MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Στον αστερισμό του κ. Trump

Η διάλυση της Ευρωζώνης, καθώς επίσης της ΕΕ γίνονται περισσότερο πιθανές, μετά την εκλογή του νέου προέδρου – ενώ η Ελλάδα θα επηρεαστεί από πολλές πλευρές, μεταξύ των οποίων από το ΔΝΤ, καθώς επίσης από τη σύγκρουση του με τη Γερμανία.

Ανάλυση 

Ασφαλώς η εκλογή ενός νέου προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός, αφού πρόκειται για τη χώρα που κυριαρχεί στον πλανήτη, ενώ ηγείται της «δυτικής τριάδας» – στην οποία συμπεριλαμβάνονται εκτός από την ίδια η Ευρώπη, καθώς επίσης η Ιαπωνία (δευτερευόντως ο Καναδάς, η Αυστραλία και ορισμένα άλλα μικρότερα κράτη). 

26.171 βόμβες σε ένα χρόνο έριξε ο ‘νομπελίστας Ειρήνης’ Ομπάμα σε 7 χώρες – Οι ΗΠΑ πίσω από τον πόλεμο της Υεμένης

Το 2009, η νορβηγική επιτροπή Νόμπελ αποφάσισε το Νόμπελ Ειρήνης για το 2009 να δοθεί στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για τις εξαιρετικές προσπάθειές του για την ενίσχυση της διεθνούς διπλωματίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών – Η Επιτροπή έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο όραμα του Ομπάμα για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα (αλλά με ηλεκτρομαγνητικά όπλα τύπου HAARP, που τυγχάνει να έχει και η ίδια η Νορβηγία) 

Τουλάχιστον 26.171 βόμβες έριξαν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις το 2016 σε 7 συνολικά χώρες, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Στην τελευταία χρονιά της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, οι βομβαρδισμοί αυξήθηκαν κατά 3.000 χτυπήματα σε σχέση με το 2015. 

ΕΡΓΑΝΗ: Ένας στους δύο που προσελήφθησαν το 2016 δουλεύει με μισθό κάτω των 600 ευρώ

Ένας στους πέντε εργαζόμενους (22,48%) στην Ελλάδα απασχολούνται με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση. Δύο στους τέσσερις εργαζόμενους που προσελήφθησαν το 2016, αμείβονται με μισθό κάτω των 600 ευρώ και μάλιστα, ο ένας από τους δύο αυτούς, δουλεύει με ευέλικτες μορφές εργασίας και μισθό κάτω των 500 ευρώ.

Ουσιαστικά άνεργοι είναι 8.652 εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται μόνο 2 ώρες την εβδομάδα και άλλοι 22.245 που απασχολούνται έως 4 ώρες την εβδομάδα.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ…

ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ… & ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ…

( Σ.Σ.: Οι Έλληνες είχαν Δραχμή τα τελευταία 2.500 χρόνια περίπου.... 

Λέτε να κάνανε λάθος οι πρόγονοι μας ; και οι "κυβερνήσεις" των τελευταίων 17 χρόνων να γνωρίζουν καλύτερα ; 

Δεν ρωτήσανε καν τους Έλληνες, για ένα τόσο μείζων Εθνικό θέμα... 

Έτσι όμως γίνεται στις Κοινοβουλευτικές Δικτατορίες, και στα Ολοκληρωτικά Συστήματα... ο λαός δεν πρέπει να έχει γνώμη και άποψη.... 

Τρεις φορές που η Ελλάδα τύπωσε άλλα νομίσματα και συντάχτηκε με ξένα νομίσματα και Ενώσεις!!, καταστράφηκε οικονομικά και στις τρεις, με πτωχεύσεις.... 

1) 1893 Λατινική Ένωση - Χρυσό Γαλλικό Φράγκο
2) 1932 Χρυσή Δραχμή - Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση Αγγλίας
3) 1944 Συμφωνία Λονδίνου - Νομισματική Ένωση Βάση της Χρυσής Λύρας
και
4) 2001 Ευρώ .... )

Η γενιά της καταστροφής και της ντροπής

Δεν είναι ντροπή να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας μία θλιβερή αποικία, έρμαιο των δανειστών της; Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε εμείς, για τα τραγικά μας λάθη; Δεν πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι;

«Θυμηθείτε και προετοιμαστείτε: Όταν στύβεις μία λεμονόκουπα έως ότου δεν έχει πια καθόλου χυμό, την πετάς στα σκουπίδια«.

Άποψη 

Έχω την εντύπωση ότι, είμαστε μία από τις πλέον εγωιστικές γενιές που έχουν περάσει ποτέ από την Ελλάδα. Πιθανόν λόγω αυτού ακριβώς του εγωισμού και της βρώμικης ιδιοτέλειας μας, έχουμε «εκθρέψει» τη διαφθορά σε ολόκληρο το δημόσιο βίο. Επί πλέον, επιλέγαμε συνεχώς ανίκανες, προδοτικές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η πατρίδα μας στην καταστροφή. 

Καταιγιστικός ο πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου: Να βγούμε από την παγίδα της Γενεύης

Καταιγιστικός ήταν ο πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Όπως τόνισε ο ελληνισμός πρέπει με εύσχημο τρόπο να βγει άμεσα από τις διαδικασίες της Γενεύης που είναι χωρίς τέλος, όπως είπε, για όσους το έχουν ξεχάσει.

Μία λύση με νέες υποχωρήσεις προς την Τουρκία, έχει και την παράμετρο της ΑΟΖ, όπου με την Κυπριακή Δημοκρατία αυτοκτονικά αυτοδιαλυμένη, ουσιαστικά θα μετατρέψει την Τουρκία σε κυρίαρχο παίκτη, παρακάμπτοντας και το ρόλο-κλειδί του Καστελόριζου.

Σφοδρή επίθεση ΝΤΠ κατά Ντ.Τραμπ – Τζ.Σόρος: «Είσαι απατεώνας και εν δυνάμει δικτάτορας»!

( Σ.Σ.: Όταν σε βρίζει κάποιος που μέχρι πρότινος έδειχνε ισχυρός , αυτό , αυτόματα σημαίνει ότι αυτός πέφτει και ότι εσύ ανεβαίνεις. Ότι επίσης βρίσκεται σε πανικό... )

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Λύσσαξε ο ενορχηστρωτής και πειθήνιο όργανο του μυστικού κονκλάβιου της ΝΤΠ Τζοτρζ Σορος κατά του Ντ.Τραμπ βγάζοντας ότι δηλητήριο μπορούσε να εκκτοξεύσει κατά του νέου Αμερικανού προέδρου. 

Δανειακές «τρύπες» εννέα δισεκατομμυρίων και άλλες κρυφές λεηλασίες!!!

Με βάση την έκθεση της 16ης Νοεμβρίου 2016 του ελεγκτικού συνεδρίου επί του απολογισμού, του ισολογισμού και των λοιπών χρηματοοικονομικών καταστάσεων της κεντρικής διοικήσεως του κράτους για το Οικ. Ετος 2015 (συγκεκριμένα στην σελίδα 75 της Εκθέσεως) μας δηλώνουν ότι εδώ και χρόνια δεν βρίσκουν τα παραστατικά για να δικαιολογήσουν «τρύπα» για κάτι λιγότερο από 9 Δις ΕΥΡΩ και ακόμα κανείς δεν έχει πάει φυλακή…!

Το κράτος που ζητάει από τους πολίτες δεκάδες δισεκατομμύρια φόρων, την ίδια ώρα βάζει κάτω από το χαλί χρέη και κλεμμένα - προφανώς λεφτά - για τα οποία δεν βρίσκει παραστατικά για να τα δικαιολογήσει.