάτων, εντελώς ανόητους, αφού κάθε φορά τους παρουσιάζει τις αποφάσεις της με έναν τρόπο που κυριολεκτικά εξοργίζει.

Για παράδειγμα, το καλοκαίρι του 2015 υποσχέθηκε πως το τρίτο μνημόνιο θα συνοδευόταν από ένα παράλληλο αναπτυξιακό πρόγραμμα, κάτι που φυσικά ποτέ δεν συνέβη – ενώ κανένας δεν το θυμάται. Την ίδια εποχή κατάφερε να συμπληρώσει τους ψήφους που έχασε από τους βουλευτές του κόμματος της που αρνήθηκαν να ψηφίσουν, κοροϊδεύοντας τη ΝΔ με την υπόσχεση ότι δεν θα προκήρυσσε εκλογές!