MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Καμαρώστε τους

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πράγματι σκάνδαλο με ανυπολόγιστες συνέπειες αποτελεί η υπερψήφιση από Έλληνες βουλευτές πρόταση του ευρωκοινοβουλίου που επιτρέπει τον Καναδά να χρησιμοποίει τον μέχρι σήμερα αποκλειστικό τίτλο της φέτας από το παραδοσιακό ελληνικό τυρί.

Η τιμωρία των ιθαγενών

Ότι καθυστερεί δεν σημαίνει πως δεν θα συμβεί, ενώ η κατάσταση της Ευρώπης θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τη δεκαετία του 1920 – όπου όλοι γνώριζαν πως τα χρέη του 1ου παγκοσμίου πολέμου ήταν αδύνατον να πληρωθούν, χωρίς όμως να κάνουν τίποτα για να επιλύσουν το πρόβλημα.

«Τα τελευταία πενήντα χρόνια όλα τα προγράμματα λιτότητας που επέβαλλε το ΔΝΤ στα θύματα του, συρρίκνωναν την οικονομία τους. Κανένα πρόγραμμα αυτού του είδους δεν έχει στόχο την ανάπτυξη – ενώ το πλεόνασμα του προϋπολογισμού προκαλεί νομοτελειακά ύφεση, αφού απορροφάει χρήματα από την οικονομία. Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ο στόχος τους είναι η κατάργηση των προνομίων των Πολιτών, τα οποία απέκτησαν αγωνιζόμενοι για πολλές δεκαετίες. 

Δημήτρης Καζάκης: Όταν παραληρούν οι ένοχοι της σημερινής κατάστασης, σημαίνει ότι τρέμουν τις αποφάσεις του λαού

Πανικός έχει καταλάβει τη συμμορία του ευρώ. Όλοι εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στη λεηλασία της ελληνικής οικονομίας και του εργαζόμενου νοικοκυριού όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι αυτοί που εμπλέκονται σε όλα τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα με το δημόσιο χρήμα, είτε ως πολιτικοί, είτε ως διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, είτε ως παρατρεχάμενοι των δύο. 

Όλοι όσοι εμπλέκονται σε κάθε λογής απάτες και ύποπτες συναλλαγές σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, ξεσηκώθηκαν για μια ακόμη φορά στην προοπτική ο λαός μας να απαιτήσει το αυτονόητο. Να δραπετεύσει η χώρα από το λάκκο των λεόντων του ευρώ και της ΕΕ, πριν την ερημώσουν παντελώς. Πριν την μετατρέψουν σε Υποσαχάρια Αφρική της Ευρώπης.

Να δώσει εγγυήσεις σε χρυσό και ακίνητα η Ελλάδα για να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση!

Με εγγυήσεις συνέδεσε την περαιτέρω χρηματοδότηση προς την Ελλάδα ο xριστιανοκοινωνιστής (CSU) Βαυαρός υπουργός Οικονομικών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» ο Μάρκους Σέντερ είπε συγκεκριμένα ότι νέα δισ. ευρώ μπορούν να δοθούν στην Ελλάδα μόνο με εγγυήσεις «υπό την μορφή χρυσού ή ακινήτων».

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ DIW BERLIN

( Σ.Σ. : Οι Γερμανοί επίσης, εμμέσως πλην σαφώς, προτείνουν να φτιάξουμε και μεγαλύτερους "φούρνους" μήπως και χρειαστούν στην διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος τους... )

Συριζαίοι εσείς και η κυβερνητική σας συνιστώσα ετοιμαστείτε για ακόμη μια πολιτική κωλοτούμπα που σας ετοιμάζει η γερμανική καγκελαρία η οποία είναι πλήρως παραδομένη στους διεθνείς τραπεζίτες.

Θέλω να δω ποιος από τις πολιτικές βουλευτικές μαριονέτες θα ψηφίσει τα νέα μέτρα που θα σας φέρει η τραπεζική μαφία στη χώρα. Θέλω να δω ποιος θα ψηφίσει την σύσταση ΕΟΖ και εργασιακών νταχάου στην Ελλάδα.

Η ψυχολογία του δύστυχου θύματος

Στο κείμενο μας «Προ των πυλών του χάους» αναφέραμε πως η διάλυση της ΕΕ, την οποία εγκαινίασε η Μ. Βρετανία, είναι μάλλον δεδομένη – πολύ περισσότερο της Ευρωζώνης, η οποία είναι αδύνατον να διατηρηθεί χωρίς την πολιτική, δημοσιονομική και τραπεζική της ένωση που όμως κανένα κράτος δεν επιθυμεί. Θεωρήσαμε δε πως η ευθύνη της προβλεπόμενης διάλυσης ανήκει στη γερμανική κυβέρνηση – η οποία, διαπιστώνοντας μεταξύ άλλων πως δεν έχει πια πολλά να κερδίσει, θα είναι ίσως η πρώτη που θα εγκαταλείψει το καράβι που βουλιάζει.