MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Προ των πυλών του χάους

H διάλυση της ΕΕ, την οποία εγκαινίασε η Μ. Βρετανία, είναι μάλλον δεδομένη – πολύ περισσότερο της Ευρωζώνης, η οποία είναι αδύνατον να διατηρηθεί χωρίς την πολιτική, δημοσιονομική και τραπεζική της ένωση που όμως κανένα κράτος δεν επιθυμεί.

Άρθρο

Οι Γερμανοί είναι ένας «διεστραμμένος» από την ιστορία του λαός, με πάρα πολύ χαμηλή ευφυΐα. Κατορθώνουν όμως πάντοτε να υπερισχύουν των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, επειδή είναι εξαιρετικά μεθοδικοί και πραγματιστές, ενώ παίρνουν αποφασιστικά τη μοίρα τους στα δικά τους χέρια – χωρίς να αφήνονται στον από μηχανής Θεό, στην τύχη ή στις αποφάσεις άλλων, όπως δυστυχώς συμβαίνει με εμάς τους Έλληνες. Προτιμούν δε πάντοτε το οδυνηρό τέλος, από την οδύνη δίχως τέλος – ενώ στα δισεπίλυτα προβλήματα συμπεριφέρονται συνήθως όπως ο Μ. Αλέξανδρος με το γόρδιο δεσμό.

Έκθεση-κόλαφος της Κομισιόν κατά του ΔΝΤ: «Ισοπέδωσε την ελληνική οικονομία»

ΞΕΣΠΑΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ; - ΣΤΟ «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» Ο ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Η Κομισιόν παρουσιάζει έκθεση-κόλαφο κατά του ΔΝΤ καταγράφοντας όλα τα εγκληματικά του λάθη και τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας.

Η ολιγαρχική συμμορία και το σύνταγμα της

«Επειδή λοιπόν, το πολιτικό σύστημα έχει κατακτηθεί από το κομματικό σύστημα, το οποίο έχει τοποθετηθεί στη θέση του πολιτικού συστήματος, το κόμμα αντί να λειτουργεί ως διαμεσολαβητής της κοινωνίας και αυτού, μετέβαλε το κράτος από θεσμό στην υπηρεσία της κοινωνίας και του έθνους, σε δυνάστης επί της κοινωνίας. Με δύο λόγια, το κομματικό κατεστημένο χρησιμοποιεί το κράτος για να ιδιοποιείται το δημόσιο αγαθό, όπως και οι πέριξ αυτού ομάδες συμφερόντων που υφαίνει και, κυριολεκτικά, για να λεηλατείται η κοινωνία. 

Βαρουφάκης προς Ντράγκι: Τι φοβάστε και αρνείστε να δημοσιοποιήσετε τη γνωμάτευσή σας να κλείσουν οι ελληνικές τράπεζες;

Δημόσιο ερώτημα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας απευθύνει με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης. 

Με αυτό καλεί τον Μάριο Ντράγκι να απαντήσει στο εξής ερώτημα: «Αν ισχύει, κύριε Ντράγκι, ότι οι αποφάσεις σας που έκλεισαν τις ελληνικές τράπεζες ήταν νόμιμες, γιατί αρνείστε να δημοσιοποιήσετε τη γνωμάτευση που ο ίδιος ζητήσατε; Τι φοβάστε;». 

Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα γνωστοποιεί πως το DiEM 25 ξεκινά εκστρατεία συλλογής υπογραφών με την οποία ζητούν τη δημοσιοποίηση της σχετικής γνωμάτευσης. 

Επίθεση Der Spiegel σε Β.Σόϊμπλε: «Εσύ είσαι αυτός που προκαλείς την κρίση στην ευρωζώνη με τα Σοϊμπλονόμικς»

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΟΥΝΤΟΥ» ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

H ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξει μία νέα κρίση στην Ευρωζώνη έχει επανέλθει, αναφέρει άρθρο του Τόμας Φρίκε στο Spiegel OnLine. Και αυτό προσθέτει, «δεν είναι σε καμία περίπτωση η μοίρα που μας επιφυλάσσουν οι σπάταλοι πολίτες της Νότιας Ευρώπης, αλλά κυρίως ένα πρόβλημα διαχείρισης. Και μάλιστα γερμανικό».

Στο άρθρο, με τίτλο: «Οι παγίδες των Σοϊμπλονόμικς», ασκείται σφοδρή κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θεωρείται ως ο υπαίτιος της διαιώνισης της κρίσης με τις απαιτήσεις για τη λήψη συνέχεια νέων μέτρων λιτότητας από την Ελλάδα.